Ajankohtaista Oulujärvellä  

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Talvinen järvimaisema.

Reimikarin autiotupa poistettu käytöstä

(Päivitetty 10.1.2022)

Vuonna 2021 Oulujärven alueella suoritettujen retkeilyrakenteiden kunnostuksen yhteydessä Reimikarin autiotupa päätettiin poistaa käytöstä tuvan erittäin huonon kunnon vuoksi. Suuri osa rakennuksen hirsistä oli mädäntynyt ja tupa olisi pitänyt rakentaa uudestaan, mihin ei ollut mahdollisuutta.

Reimikarilla voi edelleen retkeillä, sillä sinne jää retkeilijöiden käyttöön tulipaikka, liiteri sekä käymälä. Kesällä saareen rakennettiin myös uusi rantautumislaituri.

Oulujärven retkeilyalueen kehitystyö käynnistyy 2022

(Päivitetty 6.10.2021)
Oulujärven retkeilyalueella aloitetaan ensi vuonna pitkän aikavälin kehitystyö.

Suunnitteilla on uusia retkeilyreittejä erityisesti Manamansaloon. Reittejä on tulossa sekä patikoijille että pyöräilijöille. Leirintäalueen läheisyyteen rakennetaan uusi päälähtöpiste pysäköintialueineen ja satamiin lisätään infotauluja. Kehitystyön yhteydessä tarkastellaan myös vesiretkeilyn reitistöä. Myös retkeilyalueen talviaikaisen käytön mahdollisuuksia on tarkoitus kartoittaa. 

Lue lisää uutisesta Oulujärvelle tulossa entistä ehommat retkeilypuitteet – alueen kehitystyö käynnistyy ensi vuonna.

Oulujärven retkeilyalueen maankäytön ja matkailun yleissuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa tarkastellaan retkeilyalueen vahvuuksia, mahdollisuuksia, heikkouksia ja uhkia matkailun ja maankäytön näkökulmasta. Siinä tarkastellaan myös megatrendejä ja luodaan visio ja tavoitteet vuoteen 2030. Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 2,6 Mt).

Uutisia Oulujärveltä

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)