Avviljoga Kultala / Ivalojoen Kultala, vuokratupa

Vuokratupa, 8 hlö / 26 m². Rakennuksessa on vuokra- ja autiotupapuoli.

Varaukset   

Urho Kekkosen kansallispuiston palvelupiste Kiehinen tai sähköpostitse hammastunturi(at)metsa.fi.
Varausehdot Ivalojoen Kultalan vuokratuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Vuonna 1996 rakennettu tupa sijaitsee komealla paikalla Ivalojoen pohjoisrannalla pihapiirissä, jossa on myös historiallinen 1860-luvun lopulla rakennettu Kultalan Kruunun Stationi sekä alkuperäiset varastoaitta ja rantasauna. Pihapiiristä löytyy myös alkuperäisten piirustusten mukaan rakennettu suuri leipomo sekä Kultalan väentupa, jota vuokrataan yrityksille ja yhdistyksille. Pihapiiri on museoaluetta. Pihapiirissä liiteri-ulkokäymälä ja tulentekopaikka. Rakennuksen yhteydessä myös 8 hengen autiotupa.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta, Hammastunturin erämaa-alue

Ivalojoen Kultala tupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 30.3635' lon: 26° 40.9352'  ETRS-TM35FIN: N: 7599320 E: 487007

Retkikartta.fi

Tupa sijaitsee Ivalojoen pohjoisrannalla noin 7 km Sotajoen suulta länteen, Kultalan Kruunun Stationin museorakennuksesta noin 100 m alajuoksun suuntaan.

Hinta

60 € / vrk (hinta sis 10% alv).

Avaimet    

Avaimen voi noutaa Urho Kekkosen kansallispuiston palvelupiste Kiehisestä, Ivalon palvelupisteestä, Taksi Vuotso/JJR Pehkonen Oy:ltä puh. 044 2432449, 044 2422967 (soita etukäteen) tai erikseen sovittavasta paikasta. Avaimen palautus em. pisteisiin.

Tarkista ennen reissuun lähtöä avaimen noutopaikan aukioloaika!

Varustus    

Kamiina ja takkalämmitys, kaasuliesi, valaistuksena kynttilät, kerrossängyissä patjat, tyynyt ja peitot, ei saunaa, ulkokäymälä. Vesi otetaan viereistä ojasta noin 30 m päästä tuvalta. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Ajo-ohje ja julkiset kulkuneuvot    

Saariselältä ajetaan tietä E-75 noin 10 km etelään tai Kakslauttasesta noin 2 km pohjoiseen, josta käännytään Kutturantielle. Kutturantietä ajetaan 17 km ja käännytään Pahaojantielle, jota ajetaan 10 km Pahaojan pysäköintipaikalle saakka. Talvella Pahaojantietä ei aurata. Pahaojan pysäköintipaikalta matka jatkuu vielä noin 12 km matkan.

Tuvalle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Lähin linja-auto pysäkki sijaitsee E-75 tienvarrella Kutturan tienhaarassa, josta Ivalojoen Kultalan vuokratuvalle matkaa on vielä noin 39 km.

Huomautukset

Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.

Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Kultalaan tulee Pahaojalta 12 km merkitty kesäreitti. Ivalojoen ja Sotajoen yli on riippusillat. Tuvalle pääsee myös meloen.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Tuvalla on omatoiminen jätehuolto eli jokainen retkeilijä vie omat jätteensä pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Urho Kekkosen kansallispuiston palvelupiste Kiehinen, puh. 0206 39 7200,  Ivalon palvelupiste, puh. 0206 39 7701, ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Varaustilanne

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Hammastunturin erämaa-alueen kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää