Itäinen Suomenlahti täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Itäisen Suomenlahden kansallispuiston logo

Arkipelagialaisia Jungfruskärissä ja Berghamnissa 

(Päivitetty 23.6.2022)
Jungfruskärissä on 23.-30.6. välisenä aikana Arkipelagian vapaaehtoisia saarioppaita kertomassa saaresta ja jututtamassa veneilijöitä. Berghamnissa Arkipelagian saariopas on paikalla tulevina viikonloppuina satunnaisesti elokuun alkuun asti. 

Ilman omaa venettä saaristoon 

Suomen saaristokohteet tarjoavat rantalomaa parhaimmillaan, kaukana kaupunkien hälinästä.

Jos et ole vielä kokenut saariston leppoisaa kesätuulta tai upeaa luontoa, on kansallispuistoissa ja muilla luonntonsuojelualueilla tarjolla monta mahdollisuutta helppoon päiväretkeen ja jopa yön yli vierailuun. Saariston eri kohteisiin kuljettavat Metsähallituksen yhteistyöyritykset vesibussilla, veneellä tai risteilyillä. Joihinkin kohteisiin liikennöi valtion maksuton yhteysalus tai lossi.

Lue lisää eri reiteistä Merenkurkusta Itäiselle Suomenlahdelle: Saaristoon ilman omaa venettä kesällä 2022 (julkaisut.metsa.fi, pdf).

Uutisia Itäiseltä-Suomenlahdelta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.