Kalajoen Meriluontokeskus

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Etualalla hiekkarantaa, lankkupolku ja vanha purjevene. Takana Kalajoen vaaleita rakennuksia, jonka seinässä lukee meriluontokeskus.

Kuule Perämeren kutsu ja tule pohjoisimman meremme omaan luontokeskukseen!

Meriluontokeskus on Perämeren kävijän ykköskohde Kalajoen hiekkasärkkien ytimessä. Näyttelyssämme voit sukeltaa Perämeren vedenalaiseen maailmaan, tavata pohjoisimman meremme historian merkkihenkilöitä tai onkia Suomen ennätyskalan.

Luontokeskuksen asiakaspalvelun hoitaa Kalajoen keskusvaraamo.

Aukioloajat vuonna 2022

Lue ohjeistus koronavirukseen liittyen.

Suljettu 1.11.-20.2.2022
21.2-13.3. joka päivä klo 10-16
14.3.-30.4. ke-la klo 10-16

Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Pidätämme oikeudet aukioloaikojen muutoksiin.
Vapaa pääsy!

Yhteystiedot

Osoite: Kalajoen Meriluontokeskus,
Jukupolku 5, 85100 Kalajoki
Puhelin: 08 4694 449
Sähköposti: keskusvaraamo(at)kalajoki.fi

Kuule Perämeren kutsu ja tule pohjoisimman meremme omaan luontokeskukseen!

Sijainti: Pohjanmaa, Kalajoen hiekkasärkät. Lue lisää

Saapuminen: Autolla ja julkisella liikenteellä. Lue lisää

Vieraile: Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta. Ryhmäopastukset näyttelyssä maksavat 50 €/ryhmä/tunti, ja ne varataan etukäteen. Lue lisää.

Tekemistä ja näkemistä: Aitoja tarinoita Perämereltä -näyttely, tapahtumat, vaihtuvat näyttelyt, ryhmäopastukset, filmiarkisto, Kirkolta Kallaan -luontopolku (4 km). Lue lisää

Palvelut: Opastukset, retkeilyneuvonta Rahjan saaristoon. Kahvila Santa's Resort & Spa Hotel Sanissa (kalajokiresort.fi). Saatavilla yhteistyötahojen palveluja. Lue lisää

Soveltuvuus: Erinomainen kohde koko perheelle. Esteetön pääsy päänäyttelyyn. Lemmikit voivat tulla luontokeskukseen omistajiensa vastuulla, mutta eivät saa mennä niihin näyttelyn osiin, joissa on tekstiilejä (videopömpelit ja sukellusvene).

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus. Asiakaspalvelun toteuttaa Kalajoen keskusvaraamo.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/kalajoenluontokeskus