Teeriniemen venesataman väylämerkintöjä parannettu

(Päivitetty 14.6.2024)

Metsähallituksen Luontopalvelut on parantanut Manamansalon leirintäalueen yhteydessä olevan Teeriniemen venesataman veneväylän merkintöjä. Jäiden mukanaan viemien lateraalimerkkien tilalle on asennettu uudet merkit, joita on yhteensä kuusi kappaletta.

MC Kalla Oy yrittäjäksi Oulujärven Manamansaloon

(Päivitetty 25.4.2024)
Metsähallitus on valinnut Oulujärven Manamansalossa sijaitsevan leirintäalueen uudeksi yrittäjäksi Oululaisen MC Kalla Oy:n. Yritys avaa toimintansa 17.5.

Lue lisää uutisesta: https://www.metsa.fi/tiedotteet/mc-kalla-oy-yrittajaksi-oulujarven-manamansaloon/

Oulujärven retkeilyalueen käyntimäärät julki

(Päivitetty 26.1.2024)

Oulujärven retkeilyalueen käyntimäärät vuodelle 2023 on nyt julkaistu. Viime vuonna retkeilyalueelle tehtiin noin 34 900 käyntiä.

Perinteisesti Oulujärven retkeilyalue on ollut etenkin kesäkohde ja vierailijat ovat tutustuneet alueeseen erityisesti Manamansalon leirintäalueen kautta. Nyt leirintäalueelle haetaan uutta yrittäjää edellisen, pitkäaikaisen yrittäjän keskittyessä nyt uusiin tuuliin. Uuden yrittäjän haussa yksi näkökulma on alueen majoitus- ja palvelutarjonnan saaminen monipuolisemmaksi ja ympärivuotiseksi.

Lue lisää Metsähallituksen Luontopalveluiden eri maastokohteiden käyntimäärätietoja täältä.

Oulujärvellä raivauksia linnustolle tärkeillä saarilla

(Päivitetty 2.8.2023)
Metsähallitus jatkaa Oulujärvellä linnustolle tärkeiden saarten raivauksia. Työt alkavat Niskanselän Kalikansaaressa elokuun toisella viikolla. Saaresta raivataan sen pohjoisosa, joka on kasvanut pahasti umpeen. Työ on jatkoa kaksi vuotta sitten aloitetulle työlle, jolla luodaan pesimäpaikkoja alueen arvokkaalle linnustolle.

Lue lisää aiheesta uutisesta: Apua Oulujärven arvokkaalle linnustolle - pusikot ja puut saavat kyytiä.

Telttailu sallittu Manamansalon taukopaikoilla

(Päivitetty 9.8.2022)
Manamansalossa saa nyt telttailla Metsähallituksen taukopaikkojen läheisyydessä. Aiemmin telttailu oli sallittua vain leirintäalueella. Tilapäinen leiriytyminen ja avotulen teko on Manamansalossa sallittu vain virallisilla taukopaikoilla. Oulujärven retkeilyalueen saarissa telttailu on edelleen sallittu jokaisenoikeuksilla, mutta suosittelemme sielläkin yöpymään retkeilyrakenteiden vieressä. 

Rokua Geoparkin uudet rengasreitit

(Päivitetty 28.6.2022)
Rokua Geopark on muodostanut kesäksi 2022 kolme mittavaa rengasreittiä, joiden kautta pääsee tutustumaan kattavasti Geopark-alueen maisemiin, kuten Oulujärven retkeilyalueeseen sekä Rokuan kansallispuistoon.

Kaikkiin kolmeen reittiin - Järven tarinaan (101 km), Jokilaakson tarinaan (131 km) sekä Harjun tarinaan (61 km) - voi tutustua tarkemmin Rokua Geoparkin sivuilla (rokuageopark.fi).

Oulujärven retkeilyalueen maankäytön ja matkailun yleissuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa tarkastellaan retkeilyalueen vahvuuksia, mahdollisuuksia, heikkouksia ja uhkia matkailun ja maankäytön näkökulmasta. Siinä tarkastellaan myös megatrendejä ja luodaan visio ja tavoitteet vuoteen 2030. Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 2,6 Mt).

Uutisia Oulujärveltä

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.