Kalajoen Meriluontokeskus

Kalajoen meriluontokeskus. Kuva: Jussi Riikonen

Kuule Perämeren kutsu ja tule pohjoisimman meremme omaan luontokeskukseen!

Meriluontokeskus on Perämeren kävijän ykköskohde Kalajoen hiekkasärkkien ytimessä. Luontokeskuksesta saat vinkkejä aavan ja kirkkaan Perämeren parhaista retkikohteista. Näyttelyssämme voit sukeltaa Perämeren vedenalaiseen maailmaan, tavata pohjoisimman meremme historian merkkihenkilöitä tai onkia Suomen ennätyskalan.

Aukioloajat 2019

Avoinna tilauksesta ryhmille. 

Vuonna 2019 avoinna helmikuusta eteenpäin. 

Muina aikoina sopimuksen mukaan.
Pidätämme oikeudet aukioloaikojen muutoksiin.
Vapaa pääsy!

Yhteystiedot

Osoite: Kalajoen Meriluontokeskus,
Jukupolku 5, 85100 Kalajoki

Puhelin: 0206 39 7007 

Sähköposti: kalajoki(at)metsa.fi

Kuule Perämeren kutsu ja tule pohjoisimman meremme omaan luontokeskukseen!

Sijainti: Pohjanmaa, Kalajoen hiekkasärkät (www.kalajoki.fi). Lue lisää

Saapuminen: Autolla ja julkisella liikenteellä. Lue lisää

Vieraile: Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta. Ryhmäopastukset näyttelyssä maksavat 50 €/ryhmä/tunti, ja ne varataan etukäteen. Lue lisää.

Tekemistä ja näkemistä: Aitoja tarinoita Perämereltä -näyttely, tapahtumat, vaihtuvat näyttelyt, ryhmäopastukset, filmiarkisto, Kirkolta Kallaan -luontopolku (4 km). Lue lisää

Palvelut: Opastukset, retkeilyneuvonta. Kratti Puoji-Shopista luontokirjat, kartat, tuliaiset ja Perämeren kansallispuiston teematuotteet. Santa's Resort & Spa Hotel Sanissa kahvila (www.kalajokiresort.fi). Saatavilla yhteistyötahojen palveluja. Lue lisää

Soveltuvuus: Erinomainen kohde koko perheelle. Esteetön pääsy päänäyttelyyn. Lemmikit voivat tulla luontokeskukseen omistajiensa vastuulla, mutta eivät saa mennä niihin näyttelyn osiin, joissa on tekstiilejä (videopömpelit ja sukellusvene).

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus.