Kuohkimajärvi, autiotupa

 

Tyyppi

Autiotupa, 6 hlöä

Sijainti, kartat ja yleiskuvaus

Pohjois-Lappi, Enontekiön kunta (www.enontekio.fi), Mallan luonnonpuisto

Tupa sijaitsee Kalottireitin varrella, Kolmen valtakunnan rajapyykin läheisyydessä, Kuohkimajärven pohjoispuolella. Tuvalta on matkaa Norjan rajalle noin 100 m.

Kuohkimajärvi autiotupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 03.6192' lon: 20° 33.4207'  ETRS-TM35FIN; P: 7674579m I: 243427m.

Kalottireitin kartta
Mallan luonnonpuiston muut kartat
Retkikartta.fi
 
 

Varustus

Kamiina, kaasuliesi, välttämättömät keittovälineet.

Huomautukset

Luonnonvedet suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä juomavetenä.

Autiotuvan läheisyydessä sijaitsee Kuohkimajärven varaustupa.Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä, mutta vain muiden tuvan käyttäjien suostumuksella.

Norjassa, noin 3 kilometrin päässä Kolmen valtakunnan rajapyykiltä sijaitsee Norjan turistiyhdistyksen (DNT) ylläpitämä Koldahytta. Koldahytta on lukittu ja avaimia sinne saa panttimaksua vastaan Kilpisjärven tullista. Koldahytalla on yöpymismahdollisuus. Koldahytalle ei pääse moottorikelkalla, koska rajan ylittäminen moottoriajoneuvoilla tapahtuu Kilpisjärven Tulliaseman kautta.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä pois maastosta. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut.
Lisätietoja Kilpisjärven luontokeskus, puh. 0206 39 7990 ja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.