Kevon luonnonpuisto

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Edessä jäinen putoksen kallioseinämä.

Kevon luonnonpuistossa voi kokea Lapin luonnon jylhimmillään. Retkeilijä pääsee tutustumaan Kevoon kahdella merkityllä ja melko vaativalla retkeilyreitillä.Kevon luonnonpuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu naali, joka kävelee kuun valossa. Taustalla lumiset tunturit ja kuunsirppi.Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Geavu luonddumeahcci - Kevon luonnonpuisto.

Luonnonpuiston ydinalueen muodostaa yli 40 km pitkä ja paikoin lähes 80 metriä syvä kanjonimainen rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa Kevojoki. Muu osa puistoa on huomattavasti loivempaa, kurujen halkomaa tunturiylänköä. Paikoitellen on laajoja tundramaisia paljakkasoita.

Puiston perustamisen tarkoituksena on Kevon kanjonin ja sitä ympäröivän herkän tunturiluonnon suojelu. Kevon alue on tieteelle arvokas. Turun yliopiston Lapin tutkimuslaitos (utu.fi) harjoittaa siellä monipuolista tutkimusta. Luonnonpuistoissa liikkuminen on sallittu vain merkittyjä reittejä pitkin.

Asiakaspalvelu

Ylä-Lapin luontokeskus Siida
0206 39 7740
siida(at)metsa.fi
Ivalon palveupiste
0206 39 7701
ivalo(at)metsa.fi

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Lapin luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/kevo