Kuohkimajärvi, varaustupa

Tyyppi

Varaustupa, 10 hlö, pihan läheisyydessä myös autiotupa.

Huomaa, että koronatilanteen takia varaustupien petipaikkoja on vähennetty puoleen, mutta vähennys ei näy tuvan varauskalenterissa! Mikäli tupa on tyhjä, yhdelle ryhmälle voidaan varata yli puolet petipaikoista. Petipaikkoja varataan ryhmän henkilömäärän mukaisesti.

Kuohkimajärven varaustupa on pitkos- ja käymäläremontin vuoksi poissa käytöstä 2.–20.8.2021.
 

Varaukset

Kilpisjärven luontokeskus ja Tunturi-Lapin luontokeskus.
Varausehdot Kuohkimajärven varaustuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Varaustupa on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuville. Tupaa saavat käyttää petipaikan varanneet 1–2 vrk ajan. Varaustupien käyttö matkailun liiketoiminnassa on sallittua vain Metsähallituksen luvalla.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Enontekiön kunta (enontekio.fi), Mallan luonnonpuisto

Tupa sijaitsee Kalottireitin varrella, Kolmen valtakunnan rajapyykin läheisyydessä, Kuohkimajärven pohjoispuolella. Tuvalta on matkaa Norjan rajalle noin 100 m.
 

Kuohkimajärvi varaustupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 03.6466'  lon: 20° 33.4462' ETRS-TM35FIN P: 7674628m I: 243449m

Kartat 

Kalottireitin kartta
Mallan luonnnonpuisto
Mallan luonnonpuiston muut kartat
Retkikartta.fi

Hinta

12 €/yö/hlö (sis. 10% alv).

Avaimet

Avaimet voi noutaa maksukuittia vastaan Kilpisjärven luontokeskukselta tai Kilpisjärven tullilta, puh. 0295 527 007 (avoinna vuorokauden ympäri).

Varustus

Kamiina ja kaasuliesi. Kerrossängyt, joissa patjat, tyynyt ja huovat. Mökin ulkopuolella samassa rakennuksessa kuivakäymälä ja puuliiteri.

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Jätehuolto

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä pois maastosta. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

Luonnonvedet suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä juomavetenä.

Autiotuvan läheisyydessä sijaitsee Kuohkimajärven autiotupa.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Norjassa, noin 3 kilometrin päässä Kolmen valtakunnan rajapyykiltä sijaitsee Norjan turistiyhdistyksen (DNT) ylläpitämä Goldahytta, joka on maksullinen lukittu tupa.  Norjan turistiyhdistyksen (DNT) (www.dnt.no, englanniksi) ja Suomen Ladun jäsenet voivat käyttää tupaa. 

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut.
Lisätietoja Kilpisjärven luontokeskus, puh. 0206 39 7990 ja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Katso varauskalenteria

 
Näet Kalottireitin varrella sijaitsevien tupien varaustilanteen eraluvat.fi verkkokaupasta etukäteen. Varaus tehdään annetun yhteystiedon kautta.
 

Huomaa, että koronatilanteen takia varaustupien petipaikkoja on vähennetty puoleen, mutta vähennys ei näy tuvan varauskalenterissa! Yhdelle ryhmälle tuvan voi varata kokonaan.

Varaustilanne
  • Vapaa
  • Varattu

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Kuohkimajärven tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.