Tuliterää pitkospuuta Pahkarämellä. Kuva: Tapani Pohjonen

Reittejä kunnostettu Salamajärvellä

(Päivitetty 23.9.2019)
Salamajärven palvelurakenteita on kehitetty avaamalla esteetön reitti Koirasalmeen (300 m), rakentamalla uusia pitkospuita ja sorastamalla polkuja Euroopan maaseuturahaston tukemassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Lue tiedote Keski-Suomen kansallispuistojen ennätysvilkkaasta kesästä (6.9.2019, https://bit.ly/2l0H1tN).

 

Tapahtumia kansallispuistossa vuonna 2019

(Päivitetty 3.9.2019)
Salamajärven tapahtumat löydät Koirasalmen facebook-sivuilta (fi-fi.facebook.com/koirasalmi).

Salamajärven kansallispuiston palvelurakenteita kehitetään

(Julkaistu 27.9.2018, päivitetty 4.2.2019)
Salamajärven kansallispuistoon rakennetaan Koirasalmelle esteetön reitti ja Heikinjärvennevalle uusi luontotorni. Puistossa tullaan myös kestävöimään reittejä ja rakentamaan uusia pitkospuita. Lisäksi Hirvaan kierroksen palveluita kehitetään rakentamalla vuokratupa Sääksjärvelle. Työt toteutetaan Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa vuosien 2018–2020 aikana. Pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Linkki tiedotteeseen.

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)
Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.