Kaareehjuuhâ / Kirakkajoki, vuokratupa

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..

Vuokratupa / 3 hlö ja 10 m2. Saunarakennus on erikseen.

Varaukset

Soittamalla Ivalon Palvelupisteeseen puh. 0206 39 7701, Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan puh. 0206 39 7740 tai Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi)Varausehdot Kirakkajoen vuokratuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Kirakkajoen hirsinen eräkämppä sijaitsee Hammastunturin erämaa-alueen itälaidalla, Kirakkajokisuussa Rahajärven länsipäässä. Rahajärvi on erinomainen taimenten uisteluvesi ja Kirakan alueen luonto, kämpältä luoteeseen, länteen ja Kirakkajokea ylöspäin mentäessä on erittäin kaunista retkeilymaastoa. Rahajärvi on säännöstelty järvi ja sillä veneiltäessä on oltava erityisen varovainen kivien ja karikkojen takia.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta (inari.fi), Hammastunturin erämaa-alue.

Ivalosta 11 km pohjoiseen Ukonjärvelle, josta kääntyy vasemmalle soratie (Viitassa lukee: Kirakkajoen vuokratupa), soratietä pitkin 2,3 km Rahajärven venesatamaan. Venesatamassa on lukollinen varustelaatikko ja vene (Kala-Palta, rek. 4 henk.), jossa on perämoottori (5 hv, 4-tahti, käytetään puhdasta 98 okt). Bensiini on vuokraajan tuotava mukanaan. Vene ja perämoottori kuuluvat kämpän vuokrahintaan.

Perämoottori on "tottunut" käyttämään omaa tankkiaan ja vain silloin käynti on moitteetonta. Moottorin käyntiongelmien välttämiseksi, käytä siis veneen omaa alatankkia.

Venematka Rahajärven länsipäähän kämpälle on n. 11 km. Veneiltäessä kämpälle on syytä olla erittäin tarkkaavainen ja ajettava hitaasti järvessä olevien kivien ja karikkojen takia. Venematka suositellaan tehtäväksi päivänvalon aikana, elokuulla illat ja yöt ovat  jo hämäriä ja syyskuun puolella pimeitä. Venesataman varustelaatikossa on kartta Rahajärvestä. Siihen on merkattu tiedossa olevien pahimpien kivien paikat. Kivien sijainti ei ole tarkka eikä kaikkia kiviä ole saatu kartoitettua.  

Vaihtoehtoinen kulku:
Ivalon kirkolta kääntyy tie vasemmalle Paltojärvelle, metsäautotietä pääsee Matalan Harrijärven pohjoispäähän, josta kävelymatkaa Kirakkajoen kämpälle suunnistaen on noin 6 km. Reittejä ei ole merkattu!

Kirakkajoki vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 43.4454' lon: 27° 11.7732'  ETRS-TM35FIN: N: 7623610 E: 507945

Lähimpään naapuriin on 5 km.
Lähin kylä on Ivalo 23 km, josta löytyy kauppoja ja huoltoasemia. Ivalo-Inari linja-autopysäkki 13 km.

Kartat

Retkikartta.fi  
Hammastunturi-
Etelä-Inari ulkoilukartta, 1:100 000 
Inarin osoite- ja virkistyskartta, 1:150 000

Hinta 

75 € / vrk tai 450 € / vko. Hinnat sisältävät 10% alv.

Kämppä varattavissa maalis-lokakuussa.

Heinä-elokuulle otetaan vastaan vain la-la viikkovarauksia. Vapun jälkeen voi tehdä varauksia myös yksittäisille päiville heinä-elokuulle.

Avaimet

Avaimet voi noutaa Ivalo River Camping -leirintäalueelta (ivalorivercamping.com) (Kerttuojantie 1, 99800 Ivalo, puh. 040-039 5046), Ivalon Palvelupisteestä tai Luontokeskus Siidasta Inarista maksukuittia vastaan. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan.

Varustus

Puukamiinalämmitys, kaasuliesi, ulkokäymälä, valaistuksena kynttilä, juomavesi Kirakkajoesta tai läheisestä lähteestä, maakellari, ulkotulentekopaikka ja savustuspönttö, erillinen sauna. (Huom! pihapiirin vanha kämppä ja savusauna eivät ole enää käytössä).

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi. Lue juomavesivinkit Retkeilyn ABC:stä.

Tuvalla on jäteastiat. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.    

Huomautukset

Varausvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00. Vuokraajan on tuotava perämoottoriin bensiiniä käyttöään varten.

Kirakkajoki on rauhoitettu kaikenlaiselta kalastukselta samoin kuin jokisuu 400 metrin matkalta Rahajärven molempia rantoja.

Piha-alueen lävitse kulkee paikallisten käyttämä ikiaikainen kulkureitti.

Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä. 

Ota mukaasi wc-ja talouspaperit, sekä kynttilät. Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, Pohjois-Lapin puistoalue, Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Varaustilanne
  • Vapaa
  • Varattu
Varaa

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa alueen kartan Retkikartta.fi:ssä.