Lakkala, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa, 3-4 hlö / 30 m², 2 h, tupakeittiö, savusauna.

Varaukset

Varauksen voi tehdä Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi)Varausehdot vuokratuvalle. 2024 varattavissa 1.5.–26.5. ja 2.9.–30.9.

Lakkalan vuokratupa sijaitsee Kolin kansallispuiston eteläosassa Herajärven rannalla, Herajärven kierroksen varrella. Maisema on idyllinen. Lammaslaitumet ja vanhat pellot ympäröivät pihapiirin perinnerakennuksia. Lakkala on kesäisin paimenlomakohde ja siten varattavissa vain toukokuussa ja syyskuussa. Tupa on sähkölämmitteinen ja hyvin varusteltu. Tuvalta viereiselle telttailualueelle on matkaa 50 m. 

Sijainti

 • Itä-Suomi, Pohjois-Karjala, Kontiolahti, Kolin kansallispuisto.
 • Lakkala vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 63° 00.7955' lon: 29° 55.5296'  ETRS-TM35FIN: N: 6990436 E: 648078
 • Herajärven rantatie 37b, 81260 Ahveninen

Patikoiden

Lakkala sijaitsee Kolin kansallispuiston eteläosassa, Herajärven kierroksen varrella.

Ajo-ohjeet

Kolin kylän kautta:
Kolin luontokeskus Ukosta ajetaan Ylä-Kolintietä alaspäin 2 km, minkä jälkeen tie kaartaa oikealle kohti Kolin kylää. Kolin kylälle on luontokeskuksesta matkaan yhteensä 3,6 km. Kolin kylältä käännytään oikealle ja ajetaan Merilänrannantietä n. 1 km kohti Loma-Kolia ja käännytään oikealle Rantatielle, jota pitkin satamaan n. 1 km. Satamasta jatketaan noin 18 km etelään kohti Lieksaa ja Ahvenista Rantatietä ja myöhemmin Vesivaarantietä pitkin läpi kansallispuiston aina Herajoelle saakka. Juuri ennen Herajoen siltaa käännytään Lakkalan opasteen mukaan oikealle Herajärven rantatielle. Kts. jatko alla*.

Ahvenisen kautta:
Romppalantieltä
käännytään Herajoentielle, viitassa lukee Herajoki. Ajetaan noin 9 km, yleisen tien päähän, mistä käännytään vasemmalle Vesivaarantielle (oikealle tie jatkuu Vaaralahdentienä). Heti Herajoen sillan jälkeen, noin 700 metriä edellisestä risteyksestä, käännytään vasemmalle Lakkalan opasteen mukaan Herajärven rantatielle.

*Herajärven rantatietä ajetaan nelisen kilometriä. Käänny joka risteyksestä oikealle. Seppälän pysäköintipaikan (tien oikealla puolella) jälkeen seuraavasta risteyksestä, jossa on postilaatikoita, käännytään vasemmalle. Tie muuttuu tämän jälkeen huonokuntoiseksi ja kulkee talon pihan kautta pellon yli metsäiselle harjanteelle. Tie laskeutuu hieman alaspäin ja tien oikealla puolella on pieni parkkilevike 1–2 autolle tuvan varanneita varten. Tästä on enää n. 100 m kävely tuvalle tietä pitkin. Voit jättää autosi myös Seppälän pysäköintipaikalle, mistä on noin 900 m kävely Lakkalan tilalle. Ethän kuitenkaan aja autoa Seppälän tuvan pihaan, sillä se on sallittua ainoastaan Seppälän asukkaille.

Kartat

Hinta
1. vrk 100 €
2.–7. vrk 85 € 

Majoitusvuorokausi klo 14–12.
Ei yli viikon varauksia.

Avaimet

Tuvan avaimet ovat oven vieressä avainlaatikossa, joka aukeaa 4 numeroisella yhdistelmällä. Heti tuvan varattuasi saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen varausvahvistuksen. Varausvahvistuksen liitetiedostona on tuvan avainkoodin sisältävä infoviesti (tarkasta saamasi liitetiedostot ja roskapostikansiosi). Laita tiedot itsellesi talteen. Ellet ole saanut koodia vähintään kahta arkipäivää ennen varaustasi, ota yhteyttä Kolin luontokeskus Ukkoon.

Kun saavut tuvalle, syötä koodi laatikkoon kierittämällä avainlaatikon numeroita. Ota avain laatikosta, avaa tuvan lukko ja laita avain takaisin laatikkoon. Kieritä numerot vielä takaisin nollille. Säilytä avainta aina avainlaatikossa, jotta se ei huku. Jätä varauksen päätteeksi avaimet samaan laatikkoon.

Varustus

 • Tarvittava talousvesi tulee tuoda mukana tai se on haettava Seppälän kaivosta (n. 800 m, vesi on keitettävä). Juomavettä voi tarvittaessa hakea myös Kolin luontokeskus Ukosta.
 • Makuupaikat kolmelle–neljälle, kerrossänky (70 x 190 cm), sänky (120 x 200 cm), patjat, yksi irtopatja (80 x 200 cm), peitot ja tyynyt, ei liinavaatteita.
 • Puuliesi, sähkövalot, sähköliesi ja uuni, jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, imuri, astiat ja ruokailuvälineet 4:lle. Huomaathan, että sateisella ja matalapaineisella säällä tulisijat vetävät huonosti. Tulisija saattaa tällöin savuttaa sisälle. Tulisijaa kannattaa esilämmittää vedon parantamiseksi. Tarkasta lämmitysohjeet tupakansiosta.
 • Tuvan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Kolin kansallispuiston palveluvarustukseen kuuluva Lakkalan tulentekopaikka ja telttailualue, jotka ovat myös muiden retkeilijöiden käytössä.
 • Erillinen kuivakäymälä, rannassa savusauna ja soutuvene. Biojätteille tuvalla on kompostori.
 • Astianpesuaineet, perusmausteet, tulentekovälineet sekä wc- ja talouspaperit eivät sisälly vuokrahintaan.

Huomautukset

 • Tarkasta myös Kolin kansallispuiston ajankohtaiset ennen tuvalle saapumista.
 • Vastuullinen ulkoilija retkeilee roskattomasti eikä jätä jälkiä. Tuvalla ei ole jäteastioita, joten jokainen tuvan käyttäjä vie jätteensä pois maastosta. Kompostoituvat jätteet voi laittaa kompostoriin. 
 • Jos havaitset järvessä sinilevää (thl.fi), älä käytä järvivettä tai ui siinä. Metsähallitus ei ole vastuussa mahdollisista sinileväkukinnoista.
 • Älä tiskaa tai peseydy suoraan vesistössä tai kaivon kannella, koska tämä aiheuttaa veden saastumista ja rehevöitymistä ja lisää esimerkiksi sinileväkukintoja. Käytä vain biohajoavia pesuaineita ja imeytä käytetty pesuvesi maahan riittävän kauas vesistöstä.
 • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
 • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.
 • Kesäaikaan häiriöttömien yöunien turvaamiseksi kannattaa mukaan varata makuupussin mentävä hyttysverkko.
 • Metsähallitus ei ole vastuussa ukkosmyrskyjen aiheuttamista sähköverkon häiriöistä.
 • Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Yleinen asiakaspalvelu, palautteet ja huolto:
Metsähallitus, Luontopalvelut,  
Kolin luontokeskus Ukko, puh. 040 7732442.

Varaus-, peruutus- ja maksuasiat:
Eräluvat-asiakaspalvelu (verkkokauppa.eraluvat.fi)

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausehdot

Lue tupien varausehdot

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Lakkalan vuokratuvan kartta Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää