Oulujärven retkeilyalueen käyntimäärät julki

(Päivitetty 26.1.2024)

Oulujärven retkeilyalueen käyntimäärät vuodelle 2023 on nyt julkaistu. Viime vuonna retkeilyalueelle tehtiin noin 34 900 käyntiä.

Perinteisesti Oulujärven retkeilyalue on ollut etenkin kesäkohde ja vierailijat ovat tutustuneet alueeseen erityisesti Manamansalon leirintäalueen kautta. Nyt leirintäalueelle haetaan uutta yrittäjää edellisen, pitkäaikaisen yrittäjän keskittyessä nyt uusiin tuuliin. Uuden yrittäjän haussa yksi näkökulma on alueen majoitus- ja palvelutarjonnan saaminen monipuolisemmaksi ja ympärivuotiseksi.

Lue lisää Metsähallituksen Luontopalveluiden eri maastokohteiden käyntimäärätietoja täältä.

Metsähallitus hakee yrittäjää Manamansalon leirintäalueelle Oulujärvelle

(Päivitetty 15.1.2024)
Oulujärven suurimmassa saaressa, Manamansalossa, sijaitsee myös suosittu leirintäalue, jolle Metsähallitus hakee nyt uutta yrittäjää. Leirintäalueen visiona on olla laadukas majoitus- ja aktiviteettikohde, jossa on palvelutarjontaa luontoseikkailijoille ja lapsiperheille. Yrittäjää haetaan kaksivaiheisella menettelyllä seuraavalle 10 vuoden kaudelle. Sopimukseen sisältyy 5 vuoden optiokausi.

Manamansalon leirintäalue on talviajan suljettu. Mökkien ja leirintäpaikkojen varausmahdollisuudet ja hintatiedot tarkentuvat myöhemmin.

Lue lisää uutisesta: Metsähallitus hakee yrittäjää Manamansalon leirintäalueelle Oulujärvelle.

Teeriniemen auraukset talvella 2023-2024

(Päivitetty 30.11.2023)
Metsähallitus on hankkinut talvikaudelle 2023-2024 aurauksen Manamansalon Teeriniementielle huolimatta siitä, että leirintäalue on talven ajan suljettu ja uutta yrittäjää etsitään.

Auraus suoritetaan kun lumikertymää on noin 10-15 senttimetriä, eli alueella retkeilevän on syytä varautua siihen, että teillä voi olla lunta.

Oulujärvellä raivauksia linnustolle tärkeillä saarilla

(Päivitetty 2.8.2023)
Metsähallitus jatkaa Oulujärvellä linnustolle tärkeiden saarten raivauksia. Työt alkavat Niskanselän Kalikansaaressa elokuun toisella viikolla. Saaresta raivataan sen pohjoisosa, joka on kasvanut pahasti umpeen. Työ on jatkoa kaksi vuotta sitten aloitetulle työlle, jolla luodaan pesimäpaikkoja alueen arvokkaalle linnustolle.

Lue lisää aiheesta uutisesta: Apua Oulujärven arvokkaalle linnustolle - pusikot ja puut saavat kyytiä.

Telttailu sallittu Manamansalon taukopaikoilla

(Päivitetty 9.8.2022)
Manamansalossa saa nyt telttailla Metsähallituksen taukopaikkojen läheisyydessä. Aiemmin telttailu oli sallittua vain leirintäalueella. Tilapäinen leiriytyminen ja avotulen teko on Manamansalossa sallittu vain virallisilla taukopaikoilla. Oulujärven retkeilyalueen saarissa telttailu on edelleen sallittu jokaisenoikeuksilla, mutta suosittelemme sielläkin yöpymään retkeilyrakenteiden vieressä. 

Rokua Geoparkin uudet rengasreitit

(Päivitetty 28.6.2022)
Rokua Geopark on muodostanut kesäksi 2022 kolme mittavaa rengasreittiä, joiden kautta pääsee tutustumaan kattavasti Geopark-alueen maisemiin, kuten Oulujärven retkeilyalueeseen sekä Rokuan kansallispuistoon.

Kaikkiin kolmeen reittiin - Järven tarinaan (101 km), Jokilaakson tarinaan (131 km) sekä Harjun tarinaan (61 km) - voi tutustua tarkemmin Rokua Geoparkin sivuilla (rokuageopark.fi).

Oulujärven retkeilyalueen maankäytön ja matkailun yleissuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa tarkastellaan retkeilyalueen vahvuuksia, mahdollisuuksia, heikkouksia ja uhkia matkailun ja maankäytön näkökulmasta. Siinä tarkastellaan myös megatrendejä ja luodaan visio ja tavoitteet vuoteen 2030. Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 2,6 Mt).

Uutisia Oulujärveltä

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.