Porojärvi, vuokratupa

Vuokratupa, 4 + 4 hlö. 15 m² + 15 m²

Varaukset  

Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.

Palvelunumero 020 69 2424.
Varausehdot Porojärven vuokratuvalle. Katso avainten noutopaikat.
Varauksia vuodelle 2020 voi tehdä 2.5.2019 klo 9:00 alkaen.

Kaksi pientä tupaa Käsivarren erämaa-alueella Porojärven päässä. Kämppä tunnetaan UKK -kämppänä, koska se on ollut  presidentti Kekkosen Käsivarren hiihtoretkien tukikohtana. Perille pääsee kävellen, hiihtäen tai moottorikelkalla Kilpisjärveltä (45 km).

Sijainti

Pohjois-Lappi, Enontekiö (www.enontekio.fi), Käsivarren erämaa-alue

Valtatietä E8 Kilpisjärvelle, josta 45 km kävellen, hiihtäen tai moottorikelkkaillen. Tupa sijaitsee Porojärven itäpään etelärannalla Poroenon suulla.

Porojärvi vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 8.784' lon: 21° 35.108' ETRS-TM35FIN: N: 7680184 E: 285117

Naapurina on Porojärven autiotupa 1 km päässä.

 
Kartat Käsivarren erämaa-alueen kartta
Käsivarren erämaa-alueen muut kartat
Retkikartta.fi  
 
 
Hinta 

250 € /vrk tai 1500 € / vko (sis. 10% alv).
Vuokrataan ympäri vuoden. 

Avaimet

Avaimet voi noutaa maksukuittia vastaan 
Kilpisjärven luontokeskuksesta, Kilpisjärven Nesteeltä, Käsivarrentie 14205, 99490, Kilpisjärvi, puh. 010 320 4771, neste.kilpis(at)gmail.com, Arctic Knifen myymälästä, Muoniontie 1632, 99320 Kätkäsuvanto, puh. 0400 695 796 sekä Tunturi-Lapin luontokeskuksesta. 

Tarkista aukioloajat avaimen noutopaikasta etukäteen. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan. Huomioithan että avaimen noutopaikoista saat vain avaimen. Lisätietoa tuvista saat Tunturi-Lapin luontokeskuksesta, puh. 0206 39 7950.

Varustus

UKK-kämpässä on kaksi kerrossänkyä, kynttilävalaistus, kaasuliesi, lämmitys puukamiinalla.

Vieressä sijaitsevassa v. 1998 rakennetussa huoltokämpässä on keittonurkkaus, kaasuliesi/uuni, kynttilävalaistus, kaksi kerrossänkyä, joista toinen kämppäisännän huoneessa, lämmitys puukamiinalla. Erillinen rantasauna ja ulkokäymälä. Vene.

Molemmissa tuvissa on aurinkokennovalaistus ja pistorasia. Järjestelmän toimivuutta ympäri vuoden ei voida kuitenkaan taata. 

Ota mukaan omat kynttilät, wc-paperia ja otsalamppu! Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi. 

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä mukanaan. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.  

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa. 

Huomautukset

Kilpisjärvelle on  matkaa 45 km. Siellä on kauppa, polttoaineenjakelu ja ravintola. Metsähallituksen  Kilpisjärven luontokeskus on avoinna sesonkiaikoina keväästä syksyyn. Enontekiön kirkolle Hettaan on matkaa 120 km. Hetassa on lentokenttä, Tunturi-Lapin luontokeskus ja muita palveluja.

Moottorikelkalla kulkeminen kämpälle vaatii maastoliikenneluvan. Lupahakemuksen voit tehdä Eräluvat.fi verkkokaupassa (www.eräluvat.fi) tai soittamalla Tunturi-Lapin luontokeskukseen. Huom! Tee hakemus viimeistään pari viikkoa ennen kohteelle menoa.

Jätä kämppä siihen kuntoon, kuin itse olisit seuraava asukas. Huoltomme ei pysty tarkistamaan kämppiä  asiakkaiden jälkeen. Jos tupa on tullessasi siivoamatta, ota yhteyttä välittömästi kämpän huoltajaan. Siivoamattomasta kämpästä ja pihapiiristä joudumme aina laskuttamaan. 

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Kalastusalue
Virtavesissä kalastettaessa tulee olla maksettuna kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi) sekä Enontekiön erämaa lupa nro 1551 (www.eräluvat.fi) Lätäsenolla kalastettaessa pitää olla Lätäsenon kalastusalueen lupa nro 1550 (www.eräluvat.fi). Lupa oikeuttaa kalastamaan alueella Isokurkkio-Poroeno. Kalastuslupia myyvät Metsähallituksen asiakaspalvelupisteiden lisäksi myös paikalliset yrittäjät.

Pienriista-alue
Metsästysalue 1613 Käsivarsi (www.eräluvat.fi). Metsästettäviä lajeja lähinnä riekko ja jänis. Koiran kanssa metsästävien on otettava yhteyttä paliskunnan tokkakuntien isäntiin. 

Metsästyslupia myyvät Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet, mm. Tunturi-Lapin luontokeskus.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, Tunturi-Lapin puistoalue.
Lisätietoja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.

 

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Varaustilanne
  • Vapaa
  • Varattu
Näet tuvan varaustilanteen tästä, mutta varaus tehdään Tunturi-Lapin luontokeskuksen kautta.