Peukaloinen, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa, 2 hlö / 15 m2, 1 huone

Varaukset   

Metsähallituksen eräluvat-verkkokaupasta (verkkokauppa.eraluvat.fi). Vuoden 2024 varaukset avautuvat 2.5. klo 12:00. 

Peukaloisen vuokratupa sijaitsee Peukalolammin eteläpuolella Liesjärven kansallispuistossa mäntykankaalla omassa rauhassa.

Sijainti

Etelä-Suomi, Kanta-Häme, Tammela, Liesjärven kansallispuisto 

Peukaloinen vuokratupa, tuvan koordinaatit:  Euref-Fin (~WGS84) lat:  60° 41.846' lon: 23° 53.378' ETRS-TM35FIN: N: 6733107 E: 330219

Kulkuohje Peukaloisen vuokratuvalle.

Kartat

Retkikartta.fi

Hämeen järviylängön ulkoilukartta 1:55 000

Maastokartta L421, 1:50 000

Hinta

60 € / vrk (sis. alv. 10 %). Varausvuorokausi alkaa klo 14:00 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12:00. 

Avaimet

Avaimet vuokratupaan saa Peukaloisen vuokratuvan avainkaapista, joka löytyy Peukaloisen vuokratuvan pihapiirissä sijaitsevasta kuivakäymälästä (seinään kiinnitetty). Avainkaappi aukeaa koodilla, jonka saa laskun mukana. 

Varustus

Tuvassa on kamiina, ruokailuvälineet, keittoastioita, kynttilävalaistus, makuulavitsa (ei patjoja, tyynyjä eikä peittoja). Pihapiirissä on käymälä, puuliiteri ja tulentekopaikka. Lähin kaivo on Kyynäränharjun pohjoispäässä. Katso kartta. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Tuvalla ei ole jäteastioita, joten jokainen tuvan käyttäjä vie jätteensä pois maastosta. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Kulkuohje

Valtatie 2:lta (Helsinki - Pori) käännytään Kanteluksentielle (risteyksessä opaste Liesjärvi 8). Forssasta päin tultaessa väli Forssa - Kanteluksentien risteys on n. 21 km. Kanteluksentietä ajetaan n. 5,5 km. Kanteluksentieltä vasemmalle erkanee tie (Katavalammintie). Tietä pitkin ajetaan noin 300 metriä, kunnes saavutaan opastustaulun kohdalle, johon voi jättää auton. Kävelypolku Peukalolammin vuokratuvalle lähtee taulun viereltä puomin takaa. Puomilta on tuvalle matkaa noin 600 metriä.

Julkisella liikenteellä: valtatie 2:lla liikennöi useita pikavuoroja (expressbus.fi) päivittäin. Lähin pysäkki sijaitsee 2-tien varressa Kyynäräntien risteyksessä. Pysäkiltä on matkaa Peukaloiselle noin 7 km. Kartta on tarpeellinen reitin löytämiseksi.

Huomautukset

Autolla ei pääse tuvan pihaan. Auto on jätettävä n. 600 metrin päässä sijaitsevan opastustaulun luo ja käveltävä sieltä tuvalle.

Piha on mäntymetsäinen ja lähempänä rantaa maastolleen suomainen. Itse Peukalolammi on suolampi, uimaanmeno on hankalaa. Alueella ei ole virallista uimarantaa. 

Muista pakata mukaasi valaisin. Suosittelemme otsalamppua, joka jättää kädet vapaaksi tuvan askareita varten. Kynttilöitä käytettäessä niitä tulee turvallisuussyistä valvoa koko ajan.

Tuvalla ei ole kaivoa, vaan juomavesi on tuotava mukana!

Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.

Pihalla ei saa telttailla.

Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut, puh. 0206 39 5270 (0,00€/min + pvm/mpm).   

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Peukaloisen vuokratuvan kartta Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää