Mustajärven torppa, vuokratupa

Vuokratupa, 6 hlö, 126m², 3 huonetta (tupa, sali ja kamari) ja eteiskeittiö.
 

Varaukset

Tuvan varaukset: Metsähallituksen  eräluvat-verkkokaupasta (verkkokauppa.eraluvat.fi). Varausehdot Mustajärven tuvalleKatso avaintennoutopaikat. Vuoden 2024 varaukset avautuvat 2.5. klo 12:00.

Mustajärvi sijaitsee Evon retkeilyalueella ja on vanha metsänvartijatila. Tilan vanhat metsälaitumet ja niityt ovat maisema- ja luonto-arvoiltaan merkittäviä suojelukohteita. Evon kruununpuiston historiaa huokuva Mustajärven hirsirunkoinen päärakennus, vuokrattava paritupa, on rakennettu 1850-1860 -luvuilla.

Sijainti

Etelä-Suomi, Kanta-Häme, Hämeenlinna, Evon retkeilyalue

Kulkuohje Mustajärven torpan vuokratuvalle

Hinta

Ajalla 28.4. - 26.5.2023 ja 25.8. - 30.10.2023, hinta on 135 eur/vrk (sis. alv. 10%). Varausvuorokausi alkaa klo 14:00 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12:00. Lehmipaimenviikot (pe - pe) ajalla 26.5.2023 - 25.8.2023, hinta 500 eur/vko (sis. alv. 10%). 

Varustus

 • Lämmönlähteenä salin iso varaava tiilinen leivinuuni ja kamarin takka. Huom! Eteiskeittiön puuliesi ja tuvan takka ovat toistaiseksi käyttökiellossa. Huomaathan, että tuvan lämpiäminen vie aikansa.
 • Eteiskeittiössä sähköliesi ja -uuni, jääkaappi (jossa pakastinlokero), astiat ja ruokailuvälineet.
 • Sähkövalaisimet.
 • Sängyt, patjat, peitot ja tyynyt 6 henkilölle. Omat petivaatteet ja pyyhkeet mukaan.
 • Kuivakäymälä, kaivo ja puuliiteri ovat pihapiirissä. Juomavettä saa tarvittaessa myös Evon leirialueen kaivoista.
 • Piharakennuksessa on saunaeteinen, pesutupa ja puulämmitteinen sauna.

Avaimet

Avaimet vuokratupaan saa Mustajärven torpan avainkaapista, jonka löydät sisäpihalle tultaessa tuvan pääoven läheltä, oikeanpuoleiselta sivuseinältä. Avainkaappi aukeaa koodilla, jonka saa laskutuksen yhteydessä.

Kulkuohje

Osoite: Rahtijärventie 214, 16970 Hämeenlinna

Autolla

Etelästä tultaessa käännytään Lammi - Padasjoki -tieltä (nro 53) Evon kylttien mukaan. Evokeskuksen (Hämeen ammattikorkeakoulun) jälkeen ajetaan Rahtijärventietä noin 2 km eteenpäin ja käännytään vasemmalle pihapiiriin (Rahtjärventie 214). Auton voi pysäköidä Mustajärven tilan pihatien varrelle.

Pohjoisesta tultaessa käännytään Lammi - Padasjoki -tieltä (nro 53) Opistontielle Evon kylttien mukaan. Opistontietä ajetaan eteenpäin noin 1,5 km ja käännytään vasemmalle Rahtjärventielle, jota ajetaan noin 2 km eteenpäin ja käännytään vasemmalle pihapiiriin (Rahtjärventie 214). Auton voi pysäköidä Mustajärven tilan pihatien varrelle.

Julkisella liikenteellä

Evolle ei ole suoria linja-autoyhteyksiä. Lähimmät linja-autoasemat ovat Padasjoella ja Lammilla. Aikataulut (matkahuolto.fi)

Lähin rautatieasema on Hämeenlinnassa. Aikataulut (vr.fi)

Hae joukkoliikenteen reitit ja aikataulut Evolle (opas.matka.fi)

Huomautukset

 • Tuvan varaavissa tulisijoissa kannattaa pitää aluksi pientä valkeaa, jotta piippu ehtii lämmetä (ei savuta sisään). Pellit on aukaistava ennen lämmitystä. Tuplapellit: toinen on ilmanvaihtoon ja toinen tulisijaan. Molemmat pellit pidetään auki.
 • Varaavien tulisijojen lämmittämiseen riittää korkeintaan 2 pesällistä puuta päivittäin. Huom! Eteiskeittiön puuliesi ja tuvan takka ovat toistaiseksi käyttökiellossa. Tulisijojen sytytysvaiheessa tulta ei saa jättää valvomatta!
 • Omat petivaatteet ja pyyhkeet mukaan.
 • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä. Huom! Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä piha-alueellakin (eikä laitumelle saa mennä lemmikkieläinten kanssa). Evon retkeilyalueen järjestyssäännöt (pdf 1 Mt, julkaisut.metsa.fi).
 • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
 • Pihapiirissä telttailu on kielletty.
 • Tupakointi sisällä on kielletty.
 • Tuvalla ei ole jätehuoltoa. Vie jätteesi pois maastosta kierrätykseen lajittelu- eli ekopisteeseen tai yhteiskunnan ylläpitämiin jätepisteisiin. Vastuullinen ulkoilija retkeilee roskattomasti eikä jätä jälkiä.
 • Mustajärven perinnebiotooppien hoitosuunnitelma (pdf 4,8 Mt, julkaisut.metsa.fi)
 • Matkapuhelimien kuuluvuus

Kartat

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut. Lisätietoja: Metsähallituksen asiakaspalvelu: sisasuomi(at)metsa.fi, puh. 0206 39 5270.

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Mustajärven vuokratuvan kartta Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa hiihtäjä nostaa roskan ladulta.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää