Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkkejä retkille

(Julkaistu 21.5.2024)

  • Saapuminen Pyhä-Häkkiin on helppoa. Kaikki reitit alkavat samalta pysäköintialueelta.
  • Pysäköintialueen lähellä on opastuskatos ja kaivo.
  • Kansallispuiston yhteistyöyrittäjät tarjoavat mm. majoitus- ja opastuspalveluja, tutustu täältä.
  • Lataa tai tulosta mukaasi Pyhä-Häkin esitekartta (julkaisut.metsa.fi).
  • Huomaathan, että maastopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu erityistä varovaisuutta noudattaen ainoastaan Kotajärven keittokatoksen muuratussa hormillisessa tulisijassa. Tarkista voimassa olevat varoitukset: Ilmatieteen laitos (ilmatieteenlaitos.fi).

Uutisia Pyhä-Häkistä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.