Ahinmajan vuokratupa on avattu

(Julkaistu 22.9.2022)
Ahinmajan vuokratupa on nyt avattu ja varattavissa erälupien verkkokaupasta. Tupa sijaitsee Isokankaanjärven rannalla ja sen pihapiiri tulipaikkoineen on nyt kokonaan vuokraajan käytössä. 

Sanginjoen reitit uudistuvat ja nimet vaihtuvat

(Julkaistu 9.6.2022)
Entinen Lemmenpolku on nyt nimeltään Sanginjokivarsi. Lemmenpolun nimi päädyttiin vaihtamaan siitä syystä, että Muhoksella on jokivarressa samanniminen polku. Entinen Riistapolku on nyt Korpilammen kierros. Kalimeen kierros ja Isokankaan kierros ovat säilyttäneet nimensä. Reittisuunnitelmat ja alueen kehittäminen ovat vielä kesken, joten valitettavasti nyt siirtymäaikana on olemassa karttoja ja kylttejä vanhoilla reittinimillä. Kaikki ajankohtaiset kyltit saadaan maastoon toivottavasti tänä vuonna. Vanhoihin reitteihin tulee joitain uudelleenlinjauksia, ja myös uusia reittejä on luvassa myöhemmin. 

Uusimman kartan voi ladata Julkaisut.metsa.fistä

Loppulasta Korpilammen kierrokselle vievälle yhdyspolulle on viety tilapäiset opaskyltit.

 

 

Sanginjoki sai oman tunnuksen

(Päivitetty 25.11.2021)
Sanginjoen luonnonsuojelualueelle valmistui Jari Kostetin suunnittelema tunnus, jossa lajina on pohjantikka. Pohjantikka on yksi vanhojen metsien tunnuslajeista. Värimaailma tulee metsän sammalpeitteestä ja taustalla näkyy vanhoja havupuita.

Korpiseläntien varteen rakennetaan uusi pysäköintialue

(Päivitetty 15.9.2021)
Viikolla 37 Sanginjoen Loppulan yhteyteen aloitetaan uuden pysäköintialueen rakentaminen. Korpiseläntien varteen rakennettava uusi pysäköintialue on noin 1200 neliön suuruinen ja sille mahtuu noin 35 henkilöautoa ja linja-auto. Metsähallituksen rakentama pysäköintialue palvelee sekä Loppulassa järjestettävää toimintaa että alueen retkeilijöitä.

Ensimmäisenä tulevalta pysäköintialueelta kaadetaan puut, minkä vuoksi Korpiseläntien liikennettä joudutaan rajoittamaan. Tie on hetkittäin suljettu, mutta urakoitsija päästää liikennettä kulkemaan alueen läpi. Odotteluun on silti syytä varautua.

Uusi pysäköintialue valmistuu lokakuun loppuun mennessä ja tarkoituksena on pitää pysäköintialueen auki myös talvella. Suunnitelmissa on myös tuoda paikalle talven ajaksi väliaikainen käymälä. Sanginjoen talviaikainen saavutettavuus paranee huomattavasti näiden toimenpiteiden johdosta.

Kalimeenkierroksen reitillä poistettu pitkospuita

(Julkaistu 25.8.2021)
Metsähallitus on purkanut Kalimeenkierroksella erittäin huonokuntoisia pitkospuita. Pitkospuiden puute yhdessä viimeaikaisten sateiden kanssa ovat kuitenkin tehneet reitistä haastavan, erityisesti reitin pohjoisosassa. Kulje reitillä varovaisuutta noudattaen.