Ajankohtaista Seitsemisessä  

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Ajankohtaista retkille

(Päivitetty 23.7.2021)

""

 • Alueella on voimassaoleva metsäpalovaroitus. Tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Tarkistakaa tilanne ilmatieteenlaitoksen sivuilta (ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset ) ennen retkelle lähtöä.
 • Kahvila-Ravintola Kettis (makujenlaguuni.fi) ja luontokeskus on auki joka päivä klo 10-18. 
 • Retkeilyneuvoja on tavattavissa heinäkuussa ti-la kello 10.00-16.00
 • Koveron perinnetila on auki 7.8. asti ti-la kello 10-17. Tämän jälkeen rakennukset auki tilauksesta. 
 • Su 8.8. Ikaalisten Nouseva Voima polkujuoksutapahtuman Seitsemisen kansallispuistossa. Lähtöpisteenä toimii Koveron kruununmetsätorppa Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan
 • Kesäsesonki on nyt meneillään ja puistoissa on paljon porukkaa liikkeellä. Muista siis Retkietiketti www.luontoon.fi/retkietiketti
 • Luontokeskuksen lisäksi hyviä pysäköintialueita on Koverossa, Kirkkaanlamminkankaalla, Pitkäjärvellä ja Multiharjussa. Mikäli tarkoituksesi on lähteä pyöräreitille ajelemaan, Kirkas-Soljasen pysäköintipaikka on hyvä lähtöpaikka. Autoja ei saa pysäköidä teiden varsille. 

 • Huomioikaa Virkatien reitin muutos. Reitti poikki Myllyltä Liesijärvelle. Maastossa on opasteet kiertoreitille.

 • Mikäli kohtaat kansallispuistoissa tai Metsähallituksen retkeilyalueilla irrallaan olevan koiran ilman omistajaa ja koet tilanteen uhkaavaksi ota yhteyttä hätäkeskukseen.

 • Seitsemisen Torpat vuokraa kanootteja Aurejärven rannalla 3 km päässä luontokeskukselta. Kaksi kanoottia on vuokrattavissa nyt myös Seitsemisen luontokeskuksen Kahvila-Ravintola Kettiksestä käteismaksulla. Hinnat 30€/ kanootti/pvä, 40€/kanootti/vrk.

 • Avaimet, pelastusliivit ja melat saa luontokeskukselta mukaansa. Välineiden palautus luontokeskuksen aukioloaikoina (toukokuussa klo 10-16, kesä-elokuussa klo 10-18).
  Kaksi kanoottia on vuokrattavissa suoraan Seitsemisen Torpilta, avainten ja välineiden nouto sieltä (11 km luontokeskukselta etelään). Lisätiedot (seitsemisentorpat.fi).

Seitsemisen juomavesipisteet

(Päivitetty 25.5.2021)

 • Luontokeskuksen ulkoseinästä saa juomakelpoista vettä.
 • Koveron parkkialueella on kaivo. Vesi soveltuu talousvedeksi. Pihapiirin kaivo on käyttökiellossa
 • Kirkas-Soljasen kaivon vesi soveltuu talousvedeksi.
 • Pitkäjärven kaivon vedessä on liikaa mangaania. Mangaanin voi poistaa suodattamalla. Suodattamatonta vettä ei saa käyttää talousvetenä.

Polkupyöräreitti osin vaarallisen huonossa kunnossa

(Päivitetty 10.6.2021)

Polkupyöräilyreittiosuus Seitsemisjoelta etelään Jaulintielle on paikoin erittäin märkä ja pehmeä. Lisäksi siltoja on huonossa kunnossa. Tavallisella polkupyörällä polkuosuudella ei pärjää. Siltaosuuksilla tulee olla erittäin varovainen.

Virkatien reittilinjauksiin muutoksia myllyn kohdalla 

(Päivitetty 18.11.2020)

Virkatien reittilinjauksiin on tulossa muutoksia myllyn kohdalla lähellä Liesijärveä. Vanha reitti on majavan patojen takia ollut toistuvasti veden alla. Uusi reittilinjaus on merkitty maastoon keltaisilla kuitunahoilla ja nuolimerkinnöillä. Varsinainen reitin siirto toteutetaan ensi vuonna. Siihen asti myös vanha reittipohja on kuljettavissa.  

 

Uutisia Seitsemisestä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.