Megonjávri / Meekonjärvi, varaustupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Tupa sijaitsee Käsivarren erämaa-alueella. Kauniilla paikalla Meekonjärven etelärannalla sijaitseva tupa soveltuu Kalottireitin vaeltajille ja hiihtäjille. Tuvan läheisyydessä on Saivaara (Čáivárri), Käsivarren erämaa-alueen tunnuksessa esiintyvä tunturi, jonka huippu on noin 830 metrin korkeudessa. Varaustupa sijaitsee noin 30 km vaellus- tai hiihtomatkan päässä Kilpisjärven kylältä.

Varaustupa, 8 hlöä

Varaukset

Tupaa voi varata alkukesästä 2024 alkaen suoraan Eräluvat.fi -verkkokaupasta (eraluvat.fi)Varausehdot Meekonjärven varaustuvalle.

Lue turvallisuuden muistilista ennen tuvan varaamista.

Varaustupa on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuville. Tupaa saavat käyttää petipaikan varanneet 1–2 vrk ajan. Varaustupien käyttö matkailun liiketoiminnassa on sallittua vain Metsähallituksen luvalla.

Sijainti, kartat ja yleiskuvaus

Pohjois-Lappi, Enontekiön kunta (enontekio.fi), Käsivarren erämaa-alue

Meekonjärven autiotupa sijaitsee n. 500 m luoteeseen, Bierfejohkan toisella puolella. Kalottireittiä pitkin joen ylittävän sillan kautta autiotuvalle on 1,4 km. Lähimmät muut varaustuvat ovat Guonjarjohka ja Bihčosjávri / Pitsusjärvi.

Megonjávri / Meekonjärvi varaustupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 09.7203' lon: 21° 20.5475'  ETRS-TM35FIN; P: 7682788m I: 275669m.

Kalottireitin kartta
Käsivarren erämaa-alueen muut kartat
Retkikartta.fi 

Saapumisohjeet Kilpisjärvelle ja Käsivarren erämaa-alueelle.

Hinta ja avaimet

16,50 €/yö/hlö (sis 10% alv).

Avaimet ovat koodillisessa avainkaapissa tuvan ovella. Ohjeet ja koodi lähetetään varauksen yhteydessä.

Varustus

Kamiina ja kaasuliesi. Välttämättömät keittoastiat (kattila, paistinpannu, kahvipannu). Kerrossängyt, joissa patjat, tyynyt ja huovat. Varaustuvassa retkeilijät nukkuvat kerrossängyissä vierivieressä, joten retkeilijän on tultava toimeen vieraidenkin ihmisten kanssa. 

Pihapiirissä on kolme lukittua tupaa, joista varaustupa on pohjoisin. Tuvan pihapiirissä on kuivakäymälä, puuliiteri ja luontomatkailuyrittäjien tupa.

Varaustuvan läheisyydessä voi telttailla.

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Huomautukset

Tupa on remontoitu syksyllä 2019 ja petipaikkamäärä on pienentynyt. Uusi petipaikkamäärä on 8 hlöä. 

Hiihtovaellussesonki sijoittuu maalis-huhtikuulle. Kesällä suositeltavin ajankohta reitin vaeltamiseen on heinäkuun alusta syyskuun alkupuoleen.

Veden laatua ei tutkita. Luonnonvedet suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä juomavetenä. Järvelle on matkaa n. 50 m.

Säätilanne on syytä ottaa huomioon retkeä suunniteltaessa. Keliolosuhteet erämaassa voivat olla erittäin haastavia.  Vaeltajan on hallittava itsenäisesti erämaassa selviytyminen. Mukana on oltava asianmukaiset varusteet: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Polttopuut on tarkoitettu tupien lämmitykseen. Ulkona nuotioiden teko on kielletty, jos tuvalla ei ole virallista tulentekopaikkaa. 

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita. Retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä pois maastosta. Jätteiden lajittelupiste löytyy Kilpisjärven luontokeskuksen pihalta. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut.
Lisätietoja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Meekonjärven tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Katso varauskalenteria

Näet Kalottireitin varrella sijaitsevien tupien varaustilanteen eraluvat.fi verkkokaupasta etukäteen. Varaus tehdään annetun yhteystiedon kautta.

Varaustilanne

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää