Sallan reitistö sijaitsee Salla - Kemijärvi -kantatien (nro 82) etelä- ja itäpuolella.

Retken lähtöpisteet

  • Pysäköintialueet Sallan kansallispuiston ja lähialueen reiteille sijaitsevat Sallan luontokeskuksella (Salla Wilderness Park, ent. Poropuisto), Sallatunturissa (hiihtokeskus) ja Sallatunturin Pohjoisrinteellä.
  • Tutustu myös reittien lähtöpisteisiin ja UKK-reitin (Hautajärvi - Kelloselkä) lähtöpisteisiin.
     

Bussilla Sallaan

Linja-autot (matkahuolto.fi) liikennöivät välejä Salla - Kuusamo, Salla - Kemijärvi ja Salla - Savukoski.

Salla - Kuusamo -välillä on pysäkki Sallatunturin kohdalla.

Savukoski - Salla välillä pysäkki on Sallan kirkonkylällä. 

Salla - Kemijärvi -tien (nro 82) varressa on pysäkki Paikanselkä, joka sijaitsee noin 0,5 km päässä Salmijoen kurun reitin lähtöpisteestä.

Junalla Kemijärvelle

Junalla (vr.fi) pääsee Kemijärvelle asti, josta on n. 77 kilometriä Sallatunturiin. Kemijärveltä Sallaan pääsee oman auton lisäksi linja-autolla. 

Autolla Sallaan

Sallan alueen reittien lähtöpisteisiin pääsee autolla paitsi Sallasta, myös Kemijärven, Kuusamon ja Savukosken suunnalta.

Sallan alueen suosituimmat lähtöpisteet sijaitsevat Salla - Kuusamo -seututien (nro 950) varrella. Sallan keskustasta on matkaa Sallatunturin matkailukeskukseen noin 10 km ja Kaunisharjun pysäköintialueelle noin 14 km.

  • Sallan luontokeskuksen pysäköintialue, Hautajärventie 111, 98900 Salla
  • Sallan Tunturikeskus, Revontulentie 7, 98900 Salla
  • Kaunisharjun pysäköintipaikka, Hautajärventie nro 950. Hyvin pieni, tilaa vain muutamalle autolle. 

UKK-reitille voi lähteä Sallatunturin lisäksi myös Ruuhitunturin eteläpuoliselta Vilman metsäautotieltä. Sallasta ajetaan noin 24 km Salla - Kuusamo -seututietä (nro 950), käännytään Kallunkijärven kohdalta länteen eli oikealle ja ajetaan noin 7,5 km metsäautotietä. Auton voi jättää tien varteen levikkeelle lähelle UKK-reittiä.

Salmijoenkuruun pääsee Kemijärvi - Salla -kantatieltä (nro 82). Sallan keskustasta ajetaan noin 7 km Kemijärven suuntaan ja käännytään viitan mukaan Salmijoenkurulle vievälle metsäautotielle, jota ajetaan noin 5 km. Auton voi jättää metsäautotien varteen levikkeelle. Salmijoenkuruun vievää tietä ei aurata talvella säännöllisesti.

Auton voi myös jättää Sallan keskustaan, josta on sekä kesällä että talvella reittiyhteys Sallatunturin alueelle.

Ajo-ohje Sallan luontokeskukseen.

Sallan luontokeskukseen on matkaa Rukalta noin 75 km ja Kuusamosta noin 100 km. Kemijärveltä matkaa on noin 80 km ja Rovaniemeltä noin 165 km.