Ajankohtaista Lemmenjoella  

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

 

Ajankohtaisinta tietoa ja opastusta 

(Päivitetty 31.3.2021)    
Lemmenjoella hiihtokeli on vähän upottava ja nuoskainen, mutta pääsiäiseltä luvatut yöpakkaset parantavat tilannetta. Suositellaan pitkiä mettäsuksia ja vedenpitäviä kenkiä.

Merkitty huoltoura kulkee Njurgulahden kylästä Lemmenjoen laaksoa pitkin Kultahaminaan ja päättyy Morgamojalle. Huoltoura palvelee myös hiihtäjiä.
Retkeilijät väistävät huoltokuljetuksessa liikkuvia moottorikelkkoja, sillä ne eivät voi pysähtyä raskaassa lastissaan keskelle mäkeä. 
Uria ei erikseen huolleta tai avata.

Vaskojoen autio- ja vuokratupa suljettu kevään

Tupa on remontin vuoksi suljettu huhtikuun 2021 alusta aina kesän alkuun saakka. Tupa peruskorjataan, eli tuvan lattia ja katto uusitaan. Tuvalla oleva sauna on myös suljettu remontin ajan.

Paikalliset taksiyrittäjät (inarilapland.fi) Inarissa ja Lemmenjoella ovat retkeilijöiden palveluksessa.

Uutisia Lemmenjoelta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.