Kurkela, kokoontumistila

Kokoontumistila Kurjenpesällä, 15-20 hlö / 56 m2, 2 huonetta (keittiö ja kokoontumistila). Kokoontumistilaa vuokrataan vain päiväkäyttöön (klo 9-18), 1.2.-31.12.2022 välisenä aikana.

Tupa on entinen kesämökki, joka on kunnostettu vuonna 2004. Se sijaitsee Savojärven rannalla kansallispuiston itäosassa Kuhankuonolla, luontotupa Kurjenpesän vieressä samassa pihapiirissä.

Varaukset

Eräluvat.fi (verkkokauppa.eraluvat.fi).

Sijainti ja kartat

Länsi-Suomi, Varsinais-Suomi, Kuhankuonontie 67, Pöytyä 

Kurkelan kokoontumistila, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 60° 44.418' lon: 22° 24.806' ETRS-TM35FIN: N: 6742597 E: 250049

Kurjenrahkan kansallispuiston kartta

Hinta

 • 30 e/ 4 t (sis. ALV 24 %)
 • 50 e / päivä (sis. ALV 24 %) 

Varustus

Sähkövalaistus ja -lämmitys, vesijohto (kuuma ja kylmä vesi), viemäri, jääkaappi ja keittolevy sekä astiat 16 henkilölle. Tuvan läheisyydessä on ekopiste (lasi, metalli, komposti ja sekajäte). Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Pihapiirissä on esteettömiksi rakennetut keittokatos, luontotupa sekä kuivakäymälä. Alueella ei ole saunaa tai muuta peseytymistilaa. Uintimahdollisuus on laiturilta. Virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole. Savojärvessä voi myös kalastaa ongella.

Huomautukset

 • Tupaa ei voi varata yöpymistarkoitukseen.

 • Tupa on esteetön.

 • Kokoontumistilassa on valkokangas. 

 • Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

 • Matkapuhelimien kuuluvuus

Ajo-ohje ja julkiset kulkuneuvot

Julkisilla kulkuneuvoilla:

 • Turusta ja Säkylästä (satakunnanliikenne.fi) on linja-autoyhteys Kurjenrahkalle. Pikavuoropysäkki on Turku-Säkylä -tien (nro 204) varressa noin 600 metrin päässä Kurkelasta.

 • Turun kauppatorilta lähtevät paikallisliikenteen linja-autot nrot 21 ja 23 (föli.fi) ajavat Tortinmäen päätepysäkille. Sieltä on matkaa noin 7 km. Huhtikuun lopusta syyskuun loppuun muutamat vuorot ajavat muutamina päivinä Kurjenportille, josta on Kurjenpesälle kävelymatkaa noin 700 m. 

Omalla autolla

 • Kansallispuiston pääopastuspaikalle,Kurjenpesälle mentäessä käännytään Turku - Säkylä -tieltä (nro 204) länteen (Turusta tultaessa vasemmalle) Kuhankuonontielle, joka vie luontotuvan pysäköintialueelle, Kurjenpesälle (Kuhankuonontie 67), Kurjenrahkan suon pohjoispuolelle. Risteys on noin 35 km Turusta pohjoiseen. Tiellä nro 204 on kansallispuiston opaste ennen risteystä.

 • Kuhankuonon tien alussa on suurempi Pöytyän kunnan ylläpitämä Kurjenportin pysäköintialue. Siitä on matkaa polkua tai Kuhankuonontietä myöten kansallispuiston pääopastuspaikalle, Kurjenpesälle noin 700 m. Kurjenpesällä on pienempi pysäköintialue. 

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut. 

Lisätietoja

Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 , info(at)haltia.com

 

Varaustilanne

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

: Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Kurkelan tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa hiihtäjä nostaa roskan ladulta.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää