Opastuskatoksen kaivon vesipumppu uusittu

(Julkaistu 12.7.2021)

Opastuskatoksella olevaan kaivoon on vaihdettu uusi vesipumppu. Nyt vettä saa taas pumpattua vähemmälläkin voimalla. Samalla uusittiin myös opastuskatoksen peltikatto.

Kahvioauto AnnaUnelma palvelee taas Pyhä-Häkissä

(Päivitetty 12.7.2021)

Kahvioauto AnnaUnelma palvelee Pyhä-Häkin opastuskatoksella 31.7. asti lauantaisin ja sunnuntaisin säävarauksella. Katso ajankohtaiset tiedot täältä (facebook.com).

Pyhä-Häkissä kunnostettu reittejä

(Julkaistu 23.9.2019, päivitetty 6.6.2020)

Pyhä-Häkin kansallispuistossa on rakennettu uusia pitkospuita ja sorastettu reittejä. Myös puiston opastusta on parannettu. Työt on toteutettu Euroopan maaseuturahaston tukemassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Lue tiedote Keski-Suomen kansallispuistojen ennätysvilkkaasta kesästä (6.9.2019, https://bit.ly/2l0H1tN).

 

Uutisia Pyhä-Häkistä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.