Ajankohtaista retkeilijöille

(Päivitetty 11.8.2022)

Kesä alkaa kääntyä syksyyn ja retkeilykelit sen kuin paranevat! Tutustu ennakkoon kansallispuiston reittivaihtoehtoihin ja palveluihin.

Kansallispuistossa ei ole kahvilapalveluja, joten ota omat eväät mukaan. Opastuspisteellä voit täyttää juomapullon.

Tarkistathan ennen retkelle lähtöä metsäpalovaroitukset ja ruohikkopalovaaravaroitukset ilmatieteen laitoksen sivuilta (ilmatieteenlaitos.fi). Varoitusten ollessa voimassa tulenteko on sallittu erityistä varovaisuutta noudattaen vain Kotajärven hormillisessa keittokatoksessa.

Lammaspaimenlomat 2022

(Julkaistu 4.4.2022)

Poika-ahon lammaspaimenloma kiinnosti tänä vuonna 1123 hakemuksen verran. Paimenet arvottiin helmikuussa ja onnekkaille on ilmoitettu. Jos jäit ilman paikkaa ja äkkilähtö onnistuu, seuraile Pyhä-Häkin kansallispuiston facebook-sivua kesällä mahdollisten äkillisten peruuntumisten varalta. Linkki tiedotteeseen.

Opastuskatokselle on valmistunut uusi käymälä

(Julkaistu 8.12.2021)

Uudessa käymälässä on myös esteetön puoli. Tosin käsikaiteet puuttuvat vielä. Vanha käymälä puretaan pois.

Uutisia Pyhä-Häkistä

Asiakasneuvojien vinkit syysretkeilyyn:

(Päivitetty 1.10.2022)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.