Keimiöjärvi, vuokratupa

Tupa sijaitsee Keimiöjärven luoteisrannalla, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Tupa soveltuu kävellen tai hiihtäen liikkuville, jotka haluavat varata koko tuvan oman seurueensa käyttöön. Sijaintinsa ansiosta tupa soveltuu esimerkiksi revontulikuvaajille. Suosituinta aikaa on talvi ja kevättalvi. Talvella tupa soveltuu yöpaikaksi hiihtovaelluksella, mutta on hyvä huomioida, että huollettu latu ei kulje tuvan ohitse.

Vuokratupa, 7-9 hlö / 50 m², 2 huonetta

Varaukset     

Lue turvallisuuden muistilista ennen tuvan varaamista.

Keimiöjärven vuokratupa on saatavilla kesäkaudelle 3.6.2024 alkaen.  Tupaa voi varata alkukesästä suoraan Eräluvat.fi -verkkokaupasta (eraluvat.fi)

Varausehdot Keimiöjärven vuokratuvalle.

Sijainti ja kartat

Länsi-Lappi, Muonion kunta (muonio.fi)Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Keimiöjärvi vuokratupa, tuvan koordinaatit: WGS84 lat: 67° 57.3270' lon: 24° 08.7018'  ETRS-TM35FIN: N: 7540658 E: 380454

Tupa sijaitsee Keimiöjärven luoteisrannalla n. 17 km Pallakselta ja 9 km Rauhalasta. Koivarovan pysäköintialueelta on matkaa tuvalle n. 4 km.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kartat
Retkikartta.fi

Ajo-ohje ja julkiset kulkuneuvot

Kittilä-Muonio -tieltä nro 79 käännytään Rauhalan kylän kohdalta kohti Jeristä tielle nro 9572. Ajetaan kansallispuiston rajalle Koivarovan pysäköintialueelle, josta on kävellen tai hiihtäen tuvalle 4 km.

Päivittäinen linja-autoyhteys Rovaniemi - Kittilä - Muonio ja päinvastoin. Osa vuoroista ajetaan Jeriksen kautta, jolloin pääsee em. Koivarovan pysäköintialueelle. Aikataulut (matkahuolto.fi).

Hinta ja Avaimet

180 € /vrk ja 1080 € / vko (sis. 10% alv). Varausvuorokausi vaihtuu klo 12.00.

Avaimet on koodillisessa avainkaapissa tuvan seinässä. Ohjeet ja koodi lähetetään varauksen yhteydessä.

Varustus

Tuvalla ei ole saunaa. Kamiina, kaasuliesi, välttämättömät keitto- ja ruokailuvälineet. Kerrossängyt, joissa patjat, tyynyt ja huovat. Huom! Ota petivaatteiden suojaksi sisäpussi tai lakanat ja tyynyliina.

Pihapiirissä on tulentekopaikka, kuivakäymälä, puuliiteri.  Tuvan tulentekopaikka on varattu vuokralaiselle eikä se ole muiden retkeläisten käytössä.

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Huomautukset

Kaikkien luonnonvesien keittämistä suositellaan ennen käyttöä juomavetenä. Vesi purosta tai järvestä. Vedenottopaikka on n. 50 m tuvalta. Jos vedenottopaikka jäätyy, sula paikka löytyy järven rannasta siitä, mihin lähteen puro laskee.

Keimiöjärven vesi on hyvälaatuista, joskin sateet ja leväkukinnat ovat voineet vaikuttaa veden kirkkauteen. Järvi ollut vedenlaadun seurannassa vuodesta 2004.

Säätilanne on syytä ottaa huomioon retkeä suunniteltaessa. Keliolosuhteet voivat olla erittäin haastavia. Keskitalvella valoisaa aikaa on vain muutama tunti. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Vaeltajan on hallittava itsenäisesti erämaassa selviytyminen. Mukana on oltava asianmukaiset varusteet: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Ota mukaan myös omaa wc-paperia. 

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Jätehuolto

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita ja retkeilijöiden odotetaan vievän omat roskansa pois maastosta. Ekopisteet löytyvät Yllästunturin, Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut. Lisätietoja Pallastunturin asiakaspalvelu, puh. 0206 39 7930 (0,00€/min + pvm/mpm).

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Keimiöjärven tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Varaustilanne

Näet tuvan varaustilanteen tästä, mutta varaus tehdään Pallastunturin luontokeskuksen kautta.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää