Boazojávri / Porojärvi, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Kaksi pientä tupaa Käsivarren erämaa-alueella Porojärven päässä. Kämppä tunnetaan UKK -kämppänä, koska se on ollut presidentti Kekkosen Käsivarren hiihtoretkien tukikohtana. Tuvalle on matkaa maastossa Kilpisjärven kylästä 45 km.

Vuokratupa, 4 + 4 hlö. 15 m² + 15 m². Sauna.

Varaukset  

Lue turvallisuuden muistilista ennen tuvan varaamista.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Enontekiö (enontekio.fi)Käsivarren erämaa-alue.

Valtatietä E8 Kilpisjärvelle, josta 45 km maastossa kävellen tai hiihtäen. Tupa sijaitsee Porojärven itäpään etelärannalla Poroenon suulla.

Boazojávri / Porojärvi, vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 08.7907' lon: 21° 35.1409' ETRS-TM35FIN: N: 7680194 E: 285139.

Naapurina on Porojärven autiotupa 1 km päässä.

Kartat

Käsivarren erämaa-alueen kartta.
Käsivarren erämaa-alueen muut kartat.
Retkikartta.fi     

Hinta 

250 € /vrk tai 1500 € / vko (sis. 10% alv).

Avaimet

Avaimet ovat koodillisessa avainkaapissa tuvan ovella. Ohjeet ja koodi lähetetään varauksen yhteydessä.

Varustus

UKK-kämpässä on kaksi kerrossänkyä, patjat, täkit ja tyynyt (ei lakanoita). Tuvassa on pöytä ja penkit, kynttilävalaistus, kaasuliesi/uuni, kattiloita ja kahvipannuja.

Vieressä sijaitsevassa v. 1998 rakennetussa huoltokämpässä on keittonurkkaus, kaasuliesi/uuni, pöytä ja penkit, kynttilävalaistus, kaksi kerrossänkyä, joista toinen kämppäisännän huoneessa, patjat, täkit ja tyynyt (ei lakanoita).

Tuvat lämpeävät puukamiinalla. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa. Pihapiirissä on erillinen rantasauna ja ulkokäymälä. Vene. Rantasauna on vain vuokratuvan asiakkaiden käytössä eikä sitä voi varata erikseen. Polttopuita saa käyttää vain tupien ja saunan lämmitykseen, ei tulentekoon ulkona.

Molemmissa tuvissa on aurinkokennovalaistus ja pistorasia. Järjestelmän toimivuutta ympäri vuoden ei voida kuitenkaan taata. 

Ota mukaan omat lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat tai makuupussit, kynttilät, wc-paperia ja otsalamppu. Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Veden laatua ei tutkita. Luonnonvedet suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä juomavetenä. Järven rannalle on matkaa n. 50 m.  

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä mukanaan. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.  

Huomautukset

Kilpisjärvelle on matkaa 45 km kävellen tai hiihtäen. Kilpisjärvellä on Kilpisjärven luontokeskus, kauppa, polttoaineenjakelu ja ravintoloita. Enontekiön kirkonkylään Hettaan on matkaa 120 km. Hetassa on Tunturi-Lapin luontokeskus.

Kalottireitti kulkee Boazojávrin vuokratuvalta noin 11 km länteen. Tuvalle asti ei mene merkittyä reittiä ja sinne on suunnistettava haastavassa maastossa.

Moottorikelkalla kulkeminen tuvalle vaatii maastoliikenneluvan. Lue maastoliikenteestä Erälupien sivulta. Lupahakemuksen voi tehdä Eräluvat.fi verkkokaupassa (eraluvat.fi). Huom: maastoliikenneluvalla on kahden viikon käsittelyaika, joten tee hakemus ajoissa.

Jätä kämppä siihen kuntoon, kuin itse olisit seuraava asukas. Jos tupa on tullessasi siivoamatta, ota yhteyttä välittömästi tuvan huoltajaan. Siivoamattomasta tuvasta ja pihapiiristä joudumme aina laskuttamaan. 

Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä. Tupa sijaitsee poronhoitoalueella, ota huomioon vapaana laiduntavat porot ja pidä lemmikit kytkettynä. Lue retkeilystä poronhoitoalueella.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, keitin ja polttoainetta, kartta, kompassi ja suunnistustaidot, makuupussi, alusta, teltta, tulentekovälineet, vessapaperia ja kaikki muu elintärkeä varustus. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa.

Matkapuhelinverkon kuuluvuus on heikkoa erämaa-alueella. Matkapuhelimien kuuluvuus.

Kalastusalue 

Virtavesissä kalastettaessa tulee olla maksettuna kalastonhoitomaksu (eraluvat.fi) sekä lupa Käsivarsi-Tarvanto 1401 (eraluvat.fi). Poroenolla kalastettaessa pitää olla Poroeno 1432 (eraluvat.fi) lupa. Kalastusluvat voi ostaa Erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi) tai Metsähallituksen asiakaspalvelupisteistä.

Pienriista-alue

Metsästysalue 1613 Käsivarsi (eraluvat.fi). Metsästettäviä lajeja lähinnä riekko ja jänis. Koiran kanssa metsästävien on otettava yhteyttä paliskunnan tokkakuntien isäntiin. Metsästysluvat voi hankkia Erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi) tai Metsähallituksen asiakaspalvelupisteestä Tunturi-Lapin luontokeskus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut.
Lisätietoja Kilpisjärven luontokeskus ja Tunturi-Lapin luontokeskus

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Porojärven vuokratuvan sijannin kartalla Retkikartta.fi:ssä.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Varaustilanne

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää