Saapuminen Pyhä-Häkkiin

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

""

Pyhä-Häkin kansallispuisto sijaitsee valtatie 4:n länsipuolella Saarijärven kunnassa. Puiston läpi kulkee Saarijärvi - Viitasaari -maantie (tien nro 6510). Pyhä-Häkkiin on Jyväskylästä matkaa 85 km.

Retkeilyreiteille

Kansallispuiston polut lähtevät puiston opastuspisteeltä. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Pyhä-Häkkiin

Pyhä-Häkin pysäköintialue, Viitasaarentie 2119, Saarijärvi (tien nro 6510). Tilaa noin 40-50 autolle. Pysäköintialue on käytettävissä myös talvella, mutta tilaa on rajallisemmin.

Kulkua puistoon ei suositella Häkkiläntien (tie 6501) kautta sen huonon kunnon takia.

Bussilla Saarijärvelle tai Viitasaarelle

Kansallispuistoon ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Lähimmät linja-autoyhteydet ovat Saarijärvelle, josta on 22 km puistoon ja Viitasaarelle, josta on 39 km puistoon. 

  • Saarijärvelle on linja-autoyhteys (matkahuolto.fi) Jyväskylästä (kohdepysäkki Saarijärvi 1 tai 2), Kokkolasta ja Vaasasta (kohdepysäkki Herajärvi I tai Vanha pappila I).
  • Viitasaarella pysähtyvät valtatie 4:ä ajavat pikavuorot (matkahuolto.fi), kohdepysäkki Viitasaari linja-autoasema. Osa vuoroista pysähtyy myös 4-tien varrella pysäkillä Hännilänsalmi P, josta on 35 km puiston pysäköintialueelle.

Kuljetuspalvelut Pyhä-Häkkiin

Lähimmät kuljetuspalvelut löytyvät Saarijärveltä ja Viitasaarelta.

Katso myös yhteistyötahojen kuljetuspalvelut.