Teeriniemen auraukset talvella 2023-2024

(Päivitetty 30.11.2023)

Metsähallitus on hankkinut talvikaudelle 2023-2024 aurauksen Manamansalon Teeriniementielle huolimatta siitä, että leirintäalue on talven ajan suljettu ja uutta yrittäjää etsitään.

Auraus suoritetaan kun lumikertymää on noin 10-15 senttimetriä, eli alueella retkeilevän on syytä varautua siihen, että teillä voi olla lunta.

Manamansalon leirintäalue talvikauden suljettu - uuden yrittäjän haku avoinna

(Päivitetty 30.11.2023)

Manamansalon leirintäalue on talviajan suljettu. Mökkien ja leirintäpaikkojen varausmahdollisuudet ja hintatiedot tarkentuvat myöhemmin. Pitkäaikaiset yrittäjämme ovat siirtyneet muihin tehtäviin ja nyt etsimme uutta yrittäjää.

Katso lisätietoa yrittäjähausta: https://www.laatumaa.fi/yrityskohteet/

Oulujärvellä raivauksia linnustolle tärkeillä saarilla

(Päivitetty 2.8.2023)
Metsähallitus jatkaa Oulujärvellä linnustolle tärkeiden saarten raivauksia. Työt alkavat Niskanselän Kalikansaaressa elokuun toisella viikolla. Saaresta raivataan sen pohjoisosa, joka on kasvanut pahasti umpeen. Työ on jatkoa kaksi vuotta sitten aloitetulle työlle, jolla luodaan pesimäpaikkoja alueen arvokkaalle linnustolle.

Lue lisää aiheesta uutisesta: Apua Oulujärven arvokkaalle linnustolle - pusikot ja puut saavat kyytiä.

Telttailu sallittu Manamansalon taukopaikoilla

(Päivitetty 9.8.2022)
Manamansalossa saa nyt telttailla Metsähallituksen taukopaikkojen läheisyydessä. Aiemmin telttailu oli sallittua vain leirintäalueella. Tilapäinen leiriytyminen ja avotulen teko on Manamansalossa sallittu vain virallisilla taukopaikoilla. Oulujärven retkeilyalueen saarissa telttailu on edelleen sallittu jokaisenoikeuksilla, mutta suosittelemme sielläkin yöpymään retkeilyrakenteiden vieressä. 

Rokua Geoparkin uudet rengasreitit

(Päivitetty 28.6.2022)
Rokua Geopark on muodostanut kesäksi 2022 kolme mittavaa rengasreittiä, joiden kautta pääsee tutustumaan kattavasti Geopark-alueen maisemiin, kuten Oulujärven retkeilyalueeseen sekä Rokuan kansallispuistoon.

Kaikkiin kolmeen reittiin - Järven tarinaan (101 km), Jokilaakson tarinaan (131 km) sekä Harjun tarinaan (61 km) - voi tutustua tarkemmin Rokua Geoparkin sivuilla (rokuageopark.fi).

Oulujärven retkeilyalueen maankäytön ja matkailun yleissuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa tarkastellaan retkeilyalueen vahvuuksia, mahdollisuuksia, heikkouksia ja uhkia matkailun ja maankäytön näkökulmasta. Siinä tarkastellaan myös megatrendejä ja luodaan visio ja tavoitteet vuoteen 2030. Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 2,6 Mt).

Uutisia Oulujärveltä

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.