Pallaskota, vuokrakota

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..

Vuokrattava hirsikota sijaitsee kauniissa tunturikoivikossa vajaan kilometrin päässä Pallastunturin luontokeskukselta. Pallaskota on tarkoitettu yrittäjien ja ryhmien käyttöön. Vuokrattava kota antaa ryhmälle rauhan olipa kyseessä nokipannukahvien keitto ja levähdys vaelluksen lomassa tai pienimuotoinen vihkiäis- tai muu juhlatilaisuus tunturin juurella. Kota soveltuu 20 hengen tilaisuuksiin ja noin 5 hengen yöpymiseen.

Kodan vieressä on tulentekopaikka ja retkeilijöille avoin kota. 

Tyyppi

Vuokrakota, 20 hlö  

Varaukset 

Pallastunturin luontokeskus, mistä myös kodan avaimet noudetaan.
Varausehdot Pallaskodan vuokrakodalle.

 

Sijainti

Länsi-Lappi, Muonion kunta (muonio.fi), Pallas-Yllästunturin kansallispuisto.

Hirsikota sijaitsee Pallas- ja Palkaskerojen juurella, kauniissa tunturikoivikossa vajaan kilometrin päässä Pallastunturin luontokeskukselta.

Pallastunturin tieltä erkanee Orava-Avenueksi ristitty maisemataideteosten reitti, joka jatkuu Palkaskeron kierroksena Palkaskeron huipulle. Pallaskodan risteys on 0,5 km päässä isolta tieltä ja kota sijaitsee Pallasjärvelle vievän polun varressa.

Pallaskota, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 2.543' lon: 24° 4.772' ETRS-TM35FIN: N: 7550471 E: 378172

Kartat

Pallas - Yllästunturin kansallispuiston kartat
Retkikartta.fi

Hinta

35 € / 0 - 4 h
50 € / 4 h - vrk, (hinnat sis. 10% alv.)

Avaimet

Avaimen voi noutaa Pallastunturin luontokeskuksesta.

Varustus

Avoin tulisija, kodan välittömässä läheisyydessä kuivakäymälä, myös esteetön käymälä. Vuokrakota on rakennettu palveluiltaan esteettömäksi eli se soveltuu myös liikuntarajoitteisille.

Huomaathan, että kodan lämpiäminen vie aikansa.

Kodassa on kolme kahvipannua, mutta kahvikupit ja muut astiat sekä ruokailuvälineet on vuokralaisen tuotava mukanaan. Kodassa ei ole patjoja, peittoja eikä tyynyjä.

Ajo-ohje ja julkiset kulkuneuvot

Pallaskota on vajaan 1 km kävelymatkan päässä Pallastunturin luontokeskuksesta.
Muoniosta on arkiaamuisin linja-autoyhteys Pallastunturille. Linja-autoyhteys Rovaniemi - Kittilä - Jerisjärvi - Muonio ajetaan päivittäin ja Jerisjärveltä on tilattaessa taksiyhteys Pallastunturille.
Lisätietoja linja-autovuoroista (www.matkahuolto.fi). Sesonkiaikoina bussi tai kutsutaksi ajaa Kittilän lentoasemalta Hotelli Jeriksen ja Oloksen kautta Muonioon. Jatkokuljetus tilattaessa Jerisjärveltä Pallastunturille.

Huomautukset 

Kodalle ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Kodalla ei ole varaavaa lämmityslaitetta.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita ja retkeilijöiden odotetaan vievän omat roskansa pois maastosta. Ekopisteet löytyvät Yllästunturin, Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Pallastunturin luontokeskus, puh. 0206 39 7930.  

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Varaustilanne
  • Vapaa
  • Varattu
Näet tuvan varaustilanteen tästä, mutta varaus tehdään Pallastunturin luontokeskuksen kautta.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Pallaskodan kartan Retkikartta.fi:ssä.