Kuosnijoki, vuokratupa

Vuokratupa, 5 hlö. 16 m², sauna samassa rakennuksessa.

Varaukset

Ivalon palvelupiste, puh. 0206 39 7701 ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740 sekä Metsähallituksen verkkokauppa.
Varausehdot Kuosnijoen vuokratuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Näätämöjoen rannalla lohenkalastusalueella, kauniilla mäntykoivukankaalla sijaitseva hirsikämppä. Soveltuu kalastajille ja erämaan rauhaa rakastaville retkeilijöille.  Kuosnijoen kämpän läheisyydessä oleva Näätämöjoki on jaettu kahteen pooliin, joiden kalastusaika on 1.6.-31.8. Huomioithan että Näätämöjoella on kalastusluvissa kiintiö.
   

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta (www.inari.fi), Kaldoaivin erämaa-alue
ja Sevettijärvi-Näätämö  sekä Sevetti-Pulmanki reitti. 

Kesäreitti:  Kesällä on käytössä kaksi vaihtoehtoista reittiä. 

  • Jäniskoskelta alkava, kokonaan maitse kulkeva reitti on merkitty oranssein maalimerkein kiviin ja puihin. Polku lähtee Jäniskosken P-paikalta n. 10,4 km Sevettijärven baarin tiehaarasta Näätämön suuntaan. P-paikka on tien vasemmalla puolella Sevettijärveltä tultaessa. Saunakosken kämpälle kuljetaan samaa polkua mutta lähellä Näätämöjokea Kuosnijoen kämpälle vievä polku erkanee polusta jokivartta alaspäin. Huomioikaa polkujen eroaminen! Kuosnijoelle tulee kävelymatkaa n. 12 km. Polku on paikoin kivinen  ja raskaimmat nousut ovat Jänispään hännälle ja Vanhavaaraan noustessa. Näätämöjoen varsi on tasaista maastoa.
  • Sevetti-Näätämö päätien varresta lähtevä reitti (kävelyä 3 km, veneilyä 6 km, kävelyä 3 km) tien vasemmalta puolelta n. 250 m ennen Jääjärventien ylempää tiehaaraa. (Jääjärventie on lenkkitie).Viitassa teksti Luolapuro / Kuosnijoki. Reitti on merkattu oranssilla nauhalla Ison Jääjärven lankkusillalle ja siitä eteenpäin edelleen Luolajärven pohjoispään venepaikkaan punaisella nauhalla. Tälle taipaleelle tulee matkaa n. 3 km ja se seurailee lähes koko matkaltaan vanhaa polkua.
  • Luolajärven rannassa on vene (Terhi Saiman, rek. 4 henk.),  perä-moottori (Yamaha 4 hv, 4-tahti),  veneily-liivilaatikko sekä kartta Luolajärvestä mistä ilmenee turvallisin venereitti toiseen päähän järveä sekä myös järven eteläpään venepaikka. Venematkaa tulee n. 6 km. Asiakkaalla tulee olla oma bensa, perämoottoriin saa laittaa vain puhdasta bensaa. Luolajärvi on n. 7 km pitkä, kapea  järvi koillinen-lounas suunnassa ja kovalla tuulella on syytä harkita Jäniskoskelta alkavan maareitin käyttöä. 
  • Eteläpään venepaikasta tulee kävelymatkaa kämpälle vielä n. 3 km punaisella nauhalla merkattua polkua pitkin. Tämäkin reitti seurailee lähes koko matkan vanhaa polkua. Myös tällä venepaikalla on puulaatikko johon veneilyliivit jätetään.    

Talvireitti: Sevettijärven kirkon kohdalta 17,2 km Näätämön suuntaan. Tien vasemmalla puolella Jänisjärvellä on levike autopysäköintiin. Talvireitti lähtee tien vasemmalta puolelta ja reitti kulkee Luolajärvelle asti moottorikelkkauralla, josta Alajärvelle ja kohti kämppää. Matkaa kämpälle on n. 9 km. Talvireitin jääpeitteiset osat on merkitty sinisin muovikepein.  

Lähin kylä on Sevettijärvi 16 km. Näätämön kylä 22km, jossa huoltoasema ja kauppa. Ivalo-Näätämö maantieltä linja-autoyhteys (arkisin).

Lähin huvilanaapuri 2 km.

Kuosnijoki vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 39.199' lon: 28° 47.532' ETRS-TM35FIN: N: 7728232 E: 569537

 
Kartat Maastokartta WX513, 1:50 000
Ulkoilukartta Sevetti-Nuorgam 1:100 000, 
Inarin osoite- ja virkistyskartta 1:150 000
Retkikartta.fi  
 
     
Hinta  70 € / vrk ja 420 € / vko (sis.alv. 10%).
Vuokrattavissa maalis-lokakuussa. 
Avaimet Avaimen voi noutaa kuittia vastaan seuraavista paikoista:

Ivalo:  Ivalo River Camping -leirintäalueelta (Kerttuojantie 1, 99800  Ivalo (Inari), puh. 040-039 5046) tai Metsähallituksen Ivalon palvelupisteestä.
Inari: Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740 tai.
Tarkastathan aukioloajat etukäteen ja palautathan avaimen samaan avaintenluovutuspisteeseen.

Varustus

Valaistuksena aurinkokennovalo ja kynttilä, puukamiinalämmitys, sauna samassa rakennuksessa, kaasuliesi, ulkotulentekopaikka ja savustuslaatikko, ulkokäymälä, maakellari. Huom. Ei venettä.

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Ota mukaan kynttilät ja wc-sekä talouspaperia. Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi. 

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä mukanaan. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

Moottorikelkalla kulkeminen kämpälle vaatii maastoliikenneluvan. Luvan voi hankkia Luontokeskus Siidasta tai Ivalon palvelupisteestä.
Huom! Hanki lupa viimeistään viikkoa ennen kohteelle menoa.

Kalastus
Virtavesissä kalastettaessa tulee olla maksettuna
kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi) sekä kalastuslupa (www.eraluvat.fi). Huomaa, että Näätämöjoen luvissa on kiintiö. Kalastuslupia myyvät Metsähallituksen asiakaspalvelupisteiden lisäksi myös paikalliset yrittäjät.

Tuvalla ei ole sotuvenettä.
Tuvalle saa tuoda lemmikkieläimiä.

Matkapuhelimien kuuluvuus

 

Varausehdot luettavissa www.luontoon.fi/tuvat/tupatyypit/varausehdot

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, Pohjois-Lapin puistoalue, Ylä-Lapin luontokeskus Siida.

 

Varaustilanne
  • Vapaa
  • Varattu
Varaa

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).