Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Syysretkivinkit

(Julkaistu 8.9.2023)

Koirasalmen luontotuvan kahvila on avoinna 4.9.-13.10.2023 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16. Syyslomaviikolla 14.-22.10.2023 kahvila on avoinna joka päivä klo 10-16. Luontotuvan välinevuokraus ja majoitukset toimivat ympäri vuoden, samoin ryhmien palvelut ennakkovarauksella p. 040 9398 147.  Lue lisää (koirasalmi.com).

Kaikkien kansallispuiston yhteistyöyrittäjien tarjoamat palvelut löydät täältä.

Varauduthan saapuessasi lopussa oleviin pitkiin hiekkateihin, joiden kunto on vaihteleva. Lue saapumisohjeet.

Salamajärven patikointireitit ovat pääosin melko vaativia johtuen maaston kivisyydestä. Tutustu reitteihin.

Koirat ovat tervetulleita kansallispuistoon hihnassa!

Salamajärven juomavesipisteet on esitelty täällä.

Telttailu- ja muut yöpymisvinkit täältä.

Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran voimassa ollessa Salamajärvellä tulet voi tehdä ainoastaan saunan tai tuvan tulipesään tai Maahisen vuokrakotaan (hormillinen, katettu tulisija). Maahisen vuokrakotaa voi tiedustella Koirasalmen luontotuvalta (koirasalmi.com). Tarkista varoitukset täältä (fmi.fi/varoitukset).

Tulosta tai lataa tästä Salamajärven kansallispuiston esitekartta (pdf, 2,7 Mt, julkaisut.metsa.fi) mukaasi.

Sysilammen ja Valvatin uudet porakaivot ovat käytettävissä

(Päivitetty 21.3.2023)

Sysilammelle ja Valvattiin poratuista uusista kaivoista on nyt tutkittu vesinäytteet ja ne olivat puhtaat. Kaivot ovat siis käytettävissä. Sysilammen porakaivon vesi oli vähän kellertävää, mutta jospa se siitä käytön myötä kirkastuisi. Kummallakin kaivolla on syvyyttä noin 150 m.

Valvatin autiotuvan saunamaksu nousee

(Päivitetty 21.2.2023)

Saunamaksu muuttuu tälle vuodelle. Saunamaksun voi maksaa ennen retkeä, retken aikana tai retken jälkeen Eräluvat.fi-verkkokaupan kautta. Maksun suuruus on 10 e / aikuinen, 5e / lapsi (alle 7 v.) ja ryhmän jäsen (ryhmän minimikoko 10 hlö). Sauna on kaikkien retkeilijöiden yhteiskäytössä ja saunomisvuoroista tulee sopia yhdessä toiset huomioiden.

 

Uutisia Salamajärveltä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.