Ajankohtaista Seitsemisessä  

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Runokankaan runotaulut korjattu

(Päivitetty 27.11.2020)

Runokankaan kiviset runotaulut on palautettu takaisin polun varrelle. Taulut on kunnostettu ja kaikkien ilona ja luettavissa.

Myrsky on kaatanut puita poluilla

(Päivitetty 20.11.2020)

Myrsky on kaatanut puita poluille eri puolile puistoa. Pyydämme olemaan varovainen liikkuessanne. Puita raivataan pois poluilta ajan kanssa.

Virkatien reittilinjauksiin muutoksia myllyn kohdalla 

(Päivitetty 18.11.2020)

Virkatien reittilinjauksiin on tulossa muutoksia myllyn kohdalla lähellä Liesijärveä. Vanha reitti on majavan patojen takia ollut toistuvasti veden alla. Uusi reittilinjaus on merkitty maastoon keltaisilla kuitunahoilla ja nuolimerkinnöillä. Varsinainen reitin siirto toteutetaan ensi vuonna. Siihen asti myös vanha reittipohja on kuljettavissa.  

Seitsemisen juomavesipisteet

(Päivitetty 9.10.2020)

  • Luontokeskuksen seinässä on vesihana, joka on käytössä pakkasten tuloon asti.
  • Koveron parkkialueella on kaivo. Vesi soveltuu talousvedeksi.
  • Kirkas-Soljasen kaivon vesi soveltuu talousvedeksi.
  • Pitkäjärven kaivon vedessä on liikaa mangaania. Mangaania ei saa poistettua keittämällä. Veden voi suodattaa, jolloin mangaani poistuu. Suodattamatonta vettä ei suositella käytettäväksi varsinkaan lapsille tai raskaana oleville.

Polkupyöräreitti osin huonokuntoinen

(Päivitetty 7.10.2020)

Polkupyöräilyreittiosuus Seitsemisjoelta etelään Jaulintielle on paikoin märkä ja pehmeä. Taitava maastopyöräilijä pärjää reitillä mutta tavallisella polkupyörällä polkuosuudella ei pärjää. Muilta osin polkupyöräreitistö soveltuu kaikenlaisille polkupyörille.

Uutisia Seitsemisestä