Ajankohtaisinta tietoa ja opastusta 

Äänestä Lemmenjokea vuoden 2018 retkikohteeksi (retkipaikka.fi).

Lemmenjoella on Njurgalahdesta merkitty jokea pitkin huoltoreitti Morgamojalle asti. Myös Kaapin Jounin tilalle on uralla merkinnät; tätä lyhempää kelkkajälkeä pitkin voi hyvin vaikka lumikenkäillä.

Puiston ulkopuolella kulkeva moottorikelkkaura on jääpeitteisiltä osuuksiltaan merkitty myös (Kaamanen - Muddusjärvi - Paadarjärvi - Menesjärvi). Samoin pisto Menesjärveltä Njurgalahteen. Retkikartta.fi (www.retkikartta.fi) (päivitetty 11.1.2019)

Lemmenjoella kulkevat vuoroveneet. Kuva: Kirsi Ukkonen/MH.

Muut asiat

Kouluvuoden aikana kuljetus tulee sopia taksiyrittäjän kanssa erikseen. Varaukset ja tiedustelut puhelinnumerosta 0400-295 588.

Kesäaikana linja-autoyhteyden Lemmenjoelle korvaa säännöllinen taksivuoro. Kuljetukset tulee varata etukäteen. Paikalliset taksiyrittäjät (www.inarilapland.fi) Inarissa ja Lemmenjoella ovat retkeilijöiden palveluksessa.

Välillä Ivalon Matti - Inari liikennöi kutsutaksi perjantaisin, lähtö Ivalon Matista kello 9.35 ja paluu Inarista 16.00. Vuoro ajetaan vain tarvittaessa, kyytitarve ilmoitettava liikennöitsijälle torstai-iltaan klo 18.00 mennessä puh. 0400-295-588/Jouni Ilmari Jomppanen. Asiakas maksaa linja-autotaksan mukaisen hinnan.

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa Hirvaspäältä, Inarista. (www.liikennetilanne. liikennevirasto.fi)

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukartta, Lemmenjoki

Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon. 

Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa (www.yle.fi).