Ajankohtaista Mallan luonnonpuistossa

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Etualalla järvi ja taustalla lumisia tuntureita. Kesäinen aurinkoinen päivä.

Kolmen valtakunnan rajapyykillä pitkostyömaa 

Kolmen valtakunnan rajapyykin pitkostyömaa alkaa maanantaina 19.7.2021. Työn arvioitu kesto on 2–3 kk eli syksyyn asti. Työmaajärjestelyjen takia rajakiven välittömään läheisyyteen ei välttämättä pääse. Työmaaliikennettä on sekä Malla-laivalla että osin retkeilyreitillä. 

Kuohkimajärven varaustupa on pitkos- ja käymäläremontin vuoksi poissa käytöstä 19.7.–20.8.2021. Autiotupa on kuitenkin normaalisti auki ja käytössä. (Päivitetty 15.7.2021)

Retkeily Mallan alueella kesällä

Kesällä Mallan luonnonpuistossa saa liikkua vain jalkaisin ja pelkästään merkittyä reittiä pitkin. Valtakunnan rajoilla tulee tänä kesänä ottaa huomioon, että koronan takia valtion rajojen ylittäminen on sallittua vain rajanylityspaikoilta. Kalottireitin vaeltaminen Ruotsiin ja Norjaan ei ole mahdollista rajoitusten aikaan.

Lisätietoa 

(Päivitetty 15.7.2021)

Uutisia Mallan luonnonpuistosta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.