Hiedanmaja, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa,  6 hlöä / 54 m2, 2 huonetta ja keittiö.

Varaukset     

Tupa on vuokrattavissa huhtikuun loppupuolelta lokakuun loppuun. Tupavaraukset SEITA Elämyspalvelujen kautta (seitaelamys.fi)Katso avaintennoutopaikat.

Hiedanmaja on tasoltaan vaatimaton vuokratupa. Tupa-alue on aidattu ja ulkopuolelle jäävä hiekkaranta on muidenkin retkeilijöiden käytössä. Tupa sijaitsee pienen niemen kärjessä avoimessa mäntymaastossa järvimaisemalla.

Sijainti

Länsi-Suomi, Pirkanmaa, Ruovesi (ruovesi.fi), Helvetinjärven kansallispuisto

Hiedanmaja vuokratupa, tuvan koordinaatit:  Euref-Fin (~WGS84) lat:  62° 01.734' lon: 23° 48.022' ETRS-TM35FIN: N: 6881529 E: 332619

Tupa on Haukkajärven rannalla.

Kulkuohje Hiedanmajalle.

Kartat

Helvetinjärven kansallispuiston kartta

Helvetinjärvi-Seitseminen ulkoilukartta 1:20 000
Peruskarttalehdet 1:20 000 numerot 2213 08, 2213 09, 2213 11 ja 2213 12
Maastokartta numerot N411 ja N412, 1:50 000

Retkikartta.fi

Hinta

115 € / vrk , sis. alv. 10%
Vuokrausaika touko-lokakuu. Vuokrausvuorokausi alkaa klo 14 ja päättyy seuraavana päivänä klo 12. Isompi ryhmä voi käyttää tupaa tukikohtana, jolloin lisämaksu kämpän majoitusmäärän ylittävältä ryhmältä 20 € / vrk. Majoittuminen tuvassa max. 6 hlöä. Majoituskapasiteetin ylittävien henkilöiden on mahdollista yöpyä viereisellä Haukanhiedan telttailualueella. Tupavaraukset SEITA Elämyspalvelujen kautta (seitaelamys.fi).

Avaimet

Avaimet vuokratupaan saa Hiedanmajan vuokratuvan avainkaapista, joka löytyy tuvan pääoven vierestä. Avainkaappi aukeaa koodilla, jonka saa laskun mukana.

Varustus

Tupa lämpiää takalla ja kamiinalla, kynttilävalaistus, kaasuliesi, vuoteissa patjat, tyynyt ja huovat, niissä suojalakanat. Mukaan omat lakanat tai tyynyliina ja makuupussi yhdistelmä. Puulämmitteinen sauna, kuivakäymälä, laituri, puuliiteri. Puuliiterissä maitokärryt, joilla voi siirtää matkatavarat kämpälle ja hakea vettä telttailupaikan kaivosta. Keittiöastiasto ja -kattilasto kuudelle. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa. Muista pakata mukaasi valaisin. Suosittelemme otsalamppua, joka jättää kädet vapaaksi tuvan askareita varten. Kynttilöitä käytettäessä niitä tulee turvallisuussyistä valvoa koko ajan.

Jätehuolto: Tuvalla ei ole jätehuoltoa. Tuo jätteesi pois maastosta kierrätykseen lajittelu- eli ekopisteeseen tai yhteiskunnan ylläpitämiin jätepisteisiin. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Kulkuohje

Tuvan osoite: Haukkamaantie 1740, 34600 Ruovesi

Helvetinjärven kansallispuiston länsiosaan ajetaan Kuru–Virrat tieltä (nro 65) Kallion kylästä. Auto jätetään Haukanhiedan pysäköintialueelle, josta kävellään n. 600 metriä majalle. Kuru–Virrat välillä kulkee bussivuoroja. Kallion kylän pysäkiltä on 12 km puiston länsiosaan Haukanhiedalle.

Huomautukset

  • Telttailu pihassa kielletty. Hiekanhiedan telttailualueelle on 250 m.
  • Haukanhiedan kaivon vesi soveltuu talousvedeksi.
  • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä. Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä piha-alueellakin, olette kansallispuistossa.
  • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja. 
  • Jokainen käyttäjä siivoaa omat jälkensä ja vie roskansa mukanaan.
  • Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan.
  • Tupa-alue on aidattu ja ulkopuolelle jäävä hiekkaranta on muidenkin retkeilijöiden käytössä.  
  • Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut. 
Lisätietoja puhelin: 0206 39 5270 (0,00€/min + pvm/mpm) ma-pe klo 9 - 15.
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Hiedan majan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää