Keimiöjärvi, vuokratupa

Keimiöjärven vuokratupa sijaitsee tuntureiden keskellä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kalaisan Keimiöjärven luoteisrannalla n. 17 km Pallakselta ja 9 km Rauhalasta.

   

Sijainti

Länsi-Lappi, Muonion kunta (www.muonio.fi),
Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Keimiöjärvi vuokratupa, tuvan koordinaatit:  
WGS84 lat: 67° 57.3270' lon: 24° 08.7018'  
ETRS-TM35FIN: N: 7540658 E: 380454

Tupa sijaitsee Keimiöjärven luoteisrannalla n. 17 km Pallakselta ja 9 km Rauhalasta. Koivarovan pysäköintialueelta on matkaa tuvalle n. 4 km.

 
Kartat     Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kartat
Retkikartta.fi
 

Hinta

250 € /vrk ja 1500 € / vko (sis. 10% alv).
Varausvuorokausi vaihtuu klo 12.00.

Avaimet Avaimet voi noutaa Pallastunturin luontokeskuksesta.
    

Varustus

Kamiina, kaasuliesi, kuivakäymälä ja puuvarasto. Välttämättömät keitto- ja ruokailuvälineet. Patjat, tyynyt ja huovat. Huom! Ota petivaatteiden suojaksi sisäpussi tai lakanat ja tyynyliina!

Sauna erillisessä rakennuksessa. Ota omat kynttilät mukaan.

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Vesi purosta tai järvestä.  Jos vedenottopaikka jäätyy, sula paikka löytyy järven rannasta siitä, mihin lähteen puro laskee.

Keimiöjärven vesi on hyvälaatuista, joskin sateet ja leväkukinnat ovat voineet vaikuttaa veden kirkkauteen. Järvi ollut vedenlaadun seurannassa vuodesta 2004.

Ajo-ohje
ja julkiset kulkuneuvot

Kittilä-Muonio -tieltä nro 79 käännytään Rauhalan kylän kohdalta kohti Jeristä tielle nro 9572. Ajetaan kansallispuiston rajalle Koivarovan pysäköintialueelle, josta on kävellen tai hiihtäen tuvalle 4 km.

Päivittäinen linja-autoyhteys Rovaniemi - Kittilä - Muonio ja päinvastoin. Osa vuoroista ajetaan Jeriksen kautta, jolloin pääsee em. Koivarovan pysäköintialueelle. Aikataulut (www.matkahuolto.fi).

Huomautukset

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita ja retkeilijöiden odotetaan vievän omat roskansa pois maastosta. Ekopisteet löytyvät Yllästunturin, Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta
vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Pallastunturin luontokeskus, puh. 0206 39 7930

   

 

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Varaustilanne
  • Vapaa
  • Varattu
Näet tuvan varaustilanteen tästä, mutta varaus tehdään Pallastunturin luontokeskuksen kautta.