Mahlad / Mahlatti, vuokratupa

Vuokratupa / 5 hlö. Saunarakennus on erikseen.

Varaukset

Kämppä on tarkoitettu ensisijaisesti alueen luontomatkailuyrittäjien käyttöön. Tästä johtuen vasta 1.3. vuosittain kämppää voivat varata muut tahot. Varaukset tehdään Ivalon Palvelupisteeseen, puh. 0206 39 7701) tai Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan (Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740). Varausehdot Mahlatille. Katso avaintennoutopaikat.

Rajavartioston entinen valvontatupa, joka sijaitsee Inarijärven suurimman saaren Mahlatin pohjoispuolella olevassa pienessä saaressa. Kämppä on tehty pyöröhirsistä ja soveltuu ympärivuotiseen käyttöön.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta, Inarin retkeilyalue, Inarijärvi. Kämpälle on veneellä matkaa Veskoniemestä 10 km ja talvella moottorikelkalla Ivalosta 23 km.

Inarijärvi Mahlatti vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 51.9640' lon: 27° 32.5977'  ETRS-TM35FIN: N: 7639524 E: 521860

Saaressa ei ole muita mökkejä. Lähin kylä on Ivalo 23 km, ja siellä on kaikki peruspalvelut.

Retkikartta.fi 

Hinta

100 € / vrk tai 700 € / vko  (hinnat sis. 10% alv).

Avaimet

Avaimet voi noutaa Ivalon Palvelupisteestä tai Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta maksukuittia vastaan. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan. Tarkista pisteiden aukioloajat ja sovi aina etukäteen avaimen toimitustapa.

Varustus

Lämmitykseen puukamiina ja valurautatakka, kaasuliesi ja -jääkaappi. Valaistuksena aurinkokennovalot ja tuvassa levitettävät vuoteet. Talousvesi otetaan järvestä. Ruoanlaittoastiat ja ruokailuvälineet (pdf, 58 kt).

Sauna, jossa on erillinen pukuhuone. Rannassa on hyvä laituri, virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole. Lisäksi varustukseen kuuluu kalasavustusastia.

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä ekopisteisiin, jotka sijaitsevat Inarin kirkonkylän sekä Veskoniemen venesatamissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

Kämpästä 3 km etäisyydellä kulkee Inari-Ivalo -moottorikelkkaura. Veneväylä kulkee Mahlatin ja Petäjäsaaren välistä noin 0,5 km päässä tuvasta. Rannassa on laituri ja tuvalle pystyy rantautumaan isollakin veneellä.

Tupa sijaitsee poronhoitoalueella, ota huomioon vapaana laiduntavat porot ja pidä koirasi kytkettynä, lue lisää retkeilystä poronhoitoalueella.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Ota mukaasi wc- ja talouspaperit, samoin kynttilät.
Vuonna 2024 aurinkopaneeli ja kaasujääkaappi eivät enää ole käytössä.

Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, Pohjois-Lapin puistoalue.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Mahlatin vuokratuvan sijannin kartalla Retkikartta.fi:ssä.

Eraluvat.fi

Kalastuslupa Inarijärvelle

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää