Mahlad / Mahlatti, vuokratupa

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..

Vuokratupa / 5 hlö. Saunarakennus on erikseen.

Varaukset

Kämppä on tarkoitettu ensisijaisesti alueen luontomatkailuyrittäjien käyttöön. Tästä johtuen vasta 1.3. vuosittain kämppää voivat varata muut tahot. Varaukset tehdään Ivalon Palvelupisteeseen (Ivalontie 10, 99800 Ivalo (Inari), puh. 0206 39 7701) tai Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan (Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740). Varausehdot Mahlatille. Katso avaintennoutopaikat.

Rajavartioston entinen valvontatupa, joka sijaitsee Inarijärven suurimman saaren Mahlatin pohjoispuolella olevassa pienessä saaressa. Kämppä on tehty pyöröhirsistä ja soveltuu ympärivuotiseen käyttöön.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta (inari.fi), Inarin retkeilyalue, Inarijärvi. Kämpälle on veneellä matkaa Veskoniemestä 10 km ja talvella moottorikelkalla Ivalosta 23 km.

Inarijärvi Mahlatti vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 51.9640' lon: 27° 32.5977'  ETRS-TM35FIN: N: 7639524 E: 521860

Saaressa ei ole muita mökkejä. Lähin kylä on Ivalo 23 km, ja siellä on kaikki peruspalvelut.

Kartat

Retkikartta.fi 
Inarijärvi veneilykartta 1:50 000
Inarin osoite- ja virkistyskartta 1:150 000
Maastokartta W511 1:50 000

Hinta

100 € / vrk tai 500 € / vko  (hinnat sis. 10% alv)

Avaimet

Avaimet voi noutaa Ivalon Palvelupisteestä tai Luontokeskus Siidasta maksukuittia vastaan. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan.    

Varustus

Lämmitykseen puukamiina, lisäksi valurautatakka, kaasuliesi ja -jääkaappi. Valaistuksena aurinkokennovalot ja tuvassa levitettävät vuoteet. Talousvesi otetaan järvestä. Sauna, jossa on pukuhuone. Rannassa on hyvä laituri, virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole. Lisäksi varustukseen kuuluu kalan savustusastia.

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä ekopisteisiin, jotka sijaitsevat Inarin kirkonkylän sekä Veskoniemen venesatamissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

Kämpästä 3 km etäisyydellä kulkee Inari-Ivalo -moottorikelkkaura. Veneväylä kulkee Mahlatin ja Petäjäsaaren välistä noin 0,5 km päässä tuvasta. Rannassa on laituri ja tuvalle pystyy rantautumaan isollakin veneellä.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Ota mukaasi wc- ja talouspaperit, samoin kynttilät. Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, Pohjois-Lapin puistoalue.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Varaustilanne
  • Vapaa
  • Varattu
Varaa

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Eraluvat.fi

Kalastuslupa Inarijärvelle

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Mahlatin vuokratuvan sijannin kartalla Retkikartta.fi:ssä.