Itäinen Suomenlahti täyttää tänä vuonna 40 vuotta
Itäisen Suomenlahden kansallispuiston logo

Itäisen Suomenlahden kansallispuisto juhlii torstaina 25.8 
-    Tervetuloa mukaan! 

Tervetuloa juhlimaan 40-vuotiasta Itäistä Suomenlahden  kansallispuistoa, joka on tunnettu merilinnustostaan, sadoista saarista ja luodoistaan sekä sotahistoriasta ja jännittävästä saaristoelämästä.  
Monipuolista kansallispuistoa juhlitaan torstaina 25.8. Merikeskus Vellamossa.  

Iltapäivällä alkava juhla tuo esille kansallispuistoa pinnan alta ja päältä, kertoo kansallispuiston vuosikymmenistä. Juhlaa varten valmistunut Multimedia-esitys Saariston soutaja sitoo yhteen tarinat, maisemat ja musiikin. Juhla päättyy kahvitilaisuuteen, jossa saa suun makeaksi metsäsienipiiraalla ja mustaherukka-valkosuklaahyytelökakulla.
Juhlamielen lisäksi saat samalla rautaisannoksen Itäisen Suomenlahden -tietoutta eteenpäin pitkälle syksyyn.  

Kansallispuistoa hoitava Metsähallitus kutsuu sinut mukaan juhlaan. Voit ilmoittautua tästä linkistä: https://www.lyyti.in/itainensuomenlahti_kp_40v 

Juhlan ohjelma 
 
14.30 - 15.00, Saapuminen Vellamoon  

  • Musiikkia: Esa Ylönen, piano.

15.00: Juhla alkaa         

  • Tervetuloa. Aluejohtaja Mikael Nordström (Metsähallitus Rannikon Luontopalvelut) 

Siirtyminen auditorioon

  • Tilaisuuden avaus. Heidi Ekdahl, vastaava päätoimittaja (Kymen Sanomat) 
  • 40 vuotta kansallispuistoa. Pekka Heikkilä, luonnonsuojelupäällikkö (Metsähallitus, Rannikon Lu 
  • Ansiomerkin jako.  
  • Saariston soutaja - tarinoita itäiseltä Suomenlahdelta. Juha Metso, Mika Rokka ja Ville Vanhala. Näyttelijät Katja Korelin ja Ville Vanhala. (Banja Media) 
  • Aaltojen alla - Itäisen Suomenlahden vedenalainen maailma. Maiju Lanki, suojelubiologi (Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut) 

Kahvitilaisuus Ravintola Laakongissa, päättyen noin klo 18. 

-------------

 

Ilman omaa venettä saaristoon 

Suomen saaristokohteet tarjoavat rantalomaa parhaimmillaan, kaukana kaupunkien hälinästä.

Jos et ole vielä kokenut saariston leppoisaa kesätuulta tai upeaa luontoa, on kansallispuistoissa ja muilla luonntonsuojelualueilla tarjolla monta mahdollisuutta helppoon päiväretkeen ja jopa yön yli vierailuun. Saariston eri kohteisiin kuljettavat Metsähallituksen yhteistyöyritykset vesibussilla, veneellä tai risteilyillä. Joihinkin kohteisiin liikennöi valtion maksuton yhteysalus tai lossi.

Lue lisää eri reiteistä Merenkurkusta Itäiselle Suomenlahdelle: Saaristoon ilman omaa venettä kesällä 2022 (julkaisut.metsa.fi, pdf).

Uutisia Itäiseltä-Suomenlahdelta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.