Ajankohtaista kevätretkeilijöille

(Päivitetty 12.5.2022)

Pyhä-Häkin kansallispuistoon retkeä suunnitellessa kannattaa huomioida vaihtelevat olosuhteet. Osittain maastossa on kuivia kohtia, mutta alueella on vielä paikoitellen luntakin, varsinkin notkelmissa. Myös pitkospuilla saattaa varjoisissa kohdissa olla vielä lunta, joten kannattaa varautua liukkauteen. Maastossa on märkää lumen sulaessa ja kevään edetessä myös tulvien mahdollisuus kasvaa. 

Ajankohtaista talviretkelle

(Päivitetty 17.2.2022 ja 4.4.2022)

Pyhä-Häkin pysäköintialuetta aurataan talvisin (Viitasaarentie 2119, Saarijärvi). Myös puiston muut palvelurakenteet ovat käytettävissä talvella. Nyt lunta on sen verran reippaasti, että kannattaa varustautua lumikengillä tai suksilla. Maalis-helmikuun vaihteessa lunta on vielä reilusti ja on ollut hankikantokelejä. Uusi lumi ja lämpötilan vaihtelut vaikuttavat kuljettavuuteen. Huomaathan, että kevättalvella keli vaihtelee usein päivänkin mittaan: aamulla hanki saattaa kantaa ja iltapäivällä upottaa. Kevättä kohden reitit käyvät jäisiksi.

Saarijärven kaupungin Maakuntauraa pitkin Pyhä-Häkkiin ylläpitämän ladun kunnossapito on päättynyt tältä talvelta. Lisätiedot (saarijarvi.fi).

Lammaspaimenlomat 2022

(Julkaistu 4.4.2022)

Poika-ahon lammaspaimenloma kiinnosti tänä vuonna 1123 hakemuksen verran. Paimenet arvottiin helmikuussa ja onnekkaille on ilmoitettu. Jos jäit ilman paikkaa ja äkkilähtö onnistuu, seuraile Pyhä-Häkin kansallispuiston facebook-sivua kesällä mahdollisten äkillisten peruuntumisten varalta. Linkki tiedotteeseen.

Opastuskatokselle on valmistunut uusi käymälä

(Julkaistu 8.12.2021)

Uudessa käymälässä on myös esteetön puoli. Tosin käsikaiteet puuttuvat vielä. Vanha käymälä puretaan pois ennen kesää 2022.

Uutisia Pyhä-Häkistä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.