Säkkisalon kämppä, vuokratupa

Vuokratupa, 8 hlö, noin 60 m², suuri tupa, keittiö ja kamari.

Varaukset

Varauksen voi tehdä Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi) tai kämppäisännältä 0400 570 557, seppo.lappalainen(at)puulatours.fi. Varausehdot Säkkisalon kämpälle

Kämppä sijaitsee Iso Säkkisalon saaren lounaisrannalla keskellä Etelä-Savon maakuntajärveä, Puulaa (Puulavettä). Kämppä on rakennuttu vuonna 1952 metsätyömieskämpäksi, jota on kunnostettu vuosien varrella retkeilykäyttöön.

Sijainti

Itä-Suomi, Etelä-Savo, Hirvensalmi, Puula, Iso Säkkisalon saaren eteläosa, kämpän länsipuolella Hietasaari

Säkkisalon kämppä vuokratupa, tuvan koordinaatit: WGS84 lat: 61° 47.1204' lon: 26° 44.6658' ETRS-TM35FIN N: 6850294 E: 486520 
Koordinaatit on ilmoitettu WGS-84-koordinaatiston mukaisesti (muodossa asteet, minuutit ja minuutin desimaalit) sekä ETRS-TM35FIN - tasokoordinaatistossa.

Kulkuohje Säkkisalon kämpälle.

Hinta

 • Varattavissa välillä 13.5.- 29.11.2022. 
 • Varausvuorokausi alkaa klo 14 ja päättyy klo 12.
 • Hinta 120 €/1. vrk, seuraavat 80 €/vrk, 520 €/vko. Hinnat sis. alv 10 %.
 • Kämppää voidaan vuokrata myös neuvotteluun, kokoukseen tai saunomiseen päiväajaksi ilman yöpymistä.
 • Kämppäisännän yhdensuuntainen kuljetus ja tutustuminen järvialueeseen 110 e (noin yksi tunti).
 • Avaimiin liittyvän ohjeistuksen saat lähempänä varaustasi ottamalla yhteyttä kämppäisäntä Seppo Lappalaiseen, Puula Tours (puulatours.fi), seppo.lappalainen(at)puulatours.fi p. 0400 570 557 

Kulkuohje

Säkkisalon kämppä sijaitsee saaressa. Vuokralaisen on itse järjestettävä kulkeminen mantereelta saareen tai kämppäisäntä voi kuljettaa vuokralaisen risteilyveneellä maksua vastaan. Samalla tutustut Etelä-Savon maakuntajärveen myös tulo- ja paluumatkojen aikana.

Etäisyydet tietä pitkin kohteeseen lähimmän sataman kautta (Lutakonlahti, Väisälänsaari, Hirvensalmi). Vesimatkaa 4 km saareen joko omalla veneellä tai kämppäisännän risteilyveneellä: Lutakonlahdelta Kangasniemelle 45 km, Mikkeliin 45 km, Otavaan 31 km ja Hirvensalmelle 25 km.

Vaihtoehtoisia satamia ovat mm. Kangasniemi, Ukonniemi, Läsäkoski, Käräjäniemi, Otava, Vintinniemi, Mainiemi ja Hirvensalmen kirkonkylän satamat. Kaikista näistä pääsee saareen omalla veneellä tai kämppäisännän matkassa.

Veneellä tai kanootilla

Moottoriveneellä kämpälle tullaan pohjoisesta Simpiänselältä Otonsaaren eteläpuolelta Otonsaaren ja Hietasaaren pohjoispuolella sijaitsevan kiviluodon välistä.

Soutuveneellä tai kanootilla voi tulla etelästä Hietasaaren itäpuolelta suoraan laituriin/rantaan.

Kartat

Varustus

Makuupaikkoja on tuvan kerrossängyissä kuusi ja kamarissa kaksi. Sängyissä on patjat ja viltit, mutta yöpyjän tulee ottaa mukaan omat makuupussit, tai tyynyt ja lakanat. Iso Säkkisalossa on kaasulla toimivat jääkaappi ja keittolevy. Astioita ja aterimia löytyy myös niin että pärjää peruskokkauksessa ja ruokailusta. Kamiina antaa lämpöä tarvittaessa. Sauna ja pesutilat ovat erillisessä saunarakennuksessa, joka on aivan hiekkarannan tuntumassa. 

Pihapiirissä on varastorakennus ja kuivakäymälä. Rannalta löytyy grillipaikan lisäksi soutuvene ja laituri. Saunaranta on loivasti syvenevä ja pihapiirin toisella puolella oleva ranta on hyvin pitkälti matala. Kaivoa ei ole.

Metsähallituksen periaatteiden mukaan kämpällä toteutetaan omatoimista jätehuoltoa, mikä tarkoittaa sitä, että retkeilijä voi käyttää pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia sytykkeenä ja viedä maatuvat jätteet kompostoivaan käymälään. Muut jätteet retkeilijä vie itse pois maastosta lajitteluun. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

 • Vuokralaisen on itse järjestettävä kulkeminen mantereelta saareen omatoimisesti tai kämppäisännän avustuksella.
 • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
 • Ei peruslämmitystä.
 • Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.
 • Matkapuhelimien kuuluvuus

Muuta tietoa paikasta

Tämä iso 500 ha:n saari tarjoaa luonnonrauhaa, raikasta Järvi-Suomen puhdasta luontoa ja paikan voimaantumiselle. Tukkikämpän edustalla sijaitsee hiekkaranta kristallin kirkkaan veden äärellä.

Ison Säkkisalon saaren metsätyökämppä valmistui syksyllä 1952. Pyöreähirsisen kämpän veisti kirvesmies Otto Manninen, joka oli kotoisin Kangasniemeltä. Tänä päivänä Säkkisalon metsätyökämppä on maakunnallisesti arvokas rakennusperintökohde. 

Metsätyökämpän yöpymis- ja oleskelutila oli aikoinaan tarkoitettu kymmenelle miehelle. Petipaikkojen välissä on yhä pikkuiset puukaapit, jotka alun perin oli tarkoitettu savottamiesten henkilökohtaisia tavaroita varten. Samassa tilassa on myös pieni keittiö ja kamari. Pihassa on biokäymälä/halkoliiteri ja hiekkarannalla tilava sauna isommallekin porukalle. Rannalta on upea näkymä suurelle Simpiänselälle. 

Saaren luonto on monipuolinen niin kasviston kuin eläinlajien suhteen ja tarjoaa siten omatoimiselle retkeilijälle monenlaista nähtävää ja tekemistä, jos vaikka tykkää käydä kalassa, metsällä tai valokuvata. Puulan kristallin kirkasta vesi yhdistettynä hiekkarantaan ja Säkkisalon kämpän sijaintiin Puulan parhailla paikoilla tarjoaa matkailijalle kokemuksen vailla vertaa. 

Mikäli et käytä omaa venettä, kämppäisäntä vie tarvittaessa kohteeseen ja opastaa matkailijaa metsäkämppään liittyvissä asioissa. Voit myös varata risteilyn tai vaikkapa kauppareissun kämppäisännältä, joka sijaitsee Ukonniemessä noin puolen tunnin venematkan päässä kämpältä.

Yhteys- ja lisätiedot

Kämppäisäntä Seppo Lappalainen, Puula Tours (puulatours.fi), seppo.lappalainen(at) puulatours.fi, 0400 570 557 

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Säkkisalon kämpän kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa hiihtäjä nostaa roskan ladulta.

1. Kunnioita luontoa.

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää