Ajankohtaista Lemmenjoella  

Lemmenjoen puuhuolto käynnissä, puut on ostettu naapurikunnasta Pokan kylästä. Kuva: Alexander Kopff/MH.

Ajankohtaisinta tietoa ja opastusta 

(Päivitetty 16.4.2019)
Lunta Lemmenjoen alueella on noin 50 cm. Auringon säteet lämmittävät jo tuntuvasti niin hankia kuin hangilla kulkijoitakin. Kevät on ottanut viime päivinä hurjia harppauksia kohti kesää. 

Hiihtäjille kelit ovat nyt suotuisat pienten yöpakkasten ansiosta. Hanki kantaa aamupäivisin hyvin, mutta iltapäivästä se upottaa, eikä kanna suksilla liikkujaakaan. Purot ja muut virtavesipaikat avautuvat vauhdilla. Myös karhut ovat nousseet talviuniltaan.

Muut asiat

Kouluvuoden aikana kuljetus tulee sopia taksiyrittäjän kanssa erikseen. Varaukset ja tiedustelut puhelinnumerosta 0400-295 588.

Kesäaikana linja-autoyhteyden Lemmenjoelle korvaa säännöllinen taksivuoro. Kuljetukset tulee varata etukäteen. Paikalliset taksiyrittäjät (www.inarilapland.fi) Inarissa ja Lemmenjoella ovat retkeilijöiden palveluksessa.

Välillä Ivalon Matti - Inari liikennöi kutsutaksi perjantaisin, lähtö Ivalon Matista kello 9.35 ja paluu Inarista 16.00. Vuoro ajetaan vain tarvittaessa, kyytitarve ilmoitettava liikennöitsijälle torstai-iltaan klo 18.00 mennessä puh. 0400-295-588/Jouni Ilmari Jomppanen. Asiakas maksaa linja-autotaksan mukaisen hinnan.

Lemmenjoella kulkevat vuoroveneet. Kuva: Kirsi Ukkonen/MH.

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa Hirvaspäältä, Inarista. (www.liikennetilanne. liikennevirasto.fi)

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukartta, Lemmenjoki

Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon. 

Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa (www.yle.fi).