Telttailu sallittu Manamansalon taukopaikoilla

(Päivitetty 9.8.2022)
Manamansalossa saa nyt telttailla Metsähallituksen taukopaikkojen läheisyydessä. Aiemmin telttailu oli sallittua vain leirintäalueella. Tilapäinen leiriytyminen ja avotulen teko on Manamansalossa sallittu vain virallisilla taukopaikoilla. Oulujärven retkeilyalueen saarissa telttailu on edelleen sallittu jokamiehenoikeuksilla, mutta suosittelemme sielläkin yöpymään retkeilyrakenteiden vieressä. 

Rokua Geoparkin uudet rengasreitit

(Päivitetty 28.6.2022)
Rokua Geopark on muodostanut kesäksi 2022 kolme mittavaa rengasreittiä, joiden kautta pääsee tutustumaan kattavasti Geopark-alueen maisemiin, kuten Oulujärven retkeilyalueeseen sekä Rokuan kansallispuistoon.

Kaikkiin kolmeen reittiin - Järven tarinaan (101 km), Jokilaakson tarinaan (131 km) sekä Harjun tarinaan (61 km) - voi tutustua tarkemmin Rokua Geoparkin sivuilla (rokuageopark.fi).

Reimikarin autiotupa poistettu käytöstä

(Päivitetty 10.1.2022)
Vuonna 2021 Oulujärven alueella suoritettujen retkeilyrakenteiden kunnostuksen yhteydessä Reimikarin autiotupa päätettiin poistaa käytöstä tuvan erittäin huonon kunnon vuoksi. Suuri osa rakennuksen hirsistä oli mädäntynyt ja tupa olisi pitänyt rakentaa uudestaan, mihin ei ollut mahdollisuutta.

Reimikarilla voi edelleen retkeillä, sillä sinne jää retkeilijöiden käyttöön tulentekopaikka, liiteri sekä käymälä. Kesällä saareen rakennettiin myös uusi rantautumislaituri.

Oulujärven retkeilyalueen kehitystyö käynnistyy 2022

(Päivitetty 6.10.2021)
Oulujärven retkeilyalueella aloitetaan ensi vuonna pitkän aikavälin kehitystyö.

Suunnitteilla on uusia retkeilyreittejä erityisesti Manamansaloon. Reittejä on tulossa sekä patikoijille että pyöräilijöille. Leirintäalueen läheisyyteen rakennetaan uusi päälähtöpiste pysäköintialueineen ja satamiin lisätään infotauluja. Kehitystyön yhteydessä tarkastellaan myös vesiretkeilyn reitistöä. Myös retkeilyalueen talviaikaisen käytön mahdollisuuksia on tarkoitus kartoittaa. 

Oulujärven retkeilyalueen maankäytön ja matkailun yleissuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa tarkastellaan retkeilyalueen vahvuuksia, mahdollisuuksia, heikkouksia ja uhkia matkailun ja maankäytön näkökulmasta. Siinä tarkastellaan myös megatrendejä ja luodaan visio ja tavoitteet vuoteen 2030. Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 2,6 Mt).

Uutisia Oulujärveltä

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)