Saapuminen Salamajärvelle

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
27.3.2020
Salamajärvellä yrittäjien hoitamien vuokratupien (Sysilampi 1, 2 ja 3 sekä Pieni Sääksjärvi), Maahisen vuokrakodan sekä Koirasalmen huoneiden siivousta on tehostettu ja ne ovat varattavissa normaalisti. Lisätiedot: www.koirasalmi.com.

Salamajärven kansallispuisto sijaitsee Äänekoski - Kokkola -tien (valtatie 13) itäpuolella Perhon, Kinnulan ja Kivijärven kuntien alueella. Kuntien taajamista on Koirasalmen luontotuvalle 20 - 25 km:n matka. Kokkolasta on Salamajärvelle matkaa 130 km, Seinäjoelta 140 km ja Jyväskylästä 140 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreittien lähtöpisteet ovat Koirasalmen luontotupa, Sysilammen pysäköintialue ja Risuperän pysäköintialue. Helpointa on aloittaa retki Koirasalmen luontotuvalta. Peuran polulle on lisäksi mahdollista lähteä kansallispuiston eteläpuolelta Humalajoelta (Perho) tai pohjoisesta Petäjämäen ulkoilukeskukselta (Reisjärvi). Reittien lähtöpisteet. 

Bussilla Salamajärvelle

26.6.-8.8.2021 Kokkolasta liikennöi Retkibussi, jolla pääsee Salamajärven kansallispuistoon tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Väliltä pääsee myös kyytiin ja vaikka samana päivänä takasin. Hinta 5 e / suunta. Täältä tarkempi aikataulu, pysäkit ja lippujen osto (visitkeskipohjanmaa.fi).

  • Jyväskylän ja Kokkolan välillä kulkee linja-autoja (matkahuolto.fi). Kansallispuistoa lähin pysäkki on Perhon Möttönen vt 13 P/E. Pysäkiltä reittien lähtöpisteeseen Humalajoelle tulee 7 km, Risuperälle 15 km ja Koirasalmelle 21 km. Bussista voi jäädä pois myös Perhossa (Perho MH) ja Jyväskylän suunnasta tultaessa lisäksi Kivijärvellä (Kivijärvi MH). 
  • Perhosta ja Kinnulasta (tie nro 7520) pääsee arkisin kouluvuoden aikana linja-autolla (matkahuolto.fi) Salamajärven kylään. Linja-auton kyydistä voi jäädä kohdissa, joissa Hirvaan kierros ylittää Perhon ja Kinnulan välisen tien nro 7520. Pysäkeillä ei ole nimiä.

Autolla Salamajärvelle

Koirasalmen pysäköintialueet, Koirasalmentie 1220, Kivijärvi. Huom! Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta. Tilaa noin 50-60 autolle. Pysäköintialueet ovat talvikunnossapidon piirissä, mutta silloin tilaa on rajallisemmin. 

Huttukankaan pysäköintialue, Koirasalmentie, Kivijärvi. Tilaa noin 10 autolle. Pysäköintialue on aurataan talvella, mutta silloin tilaa on rajallisemmin.

Risuperän pysäköintialue, Perhontie (tien nro 6520), Kivijärvi. Tilaa noin neljälle autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Sysilammen pysäköintialue, Sysilammentie 771, Perho. Tilaa noin 10 autolle. Aurataan talvella satunnaisesti, varmista tilanne Koirasalmen luontotuvalta.

Erijärven pysäköintialue, Salamajärventie, Perho (tien nro 7520). Tilaa noin neljälle autolle. Pysäköintialue aurataan talvisin.

Pikku Peuran pysäköintialue, Kinnulantie 695, Lestijärvi. Tilaa noin 20 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Pysäköintialueille ei ole tarkempia osoitetietoja.

Kuljetuspalvelut Salamajärvelle

Lähimmät kuljetuspalvelut löytyvät Perhosta, Kinnulasta ja Kivijärveltä. Katso myös yhteistyötahojen kuljetuspalvelut.

 

Self-guided Tour: "7 Finnish National Parks"


Pdf 1,7 Mt (julkaisut.metsa.fi, englanniksi)

Pysäköintialueet

Koirasalmi

  • Koirasalmentie 1220, Kivijärvi

Kaikki navigaattorit eivät tunnista osoitetta.

Muut pysäköintialueet

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Salamajärven kartan Retkikartta.fi:ssä.