Seitsemisen luontokeskuksen toiminnassa muutoksia

(Päivitetty 19.8.2019)

Seitsemisen Osuuskunta ei tällä hetkellä pysty tarjoamaan opastuspalveluja luontokeskuksessa eikä maastossa. Kahvila- ja ravintolapalvelut toimivat normaalisti luontokeskuksessa. Opaspalveluja kannattaa tiedustella Metsähallituksen yhteistyöyrittäjiltä. Ravintolan yhteystiedot: pitopalvelu Sami Jokinen (www.makujenlaguuni.fi).

 

Seitsemisen kaivovedet on tutkittu

(Päivitetty 2.7.2019)

Seitsemisen kansallispuistojen kaivovedet on tutkittu. 

Kortesalon kaivovesi sisältää pieniä mustia partikkeleita, mutta täytti muutoin talousvedelle asetetut vaatimukset. 

Pitkäjärvellä ja Kirkas-Soljasella vesi tulee keittää. Lisäksi rauta ja mangaanipitoisuudet olivat hieman suositusten yläpuolella.

Koveron kaivon vesi tulee keittää ja pH oli hieman alhainen (6,1, suositus 6,5 - 9,5) 

Haukijärven kaivon vesi oli muutoin hyvää talousvettä, mutta pH oli hieman alhainen (6,2, suositus 6,5 - 9,5).

Luontokeskuksen ravintola aukeaa

(Päivitetty 13.6.2019)

Luontokeskuksen yrittäjäverkostoon on saatu uusi toimija, kun Sami Jokinen pitopalveluyritys Makujen Laguunista aloittaa ravintolatoiminnan luontokeskuksessa. Tarjolla on lounasta päivittäin klo 11-15 ja ruokapalveluja voi tilata myös muina aikoina ryhmille. Luontokeskus on avonna kesäaikaan keskiviikosta sunnuntaihin klo 10-18. 

Retkivinkkejä rengasreiteille

(Päivitetty 1.6.2019)

Seitsemisen rengasreitit on opastettu maastossa puuviitoin, joissa lukee reittien nimet. Polkulinja on merkitty maastoon valkoisin maalitäplin. Reittikartassa reitit on merkitty eri värein, mutta maastossa värikoodeja ei ole. Risteyskohdista löytyy risteyskartat, joista voi tarkistaa sijaintinsa. Viitoitukset kulkevat karttaan merkityn kiertosuunnan mukaisesti. Toiseenkin suuntaan voi reitin kiertää, mutta silloin on hyvä olla maastokartta mukana. Maastossa kulkee myös hiihtoreittejä, joten viittojen metallisia laattoja on hyvä katsella, ettei eksy kesäaikaan hiihtoreitille. Seitakierroksen, Virkatien ja Harjupolun lähtöpiste on Kulomäellä luontokeskuksen pihassa, ei pysäköintipaikalla.