Ajankohtaista Pyhä-Häkissä

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Osuuskauppa Keskimaa lahjoitti halkaisukirveitä

(Päivitetty 21.9.2020)

Keskimaan Ilo auttaa -kampanjassa Osuuskauppa Keskimaa lahjoittaa vuosittain euron per asiakasomistaja johonkin hyvään tarkoitukseen. Vuonna 2019 asiakasomistajat pääsivät äänestämään lahjoituskohdetta. Eniten ääniä kohdistui ehdotuksiin "kunnostetaan maakunnan ulkoilureittejä" ja "kunnostetaan leikkipuistoja ja -alueita". Leivonmäen kansallispuiston Harjujärven esteetön reitti, Salamajärven kansallispuiston Vasan kierros ja Kanavuoren luontopolku valikoituivat kunnostettavaksi reiteiksi, joiden kunnostamiseen osoitettiin yhteensä 55 000 euroa. Lisäksi Keskimaa lahjoitti 50 halkaisukirvestä Metsähallituksen hoitamille tulentekopaikoille Keski-Suomessa. Uudet kirveet on toimitettu Kotajärven ja Tulijärven taukopaikoille huoltokäyntien yhteydessä.

Pyhä-Häkissä kunnostettu reittejä

(Julkaistu 23.9.2019, päivitetty 6.6.2020)

Pyhä-Häkin kansallispuistossa on rakennettu uusia pitkospuita ja sorastettu reittejä. Myös puiston opastusta on parannettu. Työt on toteutettu Euroopan maaseuturahaston tukemassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Lue tiedote Keski-Suomen kansallispuistojen ennätysvilkkaasta kesästä (6.9.2019, https://bit.ly/2l0H1tN).

 

 

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

(Päivitetty 5.6.2020)

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.