Boazojávri / Porojärvi, vuokratupa

Kaksi pientä tupaa Käsivarren erämaa-alueella Porojärven päässä. Kämppä tunnetaan UKK -kämppänä, koska se on ollut  presidentti Kekkosen Käsivarren hiihtoretkien tukikohtana. Perille pääsee kävellen, hiihtäen tai moottorikelkalla Kilpisjärveltä (45 km).

Vuokratupa, 4 + 4 hlö. 15 m² + 15 m².

Varaukset  

Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950. Palvelunumero 020 69 2424.

Varausehdot Boazojávri / Porojärven vuokratuvalle. Katso avainten noutopaikat.

Vuoden 2024 varauksia voi tehdä 2.5.2023 klo 12:00 alkaen.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Enontekiö (enontekio.fi)Käsivarren erämaa-alue.

Valtatietä E8 Kilpisjärvelle, josta 45 km kävellen, hiihtäen tai moottorikelkkaillen. Tupa sijaitsee Porojärven itäpään etelärannalla Poroenon suulla.

Boazojávri / Porojärvi, vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 08.7907' lon: 21° 35.1409' ETRS-TM35FIN: N: 7680194 E: 285139.

Naapurina on Porojärven autiotupa 1 km päässä.

Kartat

Käsivarren erämaa-alueen kartta.
Käsivarren erämaa-alueen muut kartat.
Retkikartta.fi     

Hinta 

250 € /vrk tai 1500 € / vko (sis. 10% alv).
Vuokrataan ympäri vuoden. 

Avaimet

Avaimet voi noutaa maksukuittia vastaan Kilpisjärven luontokeskuksesta, Kilpisjärven Nesteeltä, Käsivarrentie 14205, 99490, Kilpisjärvi, puh. 010 320 4771, neste.kilpis(at)gmail.com, Arctic Knifen myymälästä, Muoniontie 1632, 99320 Kätkäsuvanto, puh. 0400 695 796 sekä Tunturi-Lapin luontokeskuksesta. 

Tarkista aukioloajat avaimen noutopaikasta etukäteen. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan. Ota huomioon, että avaimen noutopaikoista saat vain avaimen. Lisätietoa tuvista saat Tunturi-Lapin luontokeskuksesta, puh. 0206 39 7950.

Varustus

UKK-kämpässä on kaksi kerrossänkyä, patjat, täkit ja tyynyt, pöytä ja penkit, kynttilävalaistus, kaasuliesi/uuni, kattiloita ja kahvipannuja, lämmitys puukamiinalla.

Polttopuita saa käyttää vain tuvan lämmitykseen, ei tulentekoon ulkona.

Vieressä sijaitsevassa v. 1998 rakennetussa huoltokämpässä on keittonurkkaus, kaasuliesi/uuni, pöytä ja penkit, kynttilävalaistus, kaksi kerrossänkyä, joista toinen kämppäisännän huoneessa, patjat, täkit ja tyynyt,  lämmitys puukamiinalla. Erillinen rantasauna ja ulkokäymälä. Vene. Rantasauna on vain vuokratuvan asiakkaiden käytössä eikä sitä voi varata erikseen.

Molemmissa tuvissa on aurinkokennovalaistus ja pistorasia. Järjestelmän toimivuutta ympäri vuoden ei voida kuitenkaan taata. 

Ota mukaan omat kynttilät, wc-paperia ja otsalamppu! Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi. 

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä mukanaan. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.  

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa. 

Huomautukset

Kilpisjärvelle on  matkaa 45 km. Siellä on kauppa, polttoaineenjakelu ja ravintola. Metsähallituksen  Kilpisjärven luontokeskus on avoinna sesonkiaikoina keväästä syksyyn. Enontekiön kirkolle Hettaan on matkaa 120 km. Hetassa on lentokenttä, Tunturi-Lapin luontokeskus ja muita palveluja.

Moottorikelkalla kulkeminen kämpälle vaatii maastoliikenneluvan. Lupahakemuksen voit tehdä Eräluvat.fi verkkokaupassa (eraluvat.fi) tai soittamalla Tunturi-Lapin luontokeskukseen. Huom! Tee hakemus viimeistään pari viikkoa ennen kohteelle menoa.

Jätä kämppä siihen kuntoon, kuin itse olisit seuraava asukas. Huoltomme ei pysty tarkistamaan kämppiä  asiakkaiden jälkeen. Jos tupa on tullessasi siivoamatta, ota yhteyttä välittömästi kämpän huoltajaan. Siivoamattomasta kämpästä ja pihapiiristä joudumme aina laskuttamaan. 

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Kalastusalue 

Virtavesissä kalastettaessa tulee olla maksettuna kalastonhoitomaksu (eraluvat.fi) sekä Enontekiön erämaa lupa nro 1551 (eraluvat.fi). Lätäsenolla kalastettaessa pitää olla Lätäsenon kalastusalueen lupa nro 1550 (eraluvat.fi). Kalastuslupia myyvät Eräluvat sekä Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet.

Pienriista-alue

Metsästysalue 1613 Käsivarsi (eraluvat.fi). Metsästettäviä lajeja lähinnä riekko ja jänis. Koiran kanssa metsästävien on otettava yhteyttä paliskunnan tokkakuntien isäntiin. 

Metsästyslupia myyvät Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet, mm. Tunturi-Lapin luontokeskus.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, Tunturi-Lapin puistoalue.
Lisätietoja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Porojärven vuokratuvan sijannin kartalla Retkikartta.fi:ssä.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Näet tuvan varaustilanteen tästä, mutta varaus tehdään Tunturi-Lapin luontokeskuksen kautta.

Varaustilanne

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää