Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Bussilla Keuruulta, Petäjävedeltä ja Jyväskylästä Pyhä-Häkkiin 22.7.2023

(Julkaistu 8.5.2023)

Yleisötoive bussikyytimahdollisuudesta Jyväskylästä Pyhä-Häkkiin toteutuu 22.7.2023. Matka Mäkelän järjestämälle päiväretkelle pääsee mukaan Keuruulta, Petäjävedeltä ja Jyväskylästä. Lue täältä tarkemmat tiedot (matkamakela.fi).

Vinkit kevätretkille

(Julkaistu 28.4.2023, päivitetty 9.5. ja 17.5.2023)

  • Kevät etenee kohisten ja visertäen. Nyt on hyvä aika lähteä luontoretkelle aistimaan miten luonto herää!
  • Lumet ja jäät ovat nyt sulaneet pois.
  • Retki kannattaa aloittaa opastuskatokselta, Viitasaarentie 2119, Saarijärvi.
  • Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran ollessa voimassa, tulenteko on Pyhä-Häkissä sallittua ainoastaan Kotajärven keittokatoksen hormillisessa tulisijassa.
  • Lataa tai tulosta mukaasi Pyhä-Häkin esitekartta (julkaisut.metsa.fi).

Lammaspaimenlomat 2023

(Päivitetty 28.4.2023)

Viikot on arvottu hakijoiden kesken. Mahdollisesti vapautuvista viikoista tiedotetaan Pyhä-Häkin kansallispuiston facebook-sivuilla.

Uutisia Pyhä-Häkistä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.