22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Juntinoja, vuokratupa

Vuokratupa, 4 hlö ja 16 m2. Sauna samassa rakennuksessa.

Varaukset

Tupaa ei voi varata 2024.

Soittamalla Ivalon Palvelupisteeseen puh. 0206 39 7701 tai Luontokeskus Siidaan puh. 0206 39 7740 (0,00€/min + pvm/mpm) tai Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi)Varausehdot Juntinojan vuokratuvalleKatso avaintennoutopaikat.

Erämainen Juntinojan hirsikämppä sijaitsee Inarista n. 51 km kohti Kittilää Menesjoen läheisyydessä. Kämpän ympärillä on hyvät metsästys- ja eräretkeilyalueet. Auto jätetään Inari-Kittilä -maantien varteen. Kesällä autolla voi päästä kämpän pihalle saakka, ajo omalla vastuulla. Tien varresta on matkaa kämpälle kävellen tai hiihtäen 500 metriä. Kämppä on rakennettu v. 1965 ja peruskorjattu v. 1991, sauna on remontoitu vuonna 2005.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta, Hammastunturin erämaa-alue. Lähellä myös historiallinen Sallivaaran poroerotuspaikka.

Juntinojan kämppä sijaitsee valoisan koivumetsän keskellä. Pihalla on tulentekopaikka ja lähistöllä virtaa pudasvetinen Menesjoki.

Inarista: Inarin kirkonkylästä 51 km Kittilän tietä. Inarista päin tultaessa tien oikealla puolella puinen tienviitta "Juntinojan vuokrakämppä". Auto jätetään Inari-Kittilä -maantien varteen. Kesällä autolla voi päästä kämpän pihalle saakka, ajo omalla vastuulla.  

Talvella autolle ei ole aurattua parkkipaikkaa tienlaidassa. Varaudu lapioimaan autollesi parkkipaikka tienlaitaan. Autoa ei saa pysäköidä siten, että se vaarantaa turvallisuutta tai haittaa muuta liikennettä. Tien varresta on matkaa kämpälle 500 metriä.


Kittilästä: Kittilästä matkaa noin 112 km, Hirvaspään maston kohdalta ajetaan vielä n. 2,4 km Inarin suuntaan, kämpän viitta tien vasemmalla puolella.

Lemmenjoen kansallispuiston rajalle on matkaa kämpältä vain n. 2,5 km.

Juntinoja vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 36.3389'  lon: 26° 15.0547'  ETRS-TM35FIN: N: 7610576 E: 469505
Retkikartta.fi  

Lähimmät kylät ovat Njurkulahti 24 km ja Menesjärvi noin 22 km. Njurkulahdesta löytyy ravintola ja majoitusta, Menesjärveltä hotelli. Inari 52 km, jossa kaupat, huoltoasema ja useita ravintoloita. Kittilä n.112 km.
Urraoaivi (2,5 km), on lähin Lemmenjoen kansallispuiston tunturi, josta avautuu hienot maisemat puiston sisäosiin ja suurtuntureille.
Hirvassalmen poroerotuspaikka 8 km.
Lähin naapuri 16 km.

Hinta

80 € / vrk (sis. alv. 10%). 
Kämppä varattavissa maalis-lokakuussa.

Avaimet

Avaimet voi noutaa Ivalo River Camping (ivalorivercamping.com) leirintäalueelta (Kerttuojantie 1, 99800 Ivalo (Inari), puh. 040-039 5046), Ivalon Palvelupisteestä tai Luontokeskus Siidasta Inarista maksukuittia vastaan. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan.

Tarkista ennen reissuun lähtöä avaimen noutopaikan aukioloaika! 

Varustus

Patjat, tyynyt ja viltit, (kerrossängyt) puukamiinalämmitys, kaasuliesi, ulkokäymälä ja kynttilävalaistus (otathan kynttilät mukaan) sekä aurinkopaneeli, juomavesi purosta n. 30 m, maakellari ja ulkotulentekopaikka. 
Vuokratuvan varustelista (pdf, 57kt).

Sauna on tilava ja siellä on erillinen iso vesipata.

Lemmikkieläimet saa tuoda kämppään.

Ota mukaan wc- ja talouspaperit, kynttilöitä ja tietenkin tulitikut. Tuvalla on aurinkopaneeli, mutta syyskesällä sen teho laskee aurinkoisten säiden vähetessä.
Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi. Lue Retkeilyn ABC:stä juomavesivinkit.

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita ja retkeilijöiden toivotaan vievän omat roskansa pois maastosta. Kämpällä on jäteastiat, mutta suosittelemme jätteiden lajittelua ja niiden viemistä keräilyastioihin (kierratys.info). Ruoantähteet voi laittaa kuivakäymälään. Lue lisää roskattomasta retkeilystä. 

Huomautukset

Varausvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Ei sovellu moottorikelkkailijoille.

Tupa sijaitsee poronhoitoalueella, ota huomioon vapaana laiduntavat porot ja pidä koirasi kytkettynä, lue lisää retkeilystä poronhoitoalueella.

Tuvalla on aurinkopaneeli, mutta syyskesällä sen teho laskee aurinkoisten säiden vähetessä.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut.

Lisätietoja Ivalon palvelupiste, puh. 0206 39 7701, ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää