Retkeilyreitit ja polut

Reittien lähtöpisteet

Puurijärvi - Isosuon kansallispuiston polkujen lähtöpisteet:

 • Isosuon pitkoksille pääsee osoitteessa Mutilahdentie 210, Huittinen sijaitsevalta pysäköintialueelta. Pitkoksilta pääsee Mutilahden lintutornille, mutta myös lintutornin kupeessa sijaitsee pysäköintialue osoitteessa Mutilahdentie 240, Huittinen. Uusitut pitkokset johtavat Ala-Kauvatsanjoen tulentekopaikalle. Ympyräreitin saat kun kuljet toiseen suuntaan Mutilahdentietä pitkin. 

 • Kärjenkallion lintutornille ja lintulavalle johtava polku alkaa osoitteessa Yttiläntie 981, Kokemäki sijaitsevalta pysäköintialueelta. Polku on lintulavalle asti esteetön.
 • Ahvenuksen lintutornille johtavan polun lähtöpisteenä on osoitteessa Kyttäläntie 1121, Kokemäki sijaitseva pieni pysäköintialue.

Ajo-ohjeet.

Luontopolut

 • Isosuon pohjoisreunalla on 2 km:n pituinen kuvitettu luontopolku, joka kertoo suon salatusta elämästä. Luontopolun varrella on 4 m korkea luontotorni. Luontopolulta haarautuu polut Mutilahden lintutornille, turvesuulille ja Ala-Kauvatsanjoen tulentekopaikalle, jossa on huussi, laavu, tulentekopaikka ja laituri Kokemäenjoen sivuhaaraan. 

Kärjenkallion vaativa esteetön reitti, 400 metriä / suunta

Kärjenkallion pysäköintialueelta alkava polku on noin 400 metrin matkalta esteetön. Pysäköintialueella on esteetön wc. Polku johtaa esteettömälle lintulavalle, joka tarjoaa hyvän näkymän Puurijärvelle. Polku jatkuu edelleen viereiselle opastuskatokselle,  josta saa tietoa Puurijärven linnuista ja kasveista.

Vaativuus: Vaativa esteetön. Reitin varrella on loivia mäkiä ja lintulavalle johtava ramppi on kalteva, joten pyörätuolilla liikkuville suositellaan avustajaa.

Kulkuaika: Sulan maan aikana. Arvioitu kulkuaika pyörätuolilla 15 minuuttia suuntaansa. Ei talvikunnossapitoa. 

Lähtöpiste: Kärjenkallion pysäköintialue, Yttiläntie 981, Kokemäki. 

Koordinatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 60.280662°, lon: 22.564743° 

Retkeilyrakenteet: Pysäköintialueella ei ole erikseen merkittyjä esteettömiä pysäköintipaikkoja, mutta alue on tasainen ja pysäköinti onnistuu aivan lähelle polun lähtöpistettä. Pysäköintialueella on esteetön käymälä. 

Reittimerkintä: Oranssit puiset vinoneliöt.

Reittiselostus: Reitillä ei ole liiallista sivuttaiskaltevuutta, joka voisi hankaloittaa apuvälineillä liikkuvan kulkemista. 

Sääolosuhteet ja etenkin valumavedet pehmentävät reittiä ja tekevät siitä paikoitellen haasteellisen pyörätuolilla liikkuessa.

Pyörätuolin kulkua helpottaa isot maastokäyttöön tarkoitetut etupyörät tai nokkapyörän käyttö. Sähköpyörätuolilla ja sähkömopolla ei kulkemisessa välttämättä ole ongelmia.

Puinen opasteviitta suolla. Opasteviitassa lukee "Turvesuuli 0,1".

 

Muut reitit

 • Isonsuon luontopolulta haarautuu polku turvesuulille.
 • Kärjenkallion lintutornille menee merkitty polku Kärjenkalliontien pysäköintialueelta. Polun pituus on noin 0,8 km.
  • Palvelut: Polun varrella on opastuskatos, josta saa tietoa Puurijärven linnuista ja kasveista.
  • Nähtävää: Kärjenkallion 18 m korkea lintutorni on yksi Pohjoismaiden korkeimmista. Torniin mahtuu kerrallaan noin 50 henkilöä.
 • Ahvenuksen lintutornille vie merkitty polku.

Vesi- ja melontareitit

Kansallispuistoon pääsee myös vesitse Kokemäenjokea ja Ala-Kauvatsanjokea pitkin. 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Puurijärven ja Isonsuon kartan Retkikartta.fi:ssä.

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Puurijärvi-Isosuo

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.