Saapuminen Kevon luonnonpuistoon

7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kevon luonnonpuisto sijaitsee Karigasniemi-Kaamanen (tie nro 92) ja Utsjoki-Kaamanen (tie nro 4, E75) teiden väliin jäävällä alueella. Kaamasesta Karigasniemen tien lähtöpisteeseen on 60 km ja Utsjoen Kenesjärvelle 70 km. Ivalosta matkaa Kaamaseen on 73 km. Lähin lentokenttä on Ivalossa ja rautatieasema Rovaniemellä. 

Retkeilyreiteille

Reiteille lähdetään Kenesjärven ja Sulaojan pysäköintialueilta. Reittien lähtöpisteet.

Bussilla Kevolle

Ivalosta linja-autolla (matkahuolto.fi) pääsee Sulaojalle tai Kenesjärvelle ympäri vuoden, samoin Karigasniemeltä Sulaojalle ja Utsjoelta Kenesjärvelle. 

Lentäen Ivaloon

Ivalon lentokentältä on kuljetukset Inariin (kuljetusliikeilmarislant.fi), josta tilattessa jatkoyhteydet Kevon reitille asti. Huomioi, että paikka tulee varata edellisenä päivänä kello 15 mennessä.

Autolla Kevolle

Sulaojan pysäköintialue, Karigasniementie 5648, Karigasniemi, Utsjoki (tien nro 92). Tilaa 40 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Kenesjärven pysäköintialue, Utsjoentie 2696, Utsjoki (tien nro 4, E75). Tilaa 20 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Vaelluksen jälkeen autolle pääsee takaisin bussilla (matkahuolto.fi), tai paikalliset yrittäjät voivat siirtää auton reitin toiseen päähän. Autonsiirtopalvelua voi tiedustella paikallisilta taksi- ja matkailuyrittäjiltä (exploreutsjoki.fi).

Vinkki: Vältä ruuhkaa ja katso sesonkiajat ja ajankohtaista.

Self-guided Tour: "Discover Arctic Lapland's Spectacular Scenery and Indigenous Culture"


Pdf 1,8 Mt (julkaisut.metsa.fi, englanniksi)

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Kevon luonnonpuiston kartan Retkikartta.fi:ssä.