Ajankohtaista Salamajärvellä

27.3.2020
Salamajärvellä yrittäjien hoitamien vuokratupien (Sysilampi 1, 2 ja 3 sekä Pieni Sääksjärvi), Maahisen vuokrakodan sekä Koirasalmen huoneiden siivousta on tehostettu ja ne ovat varattavissa normaalisti. Lisätiedot: www.koirasalmi.com.
3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Vasan kierros kunnostettu luontopoluksi

(Päivitetty 21.9.2020)

Vasan kierros lähtee Koirasalmen luontotuvalta ja on pituudeltaan kaksi kilometriä. Reitti kunnostettiin Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa 2019 -kampanjan tuella. Sen varrella on kuusi metsäpeuran elämästä kertovaa luontopolkutaulua. Pitkospuut valmistuivat toukokuussa ja luontopolkutaulut heinäkuussa. Lisäksi Keskimaa lahjoitti 50 halkaisukirvestä Metsähallituksen hoitamille tulentekopaikoille Keski-Suomessa.

Pitkospuut suolla.

Salamajärven kansallispuistossa kunnostettiin jokea taimenille

(Päivitetty 21.9.2020)

Ympäristöjärjestö WWF, K-ryhmä ja Metsähallitus kunnostivat talkoilla Salamajärven kansallispuiston alueella sijaitsevaa Koirajokea uhanalaiselle taimenelle soveltuvammaksi. Joen kalaston tilaa myös selvitetään sähkökoekalastuksen avulla. Lue koko tiedote.

Pieni Sääksjärvi vuokratupa avattu 1.6.2020

(Päivitetty 6.6.2020)

Hirvaan kierroksen varrelle, Sääksjärven ja Nielujärven laavujen väliselle osuudelle, on valmistunut uusi vuokratupa Pienen Sääksjärven rannalle Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa, Euroopan maaseuturahaston tuella. 

Lähikuvassa hirsirakenteinen mökki.

Salamajärven kansallispuiston palvelurakenteita kehitetään

Uudet pitkospuut kulkevat rämeen halki.

(Päivitetty 20.6.2020)

Salamajärven kansallispuistoon on valmistunut Koirasalmelle esteetön 300 metriä pitkä reitti ja Heikinjärvennevalle uusi luontotorni. Hirvaan kierroksen varrelle rakennettiin uusi vuokratupa, Pieni Sääksjärvi. Lisäksi puistossa on kestävöity reittejä ja rakennettu uusia pitkospuita. Tänä kesänä pitkospuita rakennettiin Sysilammen ja Jyrkkäniemen välisellä osuudella. Työt toteutetaan Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa vuosien 2018–2020 aikana. Pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Linkki tiedotteeseen.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa 

(Päivitetty 5.6.2020)

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Uutisia Salamajärveltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.