Sallan kansallispuisto on Suomen 41. kansallispuisto. Kansallispuiston reittien ja rakenteiden kunnostustyöt ovat alkaneet perustamispäätöksen ja rahoituksen myötä. Palvelurakenteiden kunnostamisella varaudutaan kasvaviin käyntimääriin. Reittiopasteita ja -merkintöjä kehitetään ja parannetaan. Seuraathan uutisia retkeä Sallaan suunnitellessasi.

Uusia rakenteita tehdään vuonna 2023, materiaalien maastokuljetuksia jo kevättalven aikana

(päivitetty 27.2.2023)

Pahakurun kierrokselle ja Kolmiloukkosen lammen ympäristöön rakennetaan vuoden 2023 aikana uutta, ja materiaalien kuljetus maastoon tätä varten on jo alkanut. Hiihtolomien aikaan pyritään tekemään töistä vain välttämättömimpiä, kuten pitkospuukuljetuksia Kolmiloukkosen lammen ympäristössä sekä välillä Pohjoisrinne-Kaippahanoja. Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä maastossa liikkujille.

Varsinaiset rakennustyöt ajoittuvat kesälle 2023, jolloin Sallan kansallispuistoon rakennetaan:

  • Pahakurun kierros: pitkoksia, maastorappuset ja uusi autiotupa.
  • Kolmiloukkosen lampi: uusi esteetön katselutasanne ja maastorappuset, lisäksi uusitaan taukopaikkarakenteita.
  • Pitkälampi: taukopaikan uusiminen.

Vuonna 2022 valmistunutta

(Päivitetty 16.12.2022)

Uudet päivätuvat avattu retkeilijöiden käyttöön Kaippajanojan ja Kylmähetteen taukopaikoilla

Kaippahanojan ja Kylmähetteen päivätuvat ovat nyt valmiita ja ne on avattu retkeilijöiden käyttöön. Päivätuvat sijaitsevat Pahakurun kierroksen varrella, eikä niitä ole tarkoitettu yöpymiseen. Pihapiireissä on uudet tulentekopaikat sekä jonkin verran rakennustarvikkeita, jotka saadaan kuljetettua pois talvella. Kerroimme aikaisemmin, että Kaippahanojan päivätuvan ovissa ole vielä ovenkahvoja. Uudet ovet on asennettu 25.11. ja nyt ovissa on myös ovenkahvat. Tervetuloa tutustumaan uusiin päivätupiin. 

Uudet laavut valmiita Kaunisharjun ja Tunturilammen taukopaikoilla

Kaunisharjun ja Tunturilammen taukopaikoilla uudet laavut on avattu retkeilijöiden käyttöön. Kaunisharjulla on 1 ja Tunturilammella 2 vastakkaista laavua. 

Taivaan tavoittelijan taival avattiin ruskaretkille

Taivaan tavoittelijan taival eli perusreitti Iso Pyhätunturin huipulle avattiin syyskuussa jälleen retkeilijöiden käyttöön. Reitillä on uusittu portaat ja pitkoksia. Lisäksi osia reitistä on sorastettu. 

Kolmiloukkosen kierroksen sorastus valmistunut

Kolmiloukkosen kierroksen sorastustyö valmistui syyskuussa. Sorastettu osuus kulkee reitin alusta Kolmiloukkosen lammen rantaan Kolmiloukkosen laavu 1:lle ja seurailee lammen oikeaa rantaa aina suon ylittäville pitkoksille asti.

Uutisia Sallasta

Perhe nuotiolla.

Tapahtumat Sallassa

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen!