Ajankohtaista Lemmenjoella  

Lemmenjoella aurinko ei kauaa malta olla piilossa. Kuva: Alexander Kopff/MH.

Ajankohtaisinta tietoa ja opastusta 

Lemmenjoella on Njurgalahdesta merkitty jokea pitkin huoltoreitti Morgamojalle asti. Myös Kaapin Jounin tilalle on uralla merkinnät; tätä lyhempää kelkkajälkeä pitkin voi hyvin vaikka lumikenkäillä. Hiihtouran pohja on tehty Joenkieliselle ja ura on merkitty sinisin muovikepein. Metsähallituksen Njurkalahden pysäköintialue on aurattu lumesta. 

Lisäksi käytössä on jo tälle talvelle kullankaivajien huoltoura Heinäjärvien kautta Hukkaselkään. Tällä huoltouralla liikkuu raskaassa lastissa olevia kelkka-reki -yhdistelmiä, joita hiihtäjien tulee väistää. Mikäli raskaasti lastattu yhdistelmä joutuu pysähtymään vastamäkeen, voi olla mahdotonta lähteä liikkeelle uudelleen purkamatta kuormaa.

Puiston ulkopuolella kulkevat moottorikelkkaurat ovat jääpeitteisiltä osuuksiltaan merkitty myös (Kaamanen - Muddusjärvi - Paadarjärvi - Menesjärvi). Samoin pisto Menesjärveltä Njurgalahteen. Retkikartta.fi (www.retkikartta.fi) (päivitetty 15.2.2019)

Lemmenjoella kulkevat vuoroveneet. Kuva: Kirsi Ukkonen/MH.

Muut asiat

Kouluvuoden aikana kuljetus tulee sopia taksiyrittäjän kanssa erikseen. Varaukset ja tiedustelut puhelinnumerosta 0400-295 588.

Kesäaikana linja-autoyhteyden Lemmenjoelle korvaa säännöllinen taksivuoro. Kuljetukset tulee varata etukäteen. Paikalliset taksiyrittäjät (www.inarilapland.fi) Inarissa ja Lemmenjoella ovat retkeilijöiden palveluksessa.

Välillä Ivalon Matti - Inari liikennöi kutsutaksi perjantaisin, lähtö Ivalon Matista kello 9.35 ja paluu Inarista 16.00. Vuoro ajetaan vain tarvittaessa, kyytitarve ilmoitettava liikennöitsijälle torstai-iltaan klo 18.00 mennessä puh. 0400-295-588/Jouni Ilmari Jomppanen. Asiakas maksaa linja-autotaksan mukaisen hinnan.

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa Hirvaspäältä, Inarista. (www.liikennetilanne. liikennevirasto.fi)

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukartta, Lemmenjoki

Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon. 

Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa (www.yle.fi).