Nammalakuru, varaustupa

Tupa sijaitsee avotunturissa, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, Hetta–Pallas-reitin varrella. Tuvalta aukeaa kaunis maisema. Suosittu varaustupa sopii puistossa vaeltaville ja hiihtäville, jotka arvostavat sängyssä nukkumista ja tulevat toimeen vieraidenkin ihmisten kanssa. Ruuhkaisimmat ajat ovat pääsiäinen ja ruska-aika. 

Varaustupa, 12 hlö.

Nammalakurun varaustupa on huollon vuoksi suljettuna 3.-9.6.2024.

Varaukset    

Pallastunturin asiakaspalvelu palvelee puhelimitse 0206 39 7930 ja sähköpostitse pallastunturi(at)metsa.fi. 
Tunturi-Lapin luontokeskus palvelee käyvien asiakkaiden lisäksi puhelimitse 0206 39 7950 ja sähköpostitse tunturi-lappi(at)metsa.fi.  Varausehdot Nammalakurun varaustuvalleKatso avaintennoutopaikat.

Varaustupa on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuville. Tupaa saavat käyttää petipaikan varanneet 1–2 vrk ajan. Varaustupien käyttö matkailun liiketoiminnassa on sallittua vain Metsähallituksen luvalla. 

Kansallispuiston yhteistyöyrittäjien vaellus- ja hiihtoryhmät voivat varata Hetta-Pallas -reitin varaustupia ajalla 1.3.–30.4. kaksi kertaa / yrittäjä, ajalla 1.6.–15.10. kolme kertaa / yrittäjä ja muina aikoina enintään kuusi kertaa / yrittäjä.

Hinta ja avaimet

16,50 €/yö/hlö (sis 10% alv).

Pallastunturin luontokeskus on suljettu, joten avainten noudosta pitää aina sopia erikseen ajoissa. Tarkista Tunturi-Lapin luontokeskuksen aukioloajat. Ole luontokeskukseen etukäteen yhteydessä, jos et pääse paikalle aukioloaikana. 

Sijainti ja kartat

Länsi-Lappi, Enontekiön kunta (enontekio.fi), Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Nammalakuru varaustupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 07.7802' lon: 24° 03.3675'  ETRS-TM35FIN: N: 7560239 E: 377659
 
Tupa sijaitsee Hetta-Pallas -reitin varrella 42 km Hetasta ja 13 km Pallakselta.
 

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kartat
Retkikartta.fi

Saapumisohjeet Pallastunturille ja Hettaan. 

Varustus

Kamiina, kaasuliesi, välttämättömät keittoastiat (kattila, paistinpannu, kahvipannu). Tuvalla ei ole lusikoita, haarukoita eikä muita ruokailuvälineitä. Kolme kahden hengen kerrossänkyä, joissa patjat, tyynyt ja huovat. Huom! Ota petivaatteiden suojaksi makuupussi, makuupussin sisäpussi tai lakanat ja tyynyliina. Varaustuvassa retkeilijät nukkuvat kerrossängyissä vierivieressä, joten retkeilijän on tultava toimeen vieraidenkin ihmisten kanssa. 

Pihapiirissä on kolme tulentekopaikkaa, kuivakäymälä ja puuliiteri. Telttapaikkoja löytyy runsaasti.  Rakennuksen toisessa osassa on autiotupa /20 hlö. Tuvilla on yhteinen kuivaushuone, jossa on kamiina. Telttapaikkoja löytyy runsaasti.  

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Huomautukset

Ruuhkahuippuja ovat pääsiäinen ja ruska-aika.

Veden laatua ei tutkita.  Kaikkien luonnonvesien keittämistä suositellaan ennen käyttöä juomavetenä. Vedenottopiste, sijaitsee 100 metrin päässä tuvasta. 

Säätilanne on syytä ottaa huomioon retkeä suunniteltaessa. Keliolosuhteet voivat olla erittäin haastavia. Keskitalvella valoisaa aikaa on vain muutama tunti. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Vaeltajan on hallittava itsenäisesti erämaassa selviytyminen. Mukana on oltava asianmukaiset varusteet: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Ota mukaan myös omaa wc-paperia. 

Polttopuut on tarkoitettu tupien lämmitykseen. Ulkona nuotioiden teko on kielletty, jos tuvalla ei ole virallista tulentekopaikkaa. 

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita. Retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä pois maastosta. Kansallispuiston taukopaikoilla ei ole roska-astioita. Pakkaa eväät kestäviin ja uudelleen käytettäviin rasioihin ja pusseihin, jolloin mukana kannettavaa jätettä on vähemmän. Ekopisteet löytyvät Yllästunturin, Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut. Lisätietoja Pallastunturin asiakaspalvelu, puh. 0206 39 7930 ja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950. 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Nammalakuru tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Katso varauskalenteria 

Näet Hetta-Pallas -reitin varrella sijaitsevien tupien varaustilanteen eraluvat.fi -verkkokaupasta (eraluvat.fi) etukäteen. Varaus tehdään annetun yhteystiedon kautta.

Varaustilanne

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää