Vinkkejä talviretkille

(Julkaistu 7.11.2023)

Pyhä-Häkin kansallispuistossa talvikunnossapidon piirissä on pysäköintialue osoitteessa Viitasaarentie 2119, Saarijärvi. Talvikunnossapidossa voi esiintyä viivettä.

Kansallispuiston taukopaikat ovat käytettävissä ympäri vuoden, mutta lumityöt ovat kävijöiden omalla vastuulla. Reiteillä on syytä varautua sääolojen mukaan lumeen, jäähän tai märkyyteen. Talviretkellä oleellista on varautuminen, lue parhaat vinkit retkeilyn ABC:stä.

Pyhä-Häkissä reiteistä pysyy yleensä auki tallattuna ainakin pysäköintialueen ja Kotajärven välinen reitti. Lumikengät, liukulumikengät ja metsäsukset ovat kaikki toimivia Pyhä-Häkin maastoissa.

Kansallispuiston yhteistyöyrittäjät tarjoavat mm. majoitus- ja opastuspalveluja, tutustu täältä.

Lataa tai tulosta mukaasi Pyhä-Häkin esitekartta (julkaisut.metsa.fi).
 

Uutisia Pyhä-Häkistä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.