Kaareehjuuhâ / Kirakkajoki, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa / 3 hlö ja 10 m2. Saunarakennus on erikseen.

Varaukset

Tupaa ei voi varata vuonna 2024. Tiloissa on havaittu paloturvallisuuspuutteita. 

Soittamalla Ivalon Palvelupisteeseen puh. 0206 39 7701, Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan puh. 0206 39 7740 tai Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi)Varausehdot Kirakkajoen vuokratuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Kirakkajoen vuokrakämpälle

ei voi tuoda koiria kevätalvella majoittumaan, lue asiasta lisää.

Kirakkajoen hirsinen eräkämppä sijaitsee Hammastunturin erämaa-alueen itälaidalla, Kirakkajokisuussa Rahajärven länsipäässä. Rahajärvi on erinomainen uisteluvesi ja Kirakan alueen luonto, kämpältä luoteeseen, länteen ja Kirakkajokea ylöspäin mentäessä on alueen perinteistä retkeilymaastoa. Rahajärvi on säännöstelty järvi ja sillä veneiltäessä on oltava erityisen varovainen kivien ja karikkojen takia.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta, Hammastunturin erämaa-alue.

Ivalosta 11 km pohjoiseen Ukonjärvelle, josta kääntyy vasemmalle soratie (Viitassa lukee: Kirakkajoen vuokratupa), soratietä pitkin 2,3 km Rahajärven venesatamaan. Venesatamassa on lukollinen varustelaatikko ja vene, Kala-Palta, rekisteröity 4 henkilölle. Halutessaan perämoottorin, vuokraajan on tuotava oma perämoottori tai vuokrattava sellainen. 

Venematka Rahajärven länsipäähän kämpälle on n. 11 km. Veneiltäessä kämpälle on syytä olla erittäin tarkkaavainen ja ajettava hitaasti järvessä olevien kivien ja karikkojen takia. Venematka suositellaan tehtäväksi päivänvalon aikana, elokuulla illat ja yöt ovat  jo hämäriä ja syyskuun puolella pimeitä. Venesataman varustelaatikossa on kartta Rahajärvestä. Siihen on merkattu tiedossa olevien pahimpien kivien paikat. Kivien sijainti ei ole tarkka eikä kaikkia kiviä ole saatu kartoitettua.  

Vaihtoehtoinen kulku:
Ivalon kirkolta kääntyy tie vasemmalle Paltojärvelle, metsäautotietä pääsee Matalan Harrijärven pohjoispäähän, josta kävelymatkaa Kirakkajoen kämpälle suunnistaen on noin 6 km. Reittejä ei ole merkattu!

Kirakkajoki vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 43.4454' lon: 27° 11.7732'  ETRS-TM35FIN: N: 7623610 E: 507945
Retkikartta.fi  

Lähimpään naapuriin on 5 km.
Lähin kylä on Ivalo 23 km, josta löytyy kauppoja ja huoltoasemia. Ivalo-Inari linja-autopysäkki 13 km.

Hinta 

75 € / vrk tai 525 € / vko. Hinnat sisältävät 10% alv. Varausvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00. 

Kämppä varattavissa maalis-lokakuussa. Vapun jälkeen voi tehdä varauksia seuraavalle vuodelle.

Avaimet

Avaimet voi noutaa Ivalo River Camping -leirintäalueelta (ivalorivercamping.com) (Kerttuojantie 1, 99800 Ivalo, puh. 040-039 5046), Ivalon Palvelupisteestä tai Luontokeskus Siidasta Inarista maksukuittia vastaan. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan.

Tarkista ennen reissuun lähtöä avaimen noutopaikan aukioloaika.

Varustus

Puukamiinalämmitys, kaasuliesi, ulkokäymälä, valaistuksena kynttilä, juomavesi Kirakkajoesta tai läheisestä lähteestä, maakellari, ulkotulentekopaikka ja erillinen sauna. Mökin rannassa on soutuvene. Huomathan, että pihapiirin vanha kämppä ja savusauna eivät ole käytössä.

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi. Lue juomavesivinkit Retkeilyn ABC:stä.

Tuvalla on jäteastiat. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.    

Huomautukset

Tupa sijaitsee poronhoitoalueella, ota huomioon vapaana laiduntavat porot ja pidä koirasi kytkettynä, lue lisää retkeilystä poronhoitoalueella. Kevättalvella koiria ei saa tuoda mukana lainkaan, kämppä sijaitsee keskellä poronhoitoaluetta ja porot laiduntavat silloin kämpän välittömässä läheisyydessä.

Kirakkajoki on rauhoitettu kaikenlaiselta kalastukselta samoin kuin jokisuu 400 metrin matkalta Rahajärven molempia rantoja. 

Piha-alueen lävitse kulkee paikallisten käyttämä ikiaikainen kulkureitti.

Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä (koiria ei maalis-toukokuun aikana). 

Ota mukaasi wc-ja talouspaperit, sekä kynttilät. Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut, Pohjois-Lapin puistoalue, Ylä-Lapin luontokeskus Siida, Inari, puh. 0206 39 7740 ja Metsähallituksen Ivalon asiakaspalvelu, puh. 0206 39 7701 (0,00€/min + pvm/mpm).

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa alueen kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää