Ajankohtaista Mallan luonnonpuistossa

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Etualalla tunturikoivuja lumisessa maastossa. Taustalla näkyy järvi ja tuntureita.

Koronan vaikutukset moottorikelkkailuun ja latuihin Kilpisjärvellä ja Käsivarressa

Koronan aiheuttamien rajanylitysrajoitusten vuoksi valtion rajojen ylittäminen on sallittua vain rajanylityspaikoilta. Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisillä jokialueilla on sallittua ylittää raja jäätä pitkin, mutta rantautuminen toisen maan puolelle ei ole sallittua. Järvillä rajaa ei saa ylittää. Victoria-moottorikelkkaura kuten myös Kilpisjärven ja Kolmen valtakunnan rajapyykin välinen moottorikelkkaura kulkee osin Ruotsin puolella, joten kelkkailu näillä reiteillä ei ole sallittua.  

Kilpisjärven ja Kolmen valtakunnan rajapyykin välinen hiihtoura on poikkeuksellisesti vedetty Mallan luonnonpuiston kautta, ja pysyy näin Suomen rajojen sisäpuolella. Moottorikelkkailu ei ole luonnonpuistossa sallittua.

Haltin risutettu huoltoura kulkee poikkeuksellisesti reittiä Tsahkaljärvi–Muurivaara–Saarijärvi. Huoltoura on risutettu Haltille saakka. 
 

Lisätietoa 

(Päivitetty 16.3.2021)

Uutisia Mallan luonnonpuistosta

Lumivyöryennuste

Muista tarkistaa lumivyöryennuste (ilmatieteenlaitos.fi) ennen kuin lähdet tunturiin!