Jogašjávri, vuokratupa (ns. Jogasjärvi)

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Pieni tunnelmallinen tupa Käsivarren erämaa-alueella Jogašjávrin etelärannalla. Samassa pihapiirissä sijaitsee myös Jogašjávrin autiotupa. Perille pääsee kävellen tai hiihtäen Kilpisjärveltä (36 km).


Vuokratupa, 4 hlö / 15 m². Tuvalla ei ole saunaa.

Varaukset

Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950. Palvelunumero 020 69 2424 (0,00€/min + pvm/mpm).  

Varausehdot Jogašjávrin vuokratuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Enontekiön kunta (enontekio.fi)Käsivarren erämaa-alue

Valtatietä E8 Kilpisjärvelle, josta 36 km kävellen tai hiihtäen. Kilpisjärveltä voi ostaa myös joko kelkka- tai lentokuljetuksen.

Jogašjávrin vuokratupa, koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 09.2744' lon: 21° 28.9140' ETRS-TM35FIN; N: 7681457 E: 281111.

Naapurina on Jogašjávrin autiotupa samassa pihapiirissä.

Kartat

Käsivarren erämaa-alueen kartta.
Käsivarren erämaa-alueen muut kartat.
Retkikartta.fi   

Hinta 

120 € /vrk tai 720 € / vko (sis. 10% alv).
Vuokrataan ympäri vuoden.

Avaimet

Avaimet voi noutaa maksukuittia vastaan Kilpisjärven luontokeskuksesta, Kilpisjärven Nesteeltä, Käsivarrentie 14205, 99490, Kilpisjärvi, puh. 010 320 4771, neste.kilpis(at)gmail.com, Arctic Knifen myymälästä, Muoniontie 1632, 99320 Kätkäsuvanto, puh. 0400 695 796 sekä Tunturi-Lapin luontokeskuksesta. 

Tarkista aukioloajat avaimen noutopaikasta etukäteen. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan. Huomioithan että avaimen noutopaikoista saat vain avaimen. Lisätietoa tuvista saat Tunturi-Lapin luontokeskuksesta, puh. 0206 39 7950.

Varustus

Kynttilävalaistus, lämmitys puukamiinalla, kaasuliesi, kerrossängyt, patjat, täkit ja tyynyt. Tuvalla ei ole venettä eikä saunaa. Kämpän pinta-ala 15 m².

Pihapiirissä puuliiteri, kuivakäymälä ja jätteiden lajittelupiste. Polttopuita saa käyttää vain tuvan lämmitykseen, ei tulentekoon ulkona.

Ota mukaan kynttilöitä, wc-paperia ja oma otsalamppu! Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus. 

Veden laatua ei tutkita. Luonnonvedet suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä juomavetenä. Järven rannalle on matkaa n. 100 m.

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä mukanaan. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huomautukset

Suosituinta aikaa on maalis-huhtikuu. 

Kilpisjärvelle on matkaa 36 km, jossa on lähin kauppa, polttoaineenjakelu ja ravintola. Metsähallituksen Kilpisjärven luontokeskus on avoinna sesonkiaikoina keväästä syksyyn. Enontekiön kirkolle Hettaan on matkaa 200 km. Hetassa on Tunturi-Lapin luontokeskus ja  muita palveluja.

Kalottireitti kulkee Jogašjávrin tuvalta noin 7 km länteen.

Moottorikelkalla kämpälle kulkeminen vaatii maastoliikenneluvan. Lupahakemuksen voit tehdä Eräluvat.fi verkkokaupassa (eraluvat.fi) tai soittamalla Tunturi-Lapin luontokeskukseen. Huom! Tee hakemus viimeistään pari viikkoa ennen kohteelle menoa.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Kalastusalue

Virtavesissä kalastettaessa tulee olla maksettuna kalastonhoitomaksu (eraluvat.fi) sekä Enontekiön erämaa 1551-lupa (eraluvat.fi).
Poroenolla, Torisenolla ja Lätäsenolla kalastettaessa pitää olla kalastusalueen 1550 Lätäseno, Poroeno, Toriseno -lupa (eraluvat.fi). Kalastuslupia myyvät Eräluvat sekä Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet.

Pienriista-alue

Metsästysalue 1613 Käsivarsi (eraluvat.fi). Metsästettäviä lajeja lähinnä riekko ja jänis. Koiran kanssa metsästävien on otettava yhteyttä paliskunnan tokkakuntien isäntiin. 

Metsästyslupia myyvät Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet, mm. Tunturi-Lapin luontokeskus.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut, Tunturi-Lapin puistoalue.
Lisätietoja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950. 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Jogasjärven vuokratuvan sijannin kartalla Retkikartta.fi:ssä.

Varaustilanne

Näet tuvan varaustilanteen tästä, mutta varaus tehdään Tunturi-Lapin luontokeskuksen kautta.

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää