Ajankohtaista Seitsemisessä  

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Ajankohtaiset retkelle

(Päivitetty 7.5.2021)

  • Reittien kunto: Paikoitellen on vielä lunta reiteillä. 
  • Maantiet: Soratiet ovat nyt sulana, mutta tiet vielä huonossa kunnossa. Olkaa siis varovaisia ajaessa.
  • Luontokeskuksen näyttelyt ja retkeilyneuvonta ovat avoinna seuraavasti:

8.- 9.5. la - su klo 10-14

13.- 14.5. to - pe klo 10-14

  • Kahvila-Ravintola Kettis on auki ke-su 10-16. Kettiksen kotisivuille.
  • Koveron perinnetila aukeaa 12.5. Aukioloajat tästä.
  • Metsässä huussit ja taukopaikat ovat käytettävissä. Saari-Soljasen keittokatoksessa saa olla kerrallaan enintään kymmenen henkilöä, jotta turvavälit voidaan ylläpitää.

Ensi viikolla on odottavissa lämpimiä ja kuivia kelejä. Tarkistakaa ajankohtainen tilanne voimassa olevien varoitusten osalta.  Voimassa olevat varoitukset.

Runokankaan runotaulut korjattu

(Päivitetty 27.11.2020)

Runokankaan kiviset runotaulut on palautettu takaisin polun varrelle. Taulut on kunnostettu ja kaikkien ilona ja luettavissa.

Myrsky on kaatanut puita poluilla

(Päivitetty 20.11.2020)

Myrsky on kaatanut puita poluille eri puolile puistoa. Pyydämme olemaan varovainen liikkuessanne. Puita raivataan pois poluilta ajan kanssa.

Virkatien reittilinjauksiin muutoksia myllyn kohdalla 

(Päivitetty 18.11.2020)

Virkatien reittilinjauksiin on tulossa muutoksia myllyn kohdalla lähellä Liesijärveä. Vanha reitti on majavan patojen takia ollut toistuvasti veden alla. Uusi reittilinjaus on merkitty maastoon keltaisilla kuitunahoilla ja nuolimerkinnöillä. Varsinainen reitin siirto toteutetaan ensi vuonna. Siihen asti myös vanha reittipohja on kuljettavissa.  

Seitsemisen juomavesipisteet

(Päivitetty 9.10.2020)

  • Luontokeskuksen seinässä on vesihana, joka on käytössä pakkasten tuloon asti.
  • Koveron parkkialueella on kaivo. Vesi soveltuu talousvedeksi.
  • Kirkas-Soljasen kaivon vesi soveltuu talousvedeksi.
  • Pitkäjärven kaivon vedessä on liikaa mangaania. Mangaania ei saa poistettua keittämällä. Veden voi suodattaa, jolloin mangaani poistuu. Suodattamatonta vettä ei suositella käytettäväksi varsinkaan lapsille tai raskaana oleville.

Polkupyöräreitti osin huonokuntoinen

(Päivitetty 7.10.2020)

Polkupyöräilyreittiosuus Seitsemisjoelta etelään Jaulintielle on paikoin märkä ja pehmeä. Taitava maastopyöräilijä pärjää reitillä mutta tavallisella polkupyörällä polkuosuudella ei pärjää. Muilta osin polkupyöräreitistö soveltuu kaikenlaisille polkupyörille.

Uutisia Seitsemisestä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.