Ajankohtaista Kevolla

Utsjoki - Kevo ajankohtaista

(Päivitetty 21.9.2022)

Kuivin autiotupa on valmistunut ja retkeilijöiden käytössä. Tuvan yhteydessä on myös lukollinen huoltotupa. Autiotuvassa on 6 petipaikkaa.

(Päivitetty 19.9.)

Johanna on tehnyt huoltoreissun Kenesjärveltä Suohpasájalle ja takaisin. Väkeä on ollut liikkeellä mukavasti ja Johanna tapasi liki 40 vastaantulijaa sekä siihen vielä telttailijat päälle. Vedenkorkeus on ollut 11.9. n. 65cm, mutta viime päivien vesisateet on voineet nostaa veden pintaa.
Gaskkamus suohpasájalta Johanna on harmikseen joutunut joka reissulla purkamaan laittomia tulipaikkoja, joissa on poltettu maapuuta ja roskia. 

  • Ennen reissuun lähtöä on hyvä tutustua jo ennakkoon Kevon ohjeisiin ja sääntöihin. 

(Päivitetty 29.6.2022)

Kevon virtaavat vedet ovat yleensä juomakelpoisia, mutta vesistöjä ei tutkittu. Niin ollen juomaveden keittäminen on suositeltavaa. Juomavesiohjeita löydät Retkeilyn ABC:stä.  https://www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkiruoka/juomavesi

(Päivitetty 14.6.)

Huono kuntoiset Gaskkamuksen tulipaikka ja käymälä on poistettu käytöstä. Kevon reitillä on uusia ”pöytäpenkkejä” retkeilijöiden käytössä eri paikoissa.

Uutisia Kevolta

Asiakasneuvojien vinkit syysretkeilyyn:

(Päivitetty 1.10.2022)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.