Avviljoga Kultala / Ivalojoen Kultalan väentupa, varaustupa

Ivalojoen Kultalan väentupa on osa historiallista rakennuskokonaisuutta. Suuren kultaryntäyksen aikoihin 1870-luvulla rakennettu tupa tehtiin alun perin järjestyksenvalvojia varten. Lähes uudelleen tupa on rakennettu vanhojen piirustusten mukaisesti vuonna 1982, jolloin Åke Lindman suunnitteli elokuvaa Ivalojoen kultaryntäyksestä. Lapin kullan kimallus elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1999.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inarin kunta, Hammastunturin erämaa-alue

Ivalojoen Kultala väentupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 30.3707' lon: 26° 40.7019'  ETRS-TM35FIN: N: 7602508 E: 3487016

Tupa sijaitsee Ivalojoen pohjoisrannalla noin 7 km Sotajoen suulta länteen, Ivalojoen Kultalan välittömässä läheisyydessä. Pihapiiri on museoaluetta ja sieltä löytyy myös Kultalan Kruunun Stationi sekä alkuperäiset varastoaitta ja rantasauna. Pihapiiristä löytyy myös alkuperäisten piirustusten mukaan rakennettu suuri leipomo sekä tulentekopaikka ja kuivakäymälä-puuliiteri rakennus.

Hammastunturin erämaa-alue
Retkikartta.fi (huom. Väentupa yksi rakennuksista)

Hinta

16,50 €/yö / henkilö (sis. 10% alv).

  • Tupa on vuokrattavissa maalis-lokakuuksi.

Avaimet

Avaimet voi noutaa seuraavista paikoista
Ivalon palvelupisteestä
Saariselän noutolaatikosta
Kiilopään noutolaatikosta
Taksi Vuotso/JJR Pehkonen Oy:ltä puh. 044 2432449, 044 2422967 (Sodankylä, soita etukäteen).

Avainten noutopaikasta saa avaimen maksukuittia ja laskua/varaustupavahvistusta vastaan.

Tarkista ennen reissuun lähtöä avaimen noutopaikan aukioloajat. Aukioloaikojen ulkopuolella avaimen voi noutaa sovittaessa myös avainlaatikosta kaikista avainten noutopaikoista. Jos aikomuksesi on noutaa avain aukioloaikojen jälkeen, ole yhteydessä avaimen noutopaikkaan 3-5 arkipäivää ennen avaimen hakupäivää.

Saariselältä tai Kiilopäältä noudettaessa avaimen nouto-ohjeet saa Urho Kekkosen kansallispuiston asiakaspalvelusta. Ole yhteydessä asiakaspalveluun 3-5 arkipäivää ennen avaimen noutoa (ukpuisto@metsa.fi, 020 6397200).

Avaimen voi palauttaa mihin tahansa avainten noutopisteistä.

Varustus

Patjat, tyynyt, viltit seinän mittaisella lavitsalla (eli ritsillä), kamiina ja kaasuliesi. Vesi otetaan viereistä ojasta. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Ajo-ohje ja julkiset kulkuneuvot

Saariselältä ajetaan tietä E-75 noin 10 km etelään tai Kakslauttasesta noin 2 km pohjoiseen, josta käännytään Kutturantielle. Kutturantietä ajetaan 17 km ja käännytään Pahaojantielle, jota ajetaan 10 km Pahaojan pysäköintipaikalle saakka. Talvella Pahaojantietä ei aurata.

Tuvalle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Lähin linja-auto pysäkki sijaitsee E-75 tienvarrella Kutturan tienhaarassa, josta Ivalojoen Kultalan Väentuvalle matkaa on vielä noin 39 km.

Huomautukset

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Kultalaan tulee Pahaojalta 12 km merkitty kesäreitti. Ivalojoen ja Sotajoen yli on riippusillat. Tuvalle pääsee myös meloen.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Jätehuolto

Tuvalla on omatoiminen jätehuolto eli jokainen retkeilijä vie omat jätteensä pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä. 

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut. Lisätietoja Urho Kekkosen kansallispuiston asiakaspalvelu, puh. 0206 39 7200,  Ivalon palvelupiste, puh. 0206 39 7701, ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740 (0,00€/min + pvm/mpm).

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.


Katso varauskalenteria

Näet Ivalojoen Kultalan väentuvan varaustilanteen eraluvat.fi verkkokaupasta (eraluvat.fi) etukäteen. Varaukset: Urho Kekkosen kansallispuiston asiakaspalvelu, puh. 0206 39 7200 tai sähköspostitse ukpuisto(at)metsa.fi.
 

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Hammastunturin erämaa-alueen kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää