Ajankohtaista Kevolla

Utsjoki - Kevo ajankohtaista

(päivitetty 9.2.24)
Hiihtäen liikkuminen on sallittua kanjonireitillä 31.3. asti ja tunturialueella huhtikuun loppuun. Lunta Utsjoella on noin 70 cm.

Reitti välillä Karigasniementie (Sulaoja)-Ruktajávri-Njávgoaivi-Áhkogoahti kammi (Akukammi)-Guivin autiotupa on merkitty talvitikoilla.

Kevon luonnonpuistosta roskaton

Kevon luonnonpuisto on roskaton retkikohde. Jätepisteet on poistettu taukopaikoilta. Lue vinkit roskattomasta retkeilystä. Kierrätyspisteet löytyvät Kevon reittien lähtöpisteistä Sulaojalta ja Kenesjärveltä.

Tehdään yhdessä Kevon luonnonpuistosta roskaton. Käy retkellä, tee omia huomioitasi ja jaa tärkeää viestiä somessa aihetunnisteilla: #Kevo #RetkiEtiketti #RoskatonKevo 

Telttailualueita on vähennetty - ethän pystytä telttaasi

Muutamia telttailualueita on lakkautettu vähäisen käytön ja huoltokuorman keskittämiseksi. Ethän siis enää yövy painetuissa kartoissa tai retkikartalla näkyvillä alla nimetyillä taukopaikoilla:

  • Tapiola Goahti eli Gaskkamuš Njaggaljávri (1 km Njaggaleapmen telttailualueesta pohjoiseen)
  • Gamajotnjálmmeluoppal (3 km Roajášjávrin telttailualueesta pohjoiseen)
  • Gaskkamuš Suohpášája (1,5 km Suohpášájan telttailualueesta pohjoiseen)
  • Geavvogeašláttu (3 km Ruktajávrin telttailualueesta pohjoiseen)

Näillä lakkautetuilla telttailualueilla osassa on edelleen kuivakäymälät, puuliiterit ja nuotiokehikot paikoillaan. Talven aikana tulemme purkamaan myös nämä rakenteet maastosta.

Uutisia Kevolta

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.