Guohkkemašjávri / Kuohkimajärvi, varaustupa

Tupa sijaitsee Mallan luonnonpuistossa, Kalottireitin varrella, Kolmen valtakunnan rajapyykin läheisyydessä, Kuohkimajärven pohjoispuolella. Tupa soveltuu omin voimin liikkuville retkeilijöille. Kesällä patikointimatkaa tuvalle voi lyhentää laivamatkalla Ruotsin puolelle Koltalahteen, joka sijaitsee 3,5 km päässä tuvalta. Puolen tunnin laivamatkalla Kilpisjärven yli voi ihastella Mallan luonnonpuiston maisemia Kitsiputouksineen. Malla-laiva liikennöi juhannuksesta syyskuun loppupuolelle. Talvella tuvalle voi tulla hiihtäen.

Varaustupa, 10 hlö

Varaukset

Kilpisjärven luontokeskus ja Tunturi-Lapin luontokeskus.
Varausehdot Kuohkimajärven varaustuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Varaustupa on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuville. Tupaa saavat käyttää petipaikan varanneet 1–2 vrk ajan. Varaustupien käyttö matkailun liiketoiminnassa on sallittua vain Metsähallituksen luvalla.

Vuoden 2024 varauksia voi tehdä 2.5.2023 klo 12:00 alkaen.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Enontekiön kunta (enontekio.fi), Mallan luonnonpuisto

Tuvalta on matkaa Norjan ja Ruotsin rajoille noin 100 m. Varaustuvan läheisyydessä sijaitsee Guohkkemašjávri / Kuohkimajärvi, autiotupa.
 

Guohkkemašjávri / Kuohkimajärvi, varaustupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 03.6466'  lon: 20° 33.4462' ETRS-TM35FIN P: 7674628m I: 243449m

Saapumisohjeet Mallan pysäköintialueelle

Kartat 

Kalottireitin kartta
Mallan luonnnonpuisto
Mallan luonnonpuiston muut kartat
Retkikartta.fi

Hinta ja Avaimet

16,50 €/yö/hlö (sis. 10% alv).

Avaimet voi noutaa maksukuittia vastaan Kilpisjärven luontokeskukselta tai Kilpisjärven tullilta, puh. 0295 527 007 (avoinna vuorokauden ympäri).

Varustus

Kamiina ja kaasuliesi. Kerrossängyt, joissa patjat, tyynyt ja huovat. Varaustuvassa retkeilijät nukkuvat kerrossängyissä vierivieressä, joten retkeilijän on tultava toimeen vieraidenkin ihmisten kanssa.

Pihapiirissä on autiotupa, kuivakäymälä ja puuliiteri. Maasto on paikoin kivikkoista, mutta tuvan läheltä löytyy muutamia telttapaikkoja.

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Huomautukset

Tutustu etukäteen Mallan luonnonpuiston järjestyssääntöihin (julkaisut.metsa.fi). Jokaisenoikeudet eivät päde alueella.

Erityisesti koirien kanssa retkeilevien on otettava huomioon, että Koltalahti sijaitsee Ruotsin puolella. Tarkista koirien tuonti- ja vientisäädökset Ruokaviraston sivuilta (ruokavirasto.fi).

Hiihtovaellussesonki sijoittuu maalis-huhtikuulle. Kesällä suositeltavin ajankohta reitin vaeltamiseen on heinäkuun alusta syyskuun alkupuoleen.

Veden laatua ei tutkita. Luonnonvedet suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä juomavetenä. Järvelle on matkaa n. 50 metriä.

Säätilanne on syytä ottaa huomioon retkeä suunniteltaessa. Keliolosuhteet erämaassa voivat olla erittäin haastavia. Vaeltajan on hallittava itsenäisesti erämaassa selviytyminen. Mukana on oltava asianmukaiset varusteet: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Polttopuut on tarkoitettu tupien lämmitykseen. Ulkona nuotioiden teko on kielletty, jos tuvalla ei ole virallista tulentekopaikkaa.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Norjassa, noin 3 kilometrin päässä Kolmen valtakunnan rajapyykiltä sijaitsee Norjan turistiyhdistyksen (DNT) ylläpitämä Goldahytta, joka on maksullinen lukittu tupa.  Norjan turistiyhdistyksen (DNT) (www.dnt.no, englanniksi) ja Suomen Ladun jäsenet voivat käyttää tupaa.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita. Retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä pois maastosta. Ekopiste roskien lajittelemiseen löytyy Kilpisjärven luontokeskuksen pihalta. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut.
Lisätietoja Kilpisjärven luontokeskus, puh. 0206 39 7990 ja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Kuohkimajärven tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Katso varauskalenteria

 
Näet Kalottireitin varrella sijaitsevien tupien varaustilanteen eraluvat.fi verkkokaupasta etukäteen. Varaus tehdään annetun yhteystiedon kautta.
 

Varaustilanne

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää