Kolin luontokeskus Ukko

Korkea betonirakennus suurilla ikkunoilla keväällä.

Tervetuloa Kolin luontokeskus Ukkoon

Kolin luontokeskus Ukko esittelee Suomen tunnetuinta kansallismaisemaa sekä itäsuomalaista vaaraluontoa ja perinneympäristöjä. Katse kansallismaisemaan - perusnäyttelyssä voit tutustua monipuolisesti Kolin kansallispuiston geologiaan, luontoon ja kulttuuriin. Maksuttomassa retkinäyttelyssä voit opiskella turvallisesti retkeilyn aakkosia ja retkietikettiä. Luontokeskuksesta saat myös neuvontaa ja vinkkejä retkeilyyn Kolin kansallispuistossa ja muualla Pohjois-Karjalan biosfäärialueella. Lisäksi löydät luontokeskuksesta vaihtuvia taidenäyttelyitä, kaksi kokoustilaa, matkamuisto- ja retkitarvikemyymälän sekä Kahvila Eväsretket maistuvine herkkuineen. 

Aukioloajat vuonna 2023

Pidätämme oikeuden aukioloaikojen muutoksiin.

28.8–29.10.2023 syyskausi
Ma–la 10:00-17:00
Su 10:00-15:00

30.10.-31.12.2023 talvikausi
Ma suljettu
Ti–la 10:00-17:00
Su 10:00-15:00

Olemme joulun 24.12 - 25.12. kiinni. 

Tarkasta Kahvila Eväsretkien (kalastusretket.fi) aukioloajat yrittäjän omilta sivuilta.

Yhteystiedot

Osoite: Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli
Puhelin: 040 773 2442
Yleinen asiakaspalvelu: ukko(at)retkipaikka.fi, ukko.retkipaikka.fi
Myynti, opastukset, ryhmävaraukset ja kokouspalvelut: kauppa(at)retkipaikka.fi
Verkkosivut: Kolin luontokeskus Ukon palveluntuottajan verkkosivut (ukko.retkipaikka.fi)

Luontoon.fi:stä löydät kattavasti tietoa retkeilystä kansallispuistossa. Mikäli sinulle kuitenkin jää kysyttävää, lähetäthän sähköpostia, niin asiakasneuvojamme ovat sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Huomaathan, että kansallispuistojen somea ei seurata päivittäin.

Sijainti: Koli, Lieksa, Kolin kansallispuisto.

Saapuminen: Autolla ja julkisella liikenteellä

Vieraile: Aukioloaika vaihtelee sesongin mukaan. Kolin alueesta kertovaan perusnäyttelyyn "Katse kansallismaisemaan" ja Mustarinta-lyhytelokuvaan on pääsymaksu. Vaihtuvat taidenäyttelyt ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Maksulliset opastukset on varattava etukäteen. Tarkasta aukioloajat ja pääsymaksut etukäteen.

Tekemistä ja näkemistä: Katse kansallismaisemaan-näyttely, retkiaiheinen näyttely, vaihtuvat taidenäyttelyt, Mustarinta -Elokuva Kolista, ryhmäopastukset, lasten leikkinurkka ja tapahtumat. Lue lisää palveluista.

Soveltuvuus: Soveltuu kaiken ikäisille sekä avustajan tai lastenvaunujen kanssa liikkuville, vierailetpa Kolin luontokeskus Ukossa yksin, ryhmässä tai perheesi kanssa. Myös lemmikit ovat tervetulleita luontokeskukseen.

Palvelut: Retkeilyneuvonta, opastukset luontokeskuksen näyttelyissä, luontokeskuksen myymälä sekä auditorio Vaarasalin vuokraus. Saatavilla myös yhteistyötahojen palveluita, kuten opastettuja luonto- ja kalastusretkiä. Luontokeskuksen alakerran tiloissa toimii kahvila Eväsretket. Lue lisää palveluista.

  • Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus.
  • Luontokeskuksen asiakaspalvelun tuottajana toimii Retkipaikka
  • Kahvilan toiminnasta vastaa Kahvila Eväsretket.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/kolinluontokeskus