Pyhä-Häkissä kunnostettu reittejä

(Päivitetty 23.9.2019)
Pyhä-Häkin kansallispuistossa rakennettiin tänä kesänä noin 400 metriä uutta pitkospuuta Riihinevalle. Lisäksi pitkospuita korvattiin sorastamalla toiset 400 metriä. Työt on toteutettu Euroopan maaseuturahaston tukemassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Lue tiedote Keski-Suomen kansallispuistojen ennätysvilkkaasta kesästä (6.9.2019, https://bit.ly/2l0H1tN).

Tuliterää pitkospuuta Riihinevalla. Kuva: Maija Mikkola

 

 Vanhoja pitkospuita on korvattu kestävöinnillä Kotajärven lähellä. Kuva: Maija Mikkola

Pyhä-Häkin uudet maastoportaat helpottavat kulkemista ja suojavat maastoa kulumiselta. Kuva: Maija Mikkola.Pyhä-Häkin kansallispuiston palvelurakenteita kehitetään

(Julkaistu 27.9.2018, päivitetty 4.2.2019, päivitetty 3.9.2019)
Pyhä-Häkkiin rakennettiin uusia siltoja ja maastoportaita kesällä 2018. Kesällä 2019 kestävöitiin reittejä ja rakennettiin uusia pitkospuita. Työt on toteutettu Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Linkki tiedotteeseen.

 

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(päivitetty 1.12.2017)

Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.