Jyppyrän puolikota

 

Tyyppi

Hirsikota

Sijainti, kartat ja yleiskuvaus

Pohjois-Lappi, Enontekiön kunta (www.enontekio.fi), Hetan alue

Näköalallinen kota sijaitsee Enontekiön kirkonkylässä Hetassa, Jyppyrävaaran huipulla, noin 900 metriä Tunturi-Lapin luontokeskuksesta.

Jyppyrän kota, koordinaatit: Euref-Fin (~WGS84) lat: 68° 24.0214' lon: 23° 40.0835' ETRS-TM35FIN; N: 7591201 E: 363175.

Hetan alueen kartta
Hetta-Jyppyrä -kartta (julkaisut.metsa.fi)
Hetan alueen muut kartat
Retkikartta.fi

Jyppyrän päällä sijaitsevalta kodalta avautuvat upeat maisemat Hetan aluetta ympäröivään luontoon. Vaaran laelta voi nähdä koko Pallas-Ounastunturien muodostaman tunturiketjun. Kodalle pääsee helposti luontokeskuksen pihalta lähteväää luontopolkua pitkin.

 

 

Varustus

Kodassa on tulisija ja makkaranpaistoon tarkoitettuja tikkuja.

Huomautukset

Kodan läheisyydessä sijaitsee Hetta Hiihtomaa (www.hettahiihtomaa.fi). Talvisin Jyppyrän päälle kulkee merkitty lumikenkäreitti.

Jyppyrän päällä ei ole vesipaikkaa, mutta Tunturi-Lapin luontokeskuksesta saa tarvittaessa lainata kahvipannua ja vesiastiaa, jossa veden voi kuljettaa kodalle.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Kodalla ei ole jäteastioita. Jokainen kävijä vie omat jätteensä pois maastosta. Lähin jätteiden lajittelupiste sijaitsee Tunturi-Lapin luontokeskuksessa.
Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.