Pyhä-Häkin kansallispuistossa on havaittu irrallaan juokseva koirakaksikko 

(Päivitetty 20.1.2023)
Pyhä-Häkin kansallispuistossa on 20.1.2023 havaittu kaksi irrallaan juoksevaa saksanpaimenkoiraa. Koirat eivät ole käyttäytyneet agressiivisesti retkeilijöitä kohtaan, mutta tulevat vauhdilla kohti ja voivat pelottaa retkeilijöitä. Koirat havaittiin Pyhä-Häkin pysäköintialueen ja Mastomäen polkujen välisellä alueella. Uhkaavissa tilanteissa pyydetään asiakkaita soittamaan suoraan hätänumeroon 112. Erätarkastajalle on ilmoitettu asiasta. 

Vinkit talviretkeilijöille

(Päivitetty 22.12.2022)

  • Reiteillä ei ole talvikunnossapitoa. Lumikengät on varmin valinta liikkumiseen. Yleensä ainakin reitti opastuskatokselta Kotajärven keittokatokselle pysyy tallattuna ympäri talven. Pitäväpohjaiset jalkineet ovat tarpeen.
  • Pyhä-Häkin tulentekopaikat ja käymälät ovat käytettävissä läpi vuoden, mutta lumen puhdistamiseen on syytä varautua omatoimisesti.
  • Pyhä-Häkin pysäköintialue on käytettävissä ympäri vuoden. Poika-ahoon vievää Majajärventietä ei aurata.
  • Opastuskatoksen kaivo on käytettävissä ympäri vuoden.
  • Saarijärven kaupunki ylläpitää lumitilanteen salliessa retkilatua maakuntauralla välillä Saarijärvi - Pyhä-Häkin kansallispuisto. Lue lisää hiihtoladusta (Saarijarvi.fi).
  • Lataa tai tulosta mukaasi Pyhä-Häkin esitekartta (julkaisut.metsa.fi).
  • Lue vinkit talviretkeilyyn.

Lammaspaimenlomat 2023

(Päivitetty 05.01.2023)

Haku Poika-ahon lammaspaimenviikoille 23.-30.1.2023. Viikot arvotaan hakijoiden kesken.

Uutisia Pyhä-Häkistä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.