Ajankohtaista Mallan luonnonpuistossa

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Etualalla tunturikoivuja lumisessa maastossa. Taustalla näkyy järvi ja tuntureita.

Koronatilanteen vaikutukset moottorikelkkailuun ja latuihin Kilpisjärvellä ja Käsivarressa

Koronan aiheuttamien rajanylitysrajoitusten vuoksi Victoria-moottorikelkkauran käyttö vaatii tällä hetkellä rajatoimiston rajanylitysluvan kaikilta muilta kuin määriteltyjen rajayhteisöjen jäseniltä. Käytännössä rajayhteistöillä tarkoitetaan rajakunnan asukkaita. Myös Kilpisjärven ja Kolmen valtakunnan rajapyykin väliselle moottorikelkkauralle vaaditaan rajanylityslupa kaikilta muilta kuin rajayhteisön jäseniltä.
 
Tässä poikkeustilanteessa hiihtolatu voidaan vetää Kilpisjärven ja Kolmen valtakunnan rajapyykin välisellä osuudella Mallan luonnonpuiston kautta. Moottorikelkkailua luonnonpuiston alueelle ei voida ohjata, joten kelkalla Kolmen valtakunnan pyykille aikovien täytyy hankkia rajanylityslupa Lapin rajavartioston rajatoimistolta.
 
Koronatilanteen vaihdellessa ja vaihtuvien rajanylityssäädösten vuoksi emme tulevana talvena merkitse Norjan puolta kulkevaa osuutta Käsivarren risureitillä (Tsahkaljärvi–Maseljärvi–Saarijärvi). Reitti merkitään ainoastaan Tsahkaljärvi–Muurivaara–Saarijärvi. (Päivitetty 14.1.2021)

Uutisia Mallan luonnonpuistosta

Lumivyöryennuste

Muista tarkistaa lumivyöryennuste (ilmatieteenlaitos.fi) ennen kuin lähdet tunturiin!