Saapuminen Lemmenjoelle

15.4.2024
Vaskolompolan autiotupa: Autiotuvan kamiina on rikki ja käyttökiellossa toistaiseksi. Tupaa ei voi nyt lämmittää.

Lemmenjoen kansallispuisto sijaitsee Inari-Kittilä -tien (nro 955) ja Inari-Angeli -tien (nro 9553) välisellä alueella. Inarista Lemmenjoen Njurkulahteen on matkaa 47 km ja Kittilästä 160 km. Lähin lentokenttä on Ivalossa.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Njurkulahden Metsähallituksen pysäköintialueelta sekä Repojoen pysäköintialueilta. Reittien lähtöpisteet. Vuoroveneaikataulu (pdf, 106 kt)

Julkisilla kulkuneuvoilla

  • Lemmenjoelle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla.

Autolla Lemmenjoelle

Njurkulahden Metsähallituksen pysäköintialue, Lemmenjoen kylätie 107, Inari (tien nro 9551). Pysäköintialueen tienhaara kääntyy vasemmalle noin kilometrin ajomatkan jälkeen. Tilaa noin 25 autolle. Talvikkunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.

Repojoen pysäköintialue, Kittiläntie 7426, Inari (tien nro 955). Tilaa noin 8 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.

Bussilla Inariin

Inariin on päivittäin linja-autovuoroja (matkahuolto.fi) Rovaniemeltä, Utsjoelta, Karigasniemeltä ja Kittilästä (Sodankylän kautta). Lähimmät taksiyrittäjät ovat Inarissa ja Lemmenjoella.

Lentäen Ivaloon

Ivalon lentokentältä on kuljetukset Inariin (kuljetusliikeilmarislant.fi), ja tilattessa myös jatkoyhteydet Njurkalahteen asti. Huomioi, että paikka tulee varata edellisenä päivänä kello 15 mennessä.