Sanginjoen aktiviteetit

Kaksi lasta ulkoilee talvisessa metsässä.

Patikointi

Sanginjoen luonnonsuojelualueen reitit soveltuvat päiväretkeilyyn tai yön yli vaellukseen. Reitit ovat helppokulkuisia, sillä Sanginjoella ei ole jyrkkiä nousuja tai muuten vaikeakulkuista maastoa ja useiden nuotiopaikkojen ansiosta välietapit eivät veny liian pitkiksi. Paikoittain polut voivat olla kivikkoisia ja juurakkoisia. Reitit kulkevat enimmäkseen varttuneissa kangasmetsissä.

Marjastus ja sienestys

Sanginjoen luonnonsuojelualue on erittäin hyvää maastoa marjojen ja sienten poimintaan. Mustikka- ja puolukkakankaat tarjoavat hyvän sadon ja ruokasieniäkin löytyy runsaasti hyvinä vuosina.

Lintujen tarkkailu

Luonnonsuojelualueella voi havaita monia vanhan metsän lintulajeja kuten kuukkeli, sinipyrstö, pohjantikka, metso ja varpuspöllö. Iso- ja pikkukäpylinnut pesivät myös alueella. Asmonkorpi, Kalimeenkierros ja Korpilammenkierros ovat hyvää maastoa metsälajien etsintään. Korpilampi tarjoaa alueen parhaat mahdollisuudet vesilintujen havainnointiin.

Muut aktiviteetit

  • Kulttuurihistorialliset nähtävyydet: Kalimeenkierroksen varrella, Polvikankaan kohdilla on vielä näkyvillä vanhoja pyyntikuoppia, joita käytettiin peuranmetsästykseen.
  • Kalastus: Sanginjokivarsi on suosittu kalastusalue, jossa suvannot ja koskikohdat vaihtelevat. Joen varrella on useita tulentekopaikkoja ja jokivarressa kulkee polku rantatörmiä pitkin.
  • Hiihto ja lumikenkäily: Sanginjoen alueella ei ylläpidetä talvisin latuja, mutta omia reittejä kulkeva voi hiihtää ja lumikenkäillä jokaisenoikeuksin.