Pyhä-Häkin palvelut

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kansallispuiston logotuotteita on myynnissä Keski-Suomen luontomuseossa (jyu.fi) Jyväskylässä. Tuotevalikoima saattaa vaihdella.

 

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja kansallispuistossa 

Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Kesäkahvila

Kaupat

  • Lähimmät kaupat sijaitsevat Saarijärvellä (22 km) ja Viitasaarella (39 km).

Tulentekopaikat ja keittokatos

  • Kotajärvi (tulentekopaikka ja keittokatos)
    • Katoksessa on muurattu tulisija, takka ja hella ja katoksen vieressä nuotiorinki.
  • Tulijärvi (laavu ja tulisija) kansallispuiston välittömässä läheisyydessä, Tulijärven polun varrella. Ylläpitäjä Saarijärven kaupunki.

Huomaathan, että metsäpalovaroituksen ja ruohikkopalovaaran aikana tulenteko on sallittu erityistä varovaisuutta noudattaen ainoastaan Kotajärven keittokatoksen muuratussa hormillisessa tulisijassa. Tarkista voimassa olevat varoitukset: Ilmatieteen laitos (ilmatieteenlaitos.fi).

Juomavesi

  • Kansallispuiston opastuspisteen pihassa on kaivo.

Jätehuolto

  • Kansallispuistossa noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatetta. Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Maatuvat jätteet laitetaan käymälään tai kompostoriin ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois.

Käymälät

  • Kansallispuiston opastuspisteessä, Kotajärven keittokatoksella ja Poika-ahon torpan pihapiirissä on kuivakäymälät.

Yöpyminen

Telttailu

  • Kansallispuistossa voi leiriytyä tilapäisesti. Leiriytymiseen suositellaan kuitenkin puiston välittömässä läheisyydessä, Tulijärven polun varrella sijaitsevaa Tulijärven laavua (ylläpitäjä Saarijärven kaupunki).

Vuokratupa

Yöpyminen lähialueella

Liikuntaesteisten palvelut

  • Pyhä-Häkin kansallispuistossa ei ole palveluja liikuntaesteisille.

Muut palvelut lähiseudulla

Sauvakävelijä puisen opasteviitan edustalla. Taustalla on kesäisen aurinkoista metsää.