Olvassuon sijainti SuomessaPohjois-Pohjanmaa ja Kainuu
Pudasjärvi, Puolanka, Utajärvi 
Pinta-ala 270 km², perustettu 1982

Olvassuo on ihanteellinen kohde suoluonnosta kiinnostuneille retkeilijöille. Laajana ja maisemallisesti monipuolisena metsäsaarekkeiden kirjavoimana suoalueena se tarjoaa kulkijalleen loputtomasti nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina.

Paitsi omatoimisille salomaiden kulkijoille Olvassuo tarjoaa mahdollisuuksia myös merkittyjä reittejä haluaville. Sekä alueen etelä- että pohjoisosassa on laavun, luontopolun ja lintutornin kokonaisuus, jonka avulla on helppo tehdä päiväretki pohjois-pohjalaisessa suoluonnossa.

Suomalaisten soiden joukossa Olvassuo on yksi hienoimmista. Olvassuo on ylipääsemättömän märkiä, aavoja nevoja sekä käppyräisten mäntyjen miehittämiä isovarpuisia rämeitä ja suurten hiljaisten kuusten varjostamia reheviä korpia. Se on jättiläismäisiä kevättulvia, avovetisiä allikoita ja vilkkaita pikkupuroja. Olvassuo on yhdistelmä kaikenlaisia soita, jotka tuhansien vuosien kuluessa ovat lomittuneet toisiinsa ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

Olvassuo on osa Suomen Natura 2000 -luonnonsuojelualueverkostoa (ym.fi), minkä lisäksi se kuuluu maailmanlaajuiseen kosteikkoluontoa suojelevaan RAMSAR-ohjelmaan (ramsar.org, englanninkieliset sivut). Alueen keskellä on Olvassuon luonnonpuisto, 6000 hehtaarin suuruinen alue, jossa liikkuminen on kielletty luonnonsuojelullisista syistä (merkittyjen reittien ulkopuolella).

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/olvassuo

Asiakaspalvelu

Syötteen luontokeskus
Puh. 0206 39 6550 (0,00€/min + pvm/mpm)
syote(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Olvassuon kartan Retkikartta.fi:ssä.