Historian jäljillä

Löydä retkikohde helposti

Voit etsiä retkikohdetta yhdistämällä alueelliseen hakuun historiaa.

Patikoi muinaisille pyyntipaikoille tai osallistu elämyspäivään keskiaikaisessa linnassa. Vaella hiljentymään pyhälle paikalle tai tule piiaksi perinnetilalle. Historiakohteiden tarjoamissa elämyksissä on valinnanvaraa. Retkeilijä pääsee tutustumaan maamme asukkaiden muinaisiin jälkiin retkeilyreittien varsilla tai helposti autollakin saavutettavissa kohteissa.

Viisi ihmistä istuu heinäpellolla kahvittelemassa. Taustalla on heinää seipäillä.

Menneisyyttä voi tunnustella myös yöpymällä autiotupana toimivassa vanhassa kultakämpässä tai osallistumalla vapaaehtoisena talkoisiin historiakohteessa.  Voit myös ihastella samoja kansallismaisemia kuin kultakauden taiteilijat Kolilla tai menneiden vuosikymmenten patikoijat Suomen vanhimmalla retkeilyreitillä Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa.

Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitamat historiakohteet kertovat, miten Suomesta tuli Suomi. Historiallisiin kohteisiin liittyy tarinoita niin yksittäisten ihmisten ponnisteluista kuin Suomen valtion käännekohdista.

Voit etsiä retkikohdetta yhdistämällä alueelliseen hakuun historiaa ja katsoa, mitä tapahtumia on historiallisissa kohteissa.