Ajankohtaista Pyhä-Häkissä

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Rakennustöitä käynnissä Pyhä-Häkissä

(Päivitetty 6.11.2020)

Pyhä-Häkin pysäköintialueen ja Kotajärven keittokatoksen välisellä polulla aloitettiin tällä viikolla kunnostustyöt. Marraskuussa reittiä tasoitellaan ensin kiviä siirtelemällä ja talvella työ jatkuu sorastuksella. Tavoitteena on lisätä reitin varrelle tasaisin välimatkoin levähdyspenkkejä, jolloin se palvelee uusia käyttäjäryhmiä, joille kulku Kotajärvelle on nykyisellään liian haastavaa. Samalla uudistettu reitti tulee toimimaan myös huoltourana mönkijälle. Tällä varaudutaan tilanteeseen, jossa lunta ei tule riittävästi, jotta huolto saataisiin hoidettua entiseen tapaan moottorikelkalla.

Pysäköintialueelle ja Kotajärvelle rakennetaan parhaillaan myös uusia käymälöitä. Pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Pyhä-Häkissä kunnostettu reittejä

(Julkaistu 23.9.2019, päivitetty 6.6.2020)

Pyhä-Häkin kansallispuistossa on rakennettu uusia pitkospuita ja sorastettu reittejä. Myös puiston opastusta on parannettu. Työt on toteutettu Euroopan maaseuturahaston tukemassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Lue tiedote Keski-Suomen kansallispuistojen ennätysvilkkaasta kesästä (6.9.2019, https://bit.ly/2l0H1tN).

 

 

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

(Päivitetty 5.6.2020)

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Uutisia Pyhä-Häkistä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.