Patvinsuon kansallispuisto sijaitsee Joensuu – Lieksa -tien (kantatie 73) itäpuolella. Patvinsuolle on Joensuusta Uimaharjun kautta matkaa 90 km. Suomun luontotuvalle on Uimaharjusta matkaa 40 km ja Lieksasta 55 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille pääsee useilta eri pysäköintialueilta ympäri kansallispuistoa. Reittien lähtöpisteet.

Puiston länsiosassa sijaitsevat Lahnalammen pysäköintialue, Uimaharjuntien varressa Autiovaaran pysäköintialue ja Suomuntien varressa Luukankaan ja Surkansuon pysäköintialueet.

Puiston keskiosan pysäköintialueet ovat Suomun luontotuvan pihapiirissä, Suomun rannassa, Surkanpurossa ja Kurkilahdessa.

Puiston itäosassa Ilomantsin Naarvan suunnasta tultaessa lähin pysäköintialue on Sumukassa. Sieltä pääsee jatkamaan joko Suomun luontotuvan suuntaan tai etelään Jokivaarankankaan pysäköintialueelle.

Matkailuautot ja -vaunut saavat pysäköidä yöpymistä varten Surkanpuron ilmaiselle pysäköintialueelle. Suomun luontotuvan asuntoajoneuvoalue palveluineen on maksullinen. Sesonkiajan (juhannuksesta koulujen alkuun ja syysviikonloput) ulkopuolella on mahdollisuus käyttää myös muita pysäköintialueita.

Tutustu Pohjois-Karjalaan Reissukyydillä!

(Päivitetty 25.7.2023)

Reissukyyti (reissukyyti.fi) on uusi palvelu, jossa kyytien tarjoajat ja tarvitsijat voivat tavoittaa toisensa. 

Pohjois-Karjala on upeiden luontokohteiden, tapahtumien, kylien ja matkailuyritysten maakunta, jossa kannattaa viihtyä kerralla pidempään ja tutustua alueeseen laajemminkin. Reissukyyti-sivusto auttaa vähentämään kulkemisen päästöjä ja jakamaan kuluja. 

Mikä parasta, Reissukyyti yhteisössä sinulla on erinomainen mahdollisuus tutustua uusiin kivoihin reissukavereihin!

 

Autolla Patvinsuolle

Lahnalammin pysäköintialue, Lahnalammintie 18, Lieksa. Tilaa noin 10 henkilöautolle. Pysäköintialueelle ei pääse linja-autoilla. Ei talvikunnossapitoa.

Autiovaaran pysäköintialue, Uimaharjuntie 159, Lieksa. Tilaa noin 10 autolle. Talvikunnossapito. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue voi olla pienempi.

Luukankaan pysäköintialue, Suomuntie 19, Lieksa. Tilaa noin 8 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Surkansuon pysäköintialue, Suomuntie 27, Lieksa. Tilaa noin 10 autolle. Ei talvikunnossapitoa. 

Suomun luontotuvan pysäköintialueet, Suomuntie 54, Lieksa. Tilaa noin 16 henkilöautolle ja 2 linja-autolle. Talvikunnossapito. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialueet voivat olla pienempiä. Huomioithan, että sesonkiaikana pysäköintialueet ovat usein ruuhkaisia.

Suomun luontotuvan asuntoajoneuvoalue, Suomuntie 54, Lieksa. Tilaa noin 7 matkailuautolle ja -vaunulle. Asuntoajoneuvot saa pysäköidä yöpymistä varten maksua vastaan (sesonkiajan ulkopuolella on mahdollisuus käyttää myös muita pysäköintialueita). Ei talvikunnossapitoa.

Suomun rannan pysäköintialue, Suomuntie 54, Lieksa. Tilaa noin 10 autolle. Ei talvikunnossapitoa. Huomioithan, että sesonkiaikana pysäköintialue on usein ruuhkainen.

Surkanpuron pysäköintialue, Suomuntie 70, Lieksa. Tilaa noin 6 henkilöautolle ja 3 matkailuautolle ja -vaunulle. Asuntoajoneuvot saa pysäköidä yöpymistä varten (sesonkiajan ulkopuolella on mahdollisuus käyttää myös muita pysäköintialueita). Ei talvikunnossapitoa.

Kurkilahden pysäköintialue, Suomuntie 80, Lieksa. Tilaa noin 10 henkilöautolle ja 2 linja-autolle. Talvikunnossapito. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue voi olla pienempi. Huomioithan, että sesonkiaikana pysäköintialue on usein ruuhkainen.

Sumukan pysäköintialue, Lutintie 1, Ilomantsi. Tilaa noin 5 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Jokivaarankankaan pysäköintialue, Lutintie 26, Ilomantsi. Tilaa noin 4 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Talvisin Metsähallitus vastaa teiden auraamisesta Suomun luontotuvan ja Kurkilahden pysäköintialueille asti saavuttaessa lännestä Uimaharjuntien suunnasta. Teiden ja pysäköintialueiden aurauksessa voi esiintyä viivettä.

Kimppakyydillä Patvinsuolle

Lieksa-Patvinsuo välillä liikennöi etukäteen tilattava Lieksan kaupungin järjestämä Kimppakyyti (lieksa.fi). Kyyti tilataan suoraan autoilijalta.

Junalla ja bussilla Lieksaan

Lieksaan pääsee Joensuusta junalla (vr.fi) ja bussilla (matkahuolto.fi).