Salamajärven kansallispuisto sijaitsee Äänekoski - Kokkola -tien (valtatie 13) itäpuolella Perhon, Kinnulan ja Kivijärven kuntien alueella. Kuntien taajamista on Koirasalmen luontotuvalle 20 - 25 km:n matka. Loppumatka on hiekkatietä, jonka kunto vaihtelee. Ajamisessa on noudatettava erityistä varovaisuutta. Huomaathan, että 1.1.2024 alkaen Koirasalmeen aurataan talvella tie ainoastaan Perhon suunnasta. Kokkolasta on Salamajärvelle matkaa 130 km, Seinäjoelta 140 km ja Jyväskylästä 140 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreittien lähtöpisteet ovat Koirasalmen luontotupa, Sysilammen pysäköintialue ja Risuperän pysäköintialue. Helpointa on aloittaa retki Koirasalmen luontotuvalta. Peuran polulle on lisäksi mahdollista lähteä kansallispuiston eteläpuolelta Humalajoelta (Perho) tai pohjoisesta Petäjämäen ulkoilukeskukselta (Reisjärvi). Reittien lähtöpisteet.

Autolla Salamajärvelle

Loppumatka on hiekkatietä, jonka kunto vaihtelee. Ajamisessa on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Koirasalmen pysäköintialueet, Koirasalmentie 1220, Kivijärvi. Huom! Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta. Tilaa noin 50-60 autolle. Pysäköintialueet ovat talvikunnossapidon piirissä, mutta silloin tilaa on rajallisemmin. 1.1.2024 alkaen Koirasalmeen aurataan tie ainoastaan Perhon suunnasta, saapuminen siis Perhossa sijaitsevan Sysilammentien kautta.

Huttukankaan pysäköintialue, Koirasalmentie, Kivijärvi. Tilaa noin 10 autolle. Pysäköintialue on aurataan talvella, mutta silloin tilaa on rajallisemmin.

Risuperän pysäköintialue, Perhontie (tien nro 6520), Kivijärvi. Tilaa noin neljälle autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Sysilammen pysäköintialue, Sysilammentie 771, Perho. Tilaa noin 10 autolle. Aurataan talvella satunnaisesti, varmista tilanne Koirasalmen luontotuvalta.

Erijärven pysäköintialue, Salamajärventie, Perho (tien nro 7520). Tilaa noin neljälle autolle. Pysäköintialue aurataan talvisin.

Pikku Peuran pysäköintialue, Kinnulantie 695, Lestijärvi. Tilaa noin 20 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Pysäköintialueille ei ole tarkempia osoitetietoja.

Bussilla Salamajärvelle

  • Retkibussi ajaa 30.6. - 6.8.2023 perjantaisin ja sunnuntaisin Kokkolasta Salamajärven kansallispuistoon (Koirasalmi) ja takaisin. Aikataulut mahdollistavat päiväretket puistossa perjantaisin ja sunnuntaisin sekä vaellukset perjantaista sunnuntaihin tai sunnuntaista perjantaihin! Kokkolaan on hyvät yhteydet kauempaakin esim. junalla ja bussilla.  Katso aikataulut Visit Kokkolan sivuilta. Huom! Nettilipunmyynti aukeaa 17.5.2023 ja sulkeutuu 10 minuuttia ennen bussin lähtöä. 

  • Jyväskylän ja Kokkolan välillä kulkee linja-autoja (matkahuolto.fi). Kansallispuistoa lähin pysäkki on Perhon Möttönen vt 13 P/E. Pysäkiltä reittien lähtöpisteeseen Humalajoelle tulee 7 km, Risuperälle 15 km ja Koirasalmelle 21 km. Bussista voi jäädä pois myös Perhossa (Perho MH) ja Jyväskylän suunnasta tultaessa lisäksi Kivijärvellä (Kivijärvi MH). 

  • Perhosta ja Kinnulasta (tie nro 7520) pääsee arkisin kouluvuoden aikana linja-autolla (matkahuolto.fi) Salamajärven kylään. Linja-auton kyydistä voi jäädä kohdissa, joissa Hirvaan kierros ylittää Perhon ja Kinnulan välisen tien nro 7520. Pysäkeillä ei ole nimiä.
  • Perholaisten taksien yhteystiedot (kulukuri.com) 

Kuljetuspalvelut Salamajärvelle

Lähimmät kuljetuspalvelut löytyvät Perhosta, Kinnulasta ja Kivijärveltä. Katso myös yhteistyötahojen kuljetuspalvelut.

 

Pysäköintialueet

Koirasalmi

  • Koirasalmentie 1220, Kivijärvi

Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta.

Muut pysäköintialueet

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Salamajärven kartan Retkikartta.fi:ssä.