Ajankohtaista Kevolla

Kevon luonnonpuistosta roskaton

Kevon luonnonpuisto on roskaton retkikohde. Jätepisteet on poistettu taukopaikoilta. Lue vinkit roskattomasta retkeilystä. Kierrätyspisteet löytyvät Kevon reittien lähtöpisteistä Sulaojalta ja Kenesjärveltä.

Tehdään yhdessä Kevon luonnonpuistosta roskaton. Käy retkellä, tee omia huomioitasi ja jaa tärkeää viestiä somessa aihetunnisteilla: #Kevo #RetkiEtiketti #RoskatonKevo 

Utsjoki - Kevo ajankohtaista

(päivitetty 22.9.)
Välimaan saamelaistila on huollettu talvikuntoon. 
Lunta on paikoin nilkkaan asti. Jokivesi on hieman normaalia korkeammalla.

Joillakin leiritymispaikoilla (Suohpášája) on käymälän kuivikkeet vähissä ja toisaalla on polttopuut vähissä (Kuivi), pyrimme toimittamaan täydennystä.

Leiripaikoilla on myyriä ja ne voivat löytää tiensä huolimattomasti suljettuun telttaan tai rinkkaan. Pakkaa eväät ja roskat tiiviisti, jotta haju ei houkuta myyriä. 

Fiellulle on rakennettu kiinteitä teltta-alustoja, sorastettu polku uudelle käymälälle ja maalattu liiteri sekä käymälä.

Telttailualueita on vähennetty - ethän pystytä telttaasi

Muutamia telttailualueita on lakkautettu vähäisen käytön ja huoltokuorman keskittämiseksi. Ethän siis enää yövy painetuissa kartoissa tai retkikartalla näkyvillä alla nimetyillä taukopaikoilla:

  • Tapiola Goahti eli Gaskkamuš Njaggaljávri (1 km Njaggaleapmen telttailualueesta pohjoiseen)
  • Gamajotnjálmmeluoppal (3 km Roajášjávrin telttailualueesta pohjoiseen)
  • Gaskkamuš Suohpášája (1,5 km Suohpášájan telttailualueesta pohjoiseen)
  • Geavvogeašláttu (3 km Ruktajávrin telttailualueesta pohjoiseen)

Näillä lakkautetuilla telttailualueilla osassa on edelleen kuivakäymälät, puuliiterit ja nuotiokehikot paikoillaan. Tulevan talven aikana tulemme purkamaan myös nämä rakenteet kohteista.

Uutisia Kevolta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.