Mahlad / Mahlatti, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa / 5 hlö. Saunarakennus on erikseen.

Varaukset

Kämppä on tarkoitettu ensisijaisesti alueen luontomatkailuyrittäjien käyttöön. Luontomatkailuyrittäjät tekevät varaukset Ivalon Palvelupisteeseen (puh. 0206 39 7701) tai Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan (Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740) (0,00€/min + pvm/mpm).
Vuosittain 1.3. alkaen kämppää voivat varata kaikki muutkin, varauksen voi tehdä joko edellä mainittuihin pisteisiin tai Erälupien verkkokauppassa (verkkokauppa.eraluvat.fi)Varausehdot Mahlatille. Katso avaintennoutopaikat.

Rajavartioston entinen valvontatupa, joka sijaitsee Inarijärven suurimman saaren Mahlatin pohjoispuolella olevassa pienessä saaressa. Kämppä on tehty pyöröhirsistä ja soveltuu ympärivuotiseen käyttöön. Mahlatin vuokratupa on pienehkön saaren ainoa kämppä saunarakennuksineen. Tupa soveltuu retkeilijöille, kalastajille ja lomakohteeksi.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta, Inarin retkeilyalue, Inarijärvi. Kämpälle on veneellä matkaa Veskoniemestä 10 km ja talvella moottorikelkalla Ivalosta 23 km.

Inarijärvi Mahlatti vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 51.9640' lon: 27° 32.5977'  ETRS-TM35FIN: N: 7639524 E: 521860

Saaressa ei ole muita mökkejä. Lähin kylä on Ivalo 23 km, ja siellä on kaikki peruspalvelut.

Retkikartta.fi 

Hinta

100 € / vrk tai 700 € / vko  (hinnat sis. 10% alv).
Vuokratupa on suunnattu ensi sijaisesti luontomatkailua tukemaan, joten luontomatkailuyrityksillä on etuoikeus varata seuraavaa vuotta. Nämä varaukset tulee tehdä asiakaspalvelun kautta, koska verkkokaupassa voi varata vain kuluvaa vuotta.

Avaimet

Avaimet voi noutaa Ivalon Palvelupisteestä tai Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta maksukuittia vastaan. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan. Tarkista pisteiden aukioloajat ja sovi aina etukäteen avaimen toimitustapa.

Varustus

Lämmitykseen puukamiina ja valurautatakka ja kaasuliesi. Valaistuksena kynttilät ja aurinkopaneeli. Tuvassa levitettävät vuoteet. Talousvesi otetaan järvestä. Ruoanlaittoastiat ja ruokailuvälineet (pdf, 58 kt).

Sauna, jossa on erillinen pukuhuone. Rannassa on hyvä laituri, virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole. Lisäksi varustukseen kuuluu kalasavustusastia.

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä ekopisteisiin, jotka sijaitsevat Inarin kirkonkylän sekä Veskoniemen venesatamissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

Kämpästä 3 km etäisyydellä kulkee Inari-Ivalo -moottorikelkkaura. Veneväylä kulkee Mahlatin ja Petäjäsaaren välistä noin 0,5 km päässä tuvasta. Rannassa on laituri ja tuvalle pystyy rantautumaan isollakin veneellä.

Tupa sijaitsee poronhoitoalueella, ota huomioon vapaana laiduntavat porot ja pidä koirasi kytkettynä, lue lisää retkeilystä poronhoitoalueella.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Ota mukaasi wc- ja talouspaperit, samoin kynttilät.
Tuvalla ei ole jääkaappia eikä maakellaria, joten mukaan voi hakea jäätä jäähileasemilta.

Tuvalla on aurinkopaneeli, mutta syyskesällä sen teho laskee aurinkoisten säiden vähetessä.

Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut.

Lisätietoja Ivalon palvelupiste, puh. 0206 39 7701, ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Mahlatin vuokratuvan sijannin kartalla Retkikartta.fi:ssä.

Eraluvat.fi

Kalastuslupa Inarijärvelle

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää