Kumputunturi, päivätupa

Tyyppi

Päivätupa

Huom. Kamiina ja kaasuliesi ovat poissa käytöstä. (Päivitetty 25.9.2019)

Sijainti, kartat   ja yleiskuvaus

Länsi-Lappi, Kittilän kunta (kittila.fi)

Kumputunturin palovartijan maja, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 67° 43.3185' lon: 25° 33.6740'  ETRS-TM35FIN: N: 7512574 E: 439136
 
Tupa sijaitsee Kumputunturin laella, Jeesiöjärven kylän itäpuolella.

Ajo-ohje: Ajetaan Kittilästä 26 km Kittilä - Sodankylätietä, tie nro 80, ja käännytään Mustavaaran kohdalla vasemmalle Haarakuusentielle. Ajetaan tietä 1 km ja käännytään oikealle (ei viittaa). Ajetaan 16 km, kunnes moottorikelkkailureitti risteää tien ja vasemmalle on viitta Kumputunturi 4 km. Siitä lähtee polku Palkaskuruun, josta se nousee Kumputunturin laelle. Polku on puutteellisesti merkitty. 

Linja-auton kääntöpaikka on kahden km päässä polun lähtöpisteestä. Tie jatkuu Vesmajärvelle ja Kiistalantielle. Tunturin huipulle menee moottorikelkkailureitti.

Huom! Jeesiöjärveltä tuleva vanha reitti kulkee yksityismaiden kautta. Polku näkyy karttapohjissa, mutta maanomistajat eivät toivo tuota reittiä käytettävän.

Pallas-Yllästunturin alueen kartat
Retkikartta.fi


 
 

Varustus

Kamiina, kuivakäymälä ja puuvarasto.

Huomautukset

Tupa on entinen palovartijan maja. Lähellä sijaitsee palovartijan tähystystorni, josta aukeavat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä, mutta vain muiden tuvan käyttäjien suostumuksella.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita ja retkeilijöiden odotetaan vievän omat roskansa pois maastosta. Ekopisteet löytyvät Yllästunturin, Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Yllästunturin luontokeskus Kellokas, puh. 0206 39 7039