Korpiseläntien varteen rakennetaan uusi pysäköintialue

(Päivitetty 15.9.2021)
Viikolla 37 Sanginjoen Loppulan yhteyteen aloitetaan uuden pysäköintialueen rakentaminen. Korpiseläntien varteen rakennettava uusi pysäköintialue on noin 1200 neliön suuruinen ja sille mahtuu noin 35 henkilöautoa ja linja-auto. Metsähallituksen rakentama pysäköintialue palvelee sekä Loppulassa järjestettävää toimintaa että alueen retkeilijöitä.

Ensimmäisenä tulevalta pysäköintialueelta kaadetaan puut, minkä vuoksi Korpiseläntien liikennettä joudutaan rajoittamaan. Tie on hetkittäin suljettu, mutta urakoitsija päästää liikennettä kulkemaan alueen läpi. Odotteluun on silti syytä varautua.

Uusi pysäköintialue valmistuu lokakuun loppuun mennessä ja tarkoituksena on pitää pysäköintialueen auki myös talvella. Suunnitelmissa on myös tuoda paikalle talven ajaksi väliaikainen käymälä. Sanginjoen talviaikainen saavutettavuus paranee huomattavasti näiden toimenpiteiden johdosta.

Kalimeenkierroksen reitillä poistettu pitkospuita, reitti haastava

(Julkaistu 25.8.2021)

Metsähallitus on purkanut Kalimeenkierroksella erittäin huonokuntoisia pitkospuita. Pitkospuiden puute yhdessä viimeaikaisten sateiden kanssa ovat kuitenkin tehneet reitistä haastavan, erityisesti reitin pohjoisosassa. Kulje reitillä varovaisuutta noudattaen.

Kysely Sanginjoen kehittämisestä

(Päivitetty 16.6.2021)
Metsähallitus on avannut kyselytutkimuksen, jonka avulla Oulun seudun asukkaat ja toimijat pääsevät vaikuttamaan Sanginjoen luonnonsuojelualueen tulevaisuuteen.

Kyselyn vastaukset toimivat pohjana alueen pitkän tähtäimen suunnitelmille. Sanginjoen alue siirtyi Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitoon huhtikuussa. Retkeilypalvelujen kohentaminen aloitetaan jo tänä kesänä. 

Vastaa Sanginjoen kyselytutkimukseen 8.8. klo 15 mennessä (new.maptionnaire.com).

Lue lisää kyselytutkimuksesta uutisesta Metsähallitus kerää retkeilijöiden ja sidosryhmien toiveita Oulun Sanginjoen luonnonsuojelualueen tulevaisuudesta.

Sanginjoen nettisivut avattu

(Päivitetty 16.6.2021)
Sanginjoen sivut Luontoon.fissä on avattu. Tervetuloa tutustumaan upeaan luontokohteeseen!