Nammalakuru, varaustupa

Tyyppi

Varaustupa, 12 hlö.

Ajankohtaista

Hetta-Pallas -reitti on roskaton

Hetta-Pallas vaellusreitiltä on roskasäiliöt poistettu. Vie omat roskasi pois maastosta ekopisteisiin Tunturi-Lapin luontokeskuksella tai Pallastunturin luontokeskuksella.

Varaukset    

Pallastunturin luontokeskus  (toistaiseksi suljettu) palvelee puhelimitse 0206 39 7930 ja sähköpostitse pallastunturi(at)metsa.fi. 
Tunturi-Lapin luontokeskus palvelee käyvien asiakkaiden lisäksi puhelimitse 0206 39 7950 ja sähköpostitse tunturi-lappi(at)metsa.fi. 
 Varausehdot Nammalakurun varaustuvalleKatso avaintennoutopaikat.

Varaustupa on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuville. Tupaa saavat käyttää petipaikan varanneet 1–2 vrk ajan. Varaustupien käyttö matkailun liiketoiminnassa on sallittua vain Metsähallituksen luvalla. 

Kansallispuiston yhteistyöyrittäjien vaellus- ja hiihtoryhmät voivat varata Hetta-Pallas -reitin varaustupia ajalla 1.3.–30.4. kaksi kertaa / yrittäjä, ajalla 1.6.–15.10. kolme kertaa / yrittäjä ja muina aikoina enintään kuusi kertaa / yrittäjä.

Vuoden 2024 varauksia voi tehdä 2.5.2023 klo 12:00 alkaen.

Sijainti

Länsi-Lappi, Enontekiön kunta (enontekio.fi), Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Nammalakuru varaustupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 07.7802' lon: 24° 03.3675'  ETRS-TM35FIN: N: 7560239 E: 377659
 

Tupa sijaitsee Hetta-Pallas -reitin varrella 42 km Hetasta ja 13 km Pallakselta.

Kartat

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kartat
Retkikartta.fi

Hinta

16,50 €/yö/hlö (sis 10 % alv).

Avaimet

Pallastunturin luontokeskus on suljettu, joten avainten noudosta pitää aina sopia erikseen. 

Hetassa Tunturi-Lapin luontokeskus palvelee normaalisti. Ole luontokeskukseen etukäteen yhteydessä, jos et pääse paikalle aukioloaikana.    

Varustus

Kamiina, kaasuliesi, kuivakäymälä ja puuvarasto. Välttämättömät keittoastiat (kattila, paistinpannu, kahvipannu). Tuvalla ei ole lusikoita, haarukoita eikä muita ruokailuvälineitä. Kerrossängyt, joissa patjat, tyynyt ja huovat. Huom! Ota petivaatteiden suojaksi makuupussi, makuupussin sisäpussi tai lakanat ja tyynyliina!

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Huomautukset

Ruuhkahuippuja ovat pääsiäinen ja ruska-aika.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Rakennuksen toisessa osassa on autiotupa /20 hlö.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Hetta-Pallas -reitti on kokonaan roskaton. Kansallispuiston taukopaikoilla ei ole roska-astioita. Pakkaa eväät kestäviin ja uudelleen käytettäviin rasioihin ja pusseihin, jolloin mukana kannettavaa jätettä on vähemmän. Ekopisteet löytyvät Yllästunturin, Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Pallastunturin luontokeskus, puh. 0206 39 7930 ja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950. 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Nammalakuru tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Katso varauskalenteria 

Näet Hetta-Pallas -reitin varrella sijaitsevien tupien varaustilanteen eraluvat.fi -verkkokaupasta (eraluvat.fi) etukäteen. Varaus tehdään annetun yhteystiedon kautta.

Varaustilanne

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää