Syötteen kansallispuiston lähtöpisteitä uudistetaan

(Päivitetty 5.9.2022)
Syötteen luontokeskuksen pysäköintialueella sijaitsevaa Syötteen kansallispuiston päälähtöpistettä uudistetaan. Suosittelemme pysäköimään autot Pärjänjoentien läheisyydessä olevalle alemmalle pysäköintialueelle. Kansallispuiston reittien väliaikainen lähtöpiste on siirretty pysäköintialueen toiseen kulmaukseen; löydät sen seuraamalla opasteita. Myös sivulähtöpisteitä uudistetaan syksyn aikana. Uudistustyö ei vaikuta reittien käyttöön, mutta huomioithan mahdolliset työkoneet pysäköintialueilla.

Lisätietoja: Syötteen luontokeskus puh: 020 6396550.

Syötteen luontokeskusta remontoidaan syksyllä - vähäisiä vaikutuksia aukioloon

(Päivitetty 17.8.2022)
Syötteen luontokeskuksen näyttelytilat sekä auditorio saavat uuden ilmeen syksyn ja alkutalven 2022 aikana. Lokakuun loppuun saakka Kahvila Korppi, Taigavireen välinevuokraamo sekä Metsähallituksen lupamyynti ja retkeilyinfo palvelevat asiakkaita normaalisti päivittäin kello 10-16, (poikkeuksena keskiviikko 31.8.2022, jolloin koko rakennus on suljettuna remontin vuoksi). Luontokeskuksen näyttelytilat ovat suljettuna uuden näyttelyn aukeamiseen saakka. Myös kahvilan sekä aulan tiloja ehostetaan marraskuussa, jolloin luontokeskus on kokonaan suljettu asiakkailta.

Rajakosken silta on valmistunut retkeilijöiden iloksi

(päivitetty 12.8.2022)
Toraslammen taival -reitillä olevalle Rajakoskelle on valmistunut silta. Sillan rakentamistöissä olivat mukana Metsähallituksen Luontopalvelut, Pohjan pioneerikilta sekä Syötteen maansiirto. 

Lisätietoja: Syötteen luontokeskus puh: 020 6396550.

Torpparin taipaleen (33 km) lähtöpiste muuttui

(Päivitetty 6.7.2022)
Torpparin taival- vaellusreitin lähtöpiste on jatkossa Ukonvaaran pysäköintialueella. 33 kilometrin mittainen reitti kulkee Rytivaaran, Peuronlammen ja Ahmavaaran kautta Syötteen luontokeskukselle, ja se soveltuu mainiosti vaikkapa viikonlopun mittaiseksi patikointireitiksi. Aikaisemmin reitin lähtöpiste oli Kouvalla, mutta uuden lähtöpisteen myötä siirtymämatka lyhenee puolella. Kouvanjärven upeat maisemat ovat kuitenkin näkemisen arvoiset ja suosittelemmekin tekemään Kouvalla piston, vaikkei reitti varsinaisesti enää sieltä kuljekaan. Voit kysellä lisää reitistä Syötteen luontokeskukselta, puh. 0206396550. Reittiesite löytyy täältä: https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/syote-torpparintaival.pdf

Litokairassa poistetaan rakenteita

(Päivitetty 29.3.2022)
Litokairan soidensuojelualueella poistetaan lähiviikkojen aikana muutama rakenne. Poistoon menevät Äijönjärven tulipaikka, Mäntyhovi sekä Litjon vanha kämppä. Normaalissa käytössä ovat edelleen Porokämppä, Litjon autiotupa sekä Haaramaan ja Tervon laavut.

  • Lisätietoja:
    Kenttäpäällikkö Hannele Kytö, hannele.kyto(at)metsa.fi, puh. 040 184 9709

Syötteen kansallispuiston ja retkeilyalueen käynnit nousivat neljä prosenttia

(Päivitetty 27.1.2022)
Syötteen käynnit kasvoivat neljä prosenttia, lähes 118 000 käyntiin. Iso-Syötteen retkeilyalue kasvatti niin ikään käyntimääriään neljä prosenttia, 71 000 käyntiin. Lue koko uutinen Oulun seudulla vilkas retkeilyvuosi – investoinnit luontokohteisiin näkyvät laadukkaampina retkeilypalveluina.

AVI:n päätöksellä Syötteen alueelle uusia metsästysrajoituksia

(Päivitetty 18.1.2022)
Aluehallintoviranomainen julkaisi perjantaina päätöksen uusista metsästysrajoituksista suosituilla retkeilykohteilla Koillismaalla ja Kainuussa. Metsästys kielletään retkeilijöiden suosimilla paikoilla viiden vuoden määräajaksi 14.1.2022–13.1.2027. Päätös koskee mm. Pikku-Syötteen, Iso-Syötteen retkeilyalueen sekä Syötteen virkistysmetsän alueita.

AVI toteaa, että alueet ovat suosittuja virkistys- ja matkailukohteita, joten metsästyksen rajoittaminen on tarpeen alueella liikkuvien ihmisten turvallisuuden vuoksi.

Lue lisää uutisesta AVI rajoitti metsästystä suosituilla retkeilykohteilla Koillismaalla ja Kainuussa.

Uutisia Iso-Syötteeltä

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.