Uittajanpolku

(Julkaistu 17.5.2022)

Uittajanpolku on merkattu väliaikaisesti punaisella kuitunauhalla. Varsinainen viitoitus tulee myöhemmin. 

Punaisella nauhalla on merkattu ne viitat, jotka ohjaavat oikeaan kulkusuuntaan. Sen lisäksi polkuristeyksissä on runsaasti nauhoja näyttämässä oikean kulkusuunnan, koska aivan kaikissa risteyksissä ei ole viittaryhmiä, joihin nauhan olisi voinut kiinnittää. Eli polkuristeyksissä tulee olla tarkkana! 

Reitillä on jonkin verran märkiä ja mutaisia kohtia, joten vedenpitävät jalkineet ovat välttämättömät, jos haluaa varpaiden pysyvän kuivina. 

Tulosta tai lataa retkeilykartta mukaasi!

Seitsemisen juomavesipisteet

(Päivitetty 20.5.2022)

 • Luontokeskuksen ulkoseinän vesihana on rikki ja toistaiseksi poissa käytöstä. Vettä saa ravintolasta aukioloaikoina.
 • Koveron parkkialueella on kaivo. Vesi soveltuu talousvedeksi. Pihapiirin kaivo on käyttökiellossa
 • Kirkas-Soljasen kaivovesi täyttää talousveden laatuvaatimukset, mutta siinä on kolimuotoisia bakteereja yli suositusten. Suosittelemme veden suodattamista tai keittämistä ennen käyttöä.
 • Pitkäjärven kaivovesi täyttää talousveden laatuvaatimukset, mutta vedessä on mangaania ja rautaa yli suositusten.

Ajankohtaista kevätretkille

(Päivitetty 20.5.2022)

 • Metsäpalovaroitus on tullut voimaan! Seitsemisessä tulen saa tehdä ainoastaan luontokeskuksen, Kirkaslammen tai Soljosten hormillisiin ja katettuihin keittokatoksiin, ei muualle! 
 • Luontokeskus palvelee toukokuun loppuun joka päivä klo 10-16. Kesä-elokuussa luontokeskus on avoinna päivittäin klo 10-18
 • Maastossa tehdään arkisin polkujen raivausta. Jos kuulet moottorisahan äänen, pidä turvallinen etäisyys työmaahan.
 • Poluilla tulvii paikoitellen, joten vedenpitävät kengät ovat tarpeen.
 • Iso Kivijärven nuotiopaikka on poistettu käytöstä ja rakenteet on purettu. Virkatie ja Seitakierros on katkaistu Pitkäjärven ja Venesjärven väliltä. Reittien katkaisusta on maastossa infokyltit. 
 • Uusi retkeilykartta on julkaistu ja siinä näkyy jo uusi Uittajanpolun reitti. Reitti kulkee olemassa olevilla poluilla, joten on siinä mielessä kuljettavissa, mutta reitin nimen mukaiset viitoitukset puuttuvat vielä. Maastossa ja pysäköintialueilla on vielä vanhat kartat.
 • Huomioithan, että Soljastensuolla ja Iso Seitsemisjärven ympäristössä on voimassa lintujen pesinnän turvaavat liikkumisrajoitukset. Rajoitus on voimassa 15.7. asti. Virallisilla reiteillä saa kulkea myös rajoitusaikana, mutta reitiltä ei saa poiketa maastoon. 

Henkilö juoksee leveällä metsäpolulla.
 

Virkatie ja Seitakierros ovat poissa käytöstä!

(Päivitetty 9.12.2021)
Seitsemisen kansallispuiston reitistöä uudistetaan. Uudistustöistä johtuen Seitakierros ja Virkatie ovat poistuneet käytöstä. Reitit on katkaistu Pitkäjärven ja Iso-Kivijärven tulentekopaikan väliseltä osuudelta. Läpi ei pääse kulkemaan. Osuudelta on purettu siltoja ja pitkoksia. Myös Iso- Kivijärven tulentekopaikka on poistettu käytöstä.

Maastossa ja pysäköintialueilla on kyltit kertomassa reittien katkeamisesta. 

Luontokeskuksen pysäköintialueella on uusia palveluita

(Päivitetty 2.12.2021)
Sähköautoille on neljä maksullista latauspaikkaa (Type2) luontokeskuksen pysäköintialueella.

 • Maksu tapahtuu eParking-mobiilisovelluksella: 1€ aloitusmaksu, lisäksi aikaperusteinen maksu 1€/tunti (3,6 kWh).

Latauspaikkojen kohdalla olevat paikat on varattu latausta tarvitseville sähköisille kulkuneuvoille. Latauspisteissä on myös tavalliset schuko-pistokkeet, joilla voi ladata esimerkiksi myös sähköpyörän.

Lisäksi pysäköintialueen oikeaan reunaan on tehty kolme maksullista sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille.

 • Paikkamaksu 15€/vrk, varataan luontokeskuksen yrittäjältä. Sähkön käyttömaksu hoidetaan eParking-mobiilisovelluksen kautta: 1€ aloitusmaksu, lisäksi kulutusperusteinen maksu 0,28€/kWh.

 

Uutisia Seitsemisestä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.