Härkätunturi, varaustupa

Varaustupa, 4 hlö. Samassa rakennuksessa autiotupa

Varaukset   

Voit tehdä varauksen ottamalla yhteyttä: Savukosken opastuskeskus Korvatunturi tai sähköpostitse savukoski(at)metsa.fi, tai Pyhä-Luoston luontokeskus Naava tai sähköpostitse pyhaluosto(at)metsa.fi.

Huomioithan, että Härkätunturi on varaustupa, josta varataan yksittäisiä petipaikkoja. Tuvassa voi yöpyä samaan aikaan myös muita henkilöitä. Jos haluat varmistaa koko varaustuvan käyttöösi, varaathan sen kaikki paikat kerralla. Tutustuthan myös Metsähallituksen ohjeistukseen turvallisesta majoittumisesta.

Varausehdot Härkätunturin varaustuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Tupa sijaitsee Sallan ja Savukosken rajan lähellä, Härkätunturin ja Härkätunturin murustojen välissä UKK-reitin varrella.  Pihapiirissä on autiotuvassa yöpyvien kanssa yhteiskäytössä oleva sauna ja liiteri-ulkokäymälä.

Sijainti

Itä-Lappi, Salla, Tuntsan erämaa-alue.

Härkätunturi tupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 67° 40.1555' lon: 29° 27.2271'  ETRS-TM35FIN: N: 7508051 E: 604019

Tupa sijaitsee Sallan ja Savukosken rajan lähellä, Härkätunturin ja Härkätunturin murustojen välissä UKK-reitin varrella.

Huomioithan, että liikkuminen tai retkeily ei ole sallittua Värriön luonnonpuistossa, joka sijaitsee lähellä tupaa. Lue lisää luonnonpuistoista (metsa.fi).

Kulku tuvalle tapahtuu hiihtäen tai jalkapatikassa. Moottorikäyttöisten ajoneuvojen maastoliikenne alueella on kielletty.

Tuvalle ei mene merkittyä talvireittiä.

Tuntsan erämaa-alueen kartta.

Hinta

16,50 € / yö / henkilö (hinta sis. 10% alv). Maksimivarausaika 3 yötä. 
Vuokra-aika alkaa klo 14 ja päättyy klo 12. Saunan käytöstä on erillinen maksu.

Avaimet

Avaimet voi noutaa maksukuittia ja varausnumeroa vastaan Sallan luontokeskukseltaSavukosken opastuskeskus KorvatunturistaPyhä-Luoston luontokeskus Naavasta, Samperin Savotasta (samperi.com), Lyytin Pubista (lyytinpubi.fi)Naruskan retkeilymajalta (naruska.com)Tulppion Majoilta (tulppio.fi) tai Tuntsan Pubista (facebook.com). Saat varauksen tehtyäsi sähköpostitse vahvistusviestin, jonka otsikosta löydät varausnumeron.

Tarkista ennen reissuun lähtöä avaimen nouto- ja jättöpaikan aukioloaika.  

Varustus

 • Lämmitys: kamiina. Huomioithan, että tuvan lämpiäminen vie aikansa.
 • Ruuanlaitto: kaasuliesi ja välttämättömät keittoastiat. Ota mukaan omat ruokailuvälineet. 
 • Nukkumatilat: patjat, tyynyt ja peitot. Ota mukaan omat liinavaatteet tai makuupussi. 
 • Sauna: pihapiirissä oleva puulämmitteinen sauna on tarkoitettu saunamaksun maksaneiden sekä autio- että varaustupalaisten käyttöön. Huomaathan, että saunan lämpiäminen vie aikansa. Muistathan tyhjentää kaikki vesisäiliöt lähtiessäsi tuvalta. Tyhjentäminen on erityisen tärkeää talvella, koska jäätynyt vesi halkaisee ämpärit ja padan vesisäiliön.
 • Vesi: Vesi otetaan lähteestä kesällä, talvella läheisestä ojasta. Keitettävä ennen käyttöä.
 • Muu varustus: Samassa rakennuksessa on myös autiotupa. Pihapiirissä on liiteri-kuivakäymälä (oma wc-paperi mukaan). 

Huomautukset

 • Saunan käyttömaksu on 10 € / aikuinen, 5 € / lapsi (alle 7v) tai ryhmän jäsen (ryhmä on min. 10 henkilöä). Saunamaksut sisältävät alv 24%.
 • Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.
 • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
 • Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus. 
 • Muista pakata mukaasi valaisin. Suosittelemme otsalamppua, joka jättää kädet vapaaksi tuvan askareita varten. Kynttilöitä käytettäessä niitä tulee turvallisuussyistä valvoa koko ajan.
 • Tarkista palovaroittimen kunto saapuessasi tuvalle. Suosittelemme ottamaan pariston mukaan.
 • Siivoa tupa jälkeesi ja jätä hyvän tavan mukaisesti seuraavalle tulijalle pilkotut polttopuut sekä sytykkeet valmiiksi.
 • Mikäli huomioit tuvalla puutteita, ilmoita niistä huollosta vastaavalle taholle, jotta voimme reagoida niihin mahdollisimman nopeasti.
 • Matkapuhelimien kuuluvuus

Saapuminen tuvalle

 • Sulan maan aikaan on Savukosken suunnasta tuleville on useita mahdollisia lähtöpisteitä Tulppion lähellä. Esim. Tulppionkaitavaaraan, Turjalaisen pohjoispäähän ja Ahmatunturiin pääsee kesäisin autolla. Tiet ovat metsäautoteitä ja voivat olla huonokuntoisia.
 • Tulppiosta Härkätunturin varaustuvalle on UKK-reittiä pitkin tuvalle matkaa kävellen noin 18 kilometriä.
 • Talvisin tie aurataan Ainijärvelle asti, Tulppiosta 15 km eteenpäin, jonne tie myös päättyy. Ethän pysäköi autoasi lumiauran kulun estäen.
 • Sallan suunnasta tuvalle pääsee sulan maan aikaan Tuntsan kautta, kulkemalla UKK-reittiä pohjoiseen n. 23 km. Auton voi jättää Tuntsajokivarressa sijaitsevalle Tuntsan keittokatokselle. Huomioithan, että tie Tuntsan keittokatokselle on huonokuntoinen.

Jätehuolto

Retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä pois maastosta. Lue lisää Retkietiketistä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Savukosken opastuskeskus Korvatunturi, p. 0206 39 7556, tai Pyhä-Luoston luontokeskus Naava, p. 020 639 7302.

 

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Katso varauskalenteria

Näet tuvan varaustilanteen eraluvat.fi verkkokaupasta etukäteen. Varaus tehdään annetun
yhteystiedon kautta.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Härkätunturi varaustuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Härkätunturin A4-tupaohje


(Pdf, 508 kt, julkaisut.metsa.fi)

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa hiihtäjä nostaa roskan ladulta.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää