Sallan kansallispuisto on Suomen 41. kansallispuisto. Kansallispuiston reittien ja rakenteiden kunnostustyöt ovat alkaneet perustamispäätöksen ja rahoituksen myötä. Palvelurakenteiden kunnostamisella varaudutaan kasvaviin käyntimääriin. Seuraathan uutisia retkeä Sallaan suunnitellessasi.

Iso Pyhätunturin huipulle vievä reitti suljetaan väliaikaisesti

(12.6.2022)

Taivaan tavoittelijan taival suljetaan väliaikaisesti 13.6. alkaen. Reitillä uusitaan portaat ja pitkoksia, eikä reitti ole kunnostuksen aikana käytössä. Huipulle pääsee kuitenkin tunturin eteläpuolta, 2,9 kilometrin pituista reittiä (yhteen suuntaan). Alueella liikkuvien on hyvä huomioida, että korvaava reitti on vaativa, paikoin jyrkkä ja hyvin kivikkoinen, ja reitillä alkaa pitkostyö kesäkuun aikana.

Sallan kansallispuiston kesäreittikartta, jossa näkyy työmaat ja käytöstä poistetut reitit ja taukopaikat.
 

 

Kesäesitteitä saatavilla Sallan luontokeskuksessa

(Päivitetty 9.5.2022)

Kesäreittiesitteet kesäreittikarttoineen ovat nyt saatavilla Sallan luontokeskuksesta (Salla Wilderness Park, ent. Poropuisto). Kesäesitteissä on muun muassa merkattuna kesän ja syksyn 2022 rakennustyöt. 

Kesäesitteet saatavilla myös PDF-versioina. 

Kevään ja syksyn 2022 rakennustyöt kansallispuistossa

(Päivitetty 29.4.2022)

Neljä taukopaikkaa puretaan ja rakennetaan kokonaan uudestaan

Kylmähetteen kota on purettu ja taukopaikan kiinteät rakenteet ovat näin ollen pois käytöstä. Myös Kaippahanojan laavu puretaan huhtikuun loppuun mennessä. Paikoilla olevat huussit ja liiterit puretaan samassa yhteydessä. Puut varastoidaan taukopaikoille. Uusien taukopaikkojen rakentaminen Kylmähetteellä ja Kaippahanojalla alkaa viikolla 22. Tästä eteenpäin tulien tekeminen kohteilla on kiellettyä, kunnes uudet taukopaikat valmistuvat. 

Kesällä 2022 puretaan myös Tunturilammen ja Kaunisharjun laavut. 

Kaikki neljä taukopaikkaa rakennetaan uudestaan, ja tavoitteena on uusien taukopaikkojen valmistuminen sulan maan aikana. Alueella retkeileviä pyydetään huomioimaan, että puretut taukopaikat, huussit ja tulipaikat ovat koko kesän ajan kokonaan pois käytöstä. Purettavat taukopaikat sijaitsevat kansallispuiston reittien Pahakurun kierros ja Kaunisharjun kierros varrella. 


 

Korjaustyöt tuovat väliaikaisia muutoksia Iso Pyhätunturin päälle vievälle reitille

Taivaan tavoittelijan taival suljetaan väliaikaisesti porrasremontin vuoksi Sallan kansallispuiston avajaisten jälkeen, joita juhlitaan 11.6.2022. Huipulle pääsee kuitenkin tunturin eteläpuolta, 2,5 kilometrin pituista reittiä (yhteen suuntaan). Alueella liikkuvien on hyvä huomioida, että korvaava reitti on vaativa, paikoin jyrkkä ja hyvin kivikkoinen.  

Uutisia Sallasta