Ajankohtaista Kevolla

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

 

Utsjoki - Kevo kuulumisia

(Päivitetty 31.3.2021)
Tunturissa on erinomainen hiihtokeli. Räntää ja lunta on viime päivinä sadellut lähes joka päivä. Alempana, metsässä ja jängillä keli on upottavaa ja pehmeää ja jäiden päällä on vettä. 

Muistathan, että Kevon rotkoalueella ei enää 1.4. lähtien saa liikkua.

Polttopuut loppuneet osalta taukopaikoista

Kevon reitin suuren suosion takia on joistakin leiripaikoista polttopuut loppuneet. Huoltoa ei pystytä tekemään ennen lumien tuloa, joten retkeilijöitä pyydetään varautumaan tilanteeseen ottamalla retkikeittimiä mukaan. Polttopuut ovat loppu Suohpasájan, Gaskkamus Suohpasájan ja Gamajotnjálbmeluobbalin (Puhelinlampi) leiripaikoilta.

Kevon reitin läheisyydessä oleva Basijärven kodan puuliiteri-ekopiste on palanut. Kodalla ei tällä hetkellä ole siis polttopuita eikä kuivakäymälää. Kota sijaitsee Karigasniemen tien eteläpuolella noin kilometri Kevon reitin lähtöpisteeltä Karigasniemeä kohti.

 

Uutisia Kevolta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.