Hirvasvuopio, vuokratupa

Vuokratupa, 8 hlö, 30 m².

Varaukset

Varauksia vuodelle 2020 voi tehdä 2.5.2019 klo 9:00 alkaen.
Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.
Palvelunumero 020 69 2424.
Varausehdot Hirvasvuopion vuokratuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Hirvasvuopion tupa sijaitsee Lätäsenon rannalla, Käsivarren erämaa-alueen sydämessä. Talvella kämpälle pääsee hiihtäen tai moottorikelkalla, kesällä kävellen, maastopyöräillen tai lentäen. Alue on erityisesti kalastajien suosiossa.

   

Sijainti

Pohjois-Lappi, Enontekiö (www.enontekio.fi),
Käsivarren erämaa-alue

Hirvasvuopio vuokratupa, koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) 68° 53.3825' lon: 22° 11.4414' ETRS-TM35FIN; N: 7649631 E: 306860.

Naapurina on  450 m päässä Hirvasvuopion autiotupa.

 
Kartat

Ropi Kalkkoaivi Munnikurkkio, 1:50 000
Käsivarren erämaa-alueen kartta
Käsivarren erämaa-alueen muut kartat
Retkikartta.fi

 
Hinta 

250 € /vrk tai 1500 € / vko (sis. 10% alv).
Vuokrattavissa ympäri vuoden. 

Avaimet

Avaimet voi noutaa maksukuittia vastaan 
Kilpisjärven luontokeskuksesta, Kilpisjärven Nesteeltä, Käsivarrentie 14205, 99490, Kilpisjärvi, puh. 010 320 4771, neste.kilpis(at)gmail.com, Arctic Knifen myymälästä, Muoniontie 1632, 99320 Kätkäsuvanto, puh. 0400 695 796 sekä Tunturi-Lapin luontokeskuksesta

Tarkista aukioloajat avaimen noutopaikasta etukäteen. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan. Huomioithan että avaimen noutopaikoista saat vain avaimen. Lisätietoa tuvista saat Tunturi-Lapin luontokeskuksesta, puh. 0206 39 7950.

Varustus

Pirtissä keittonurkkaus, kaksi kerrossänkyä, joissa alasänky kahdelle hengelle, parvella kaksi sänkyä. Kämppäisännällä on erillinen huone, jossa on kerrossänky. Kämppä on puulämmitteinen, valaistuksena kynttilät, ruuan laittoon kaasuliesi/uuni.

Erillinen rantasauna, kellari, varasto ja ulkokäymälä ja kaksi venettä.

Ota mukaan kynttilöitä, wc-paperia ja oma otsalamppu! Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä mukanaan. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.   

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Huomautukset

Kilpisjärvelle on matkaa 70 km. Siellä on kauppa, polttoaineenjakelu ja ravintola. Metsähallituksen Kilpisjärven luontokeskus on avoinna sesonkiaikoina keväästä syksyyn. Karesuvantoon matkaa 60 km. Siellä on lähin pottoainejakelupiste ja ravintola. Ruotsin puolella Karesuandossa on kauppa sekä muita palveluita. Enontekiön kirkolle Hettaan on matkaa 120 km. Hetassa sijaitsee lentokenttä, Tunturi-Lapin luontokeskus sekä muita palveluja.

Moottorikelkalla kämpälle kulkemiseen tarvitset Metsähallituksen valtakunnallisen uraluvan (www.metsa.fi). Luvan voit ostaa Metsähallituksen luontokeskuksista ja palvelupisteistä sekä useista yrityksistä. Luvan voi ostaa myös kännykällä.

Jätä kämppä siihen kuntoon, kuin itse olisit seuraava asukas. Huoltomme ei pysty tarkistamaan kaikkia tupia asiakkaiden jälkeen. Jos tupa on tullessasi siivoamatta, ota yhteyttä välittömästi tuvan huoltajaan. Siivoamattomasta tuvasta ja pihapiiristä joudumme aina laskuttamaan.
 
Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Kalastusalue
Virtavesissä kalastettaessa tulee olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu (www.eräluvat.fi) sekä Enontekiön erämaa 1551-lupa (www.eräluvat.fi). Lätäsenolla kalastettaessa pitää olla Lätäsenon kalastusalueen lupa (www.eräluvat.fi). Lupa oikeuttaa kalastamaan alueella Poroeno (Harrijoen suulta alkaen) - Lätäsenon Vähäkurkkio (ei sisälly lupa-alueeseen). Kalastuslupia myyvät Metsähallituksen asiakaspalvelupisteiden lisäksi myös paikalliset yrittäjät.

Pienriista-alue
Metsästysalue 1613 Käsivarsi (www.eräluvat.fi). Metsästettäviä lajeja lähinnä riekko ja jänis. Koiran kanssa metsästävien on otettava yhteyttä paliskunnan tokkakuntien isäntiin. 

Metsästyslupia myyvät Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet, mm. Tunturi-Lapin luontokeskus.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin luontopalvelut, Tunturi-Lapin puistoalue.
Lisätietoja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.

 

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Varaustilanne
  • Vapaa
  • Varattu
Näet tuvan varaustilanteen tästä, mutta varaus tehdään Tunturi-Lapin luontokeskuksen kautta.