Hannukuru, varaustupa

Tyyppi

Varaustupa, 24 hlö (Hanna 12 hlö + Hannu 12 hlö)

Varaukset

Pallastunturin luontokeskus (toistaiseksi suljettu) palvelee puhelimitse 0206 39 7930 ja sähköpostitse pallastunturi(at)metsa.fi. 
Tunturi-Lapin luontokeskus palvelee käyvien asiakkaiden lisäksi puhelimitse 0206 39 7950 ja sähköpostitse tunturi-lappi(at)metsa.fi. 
Varausehdot Hannukurun varaustuvalleKatso avaintennoutopaikat.

Varaustupa on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuville. Tupaa saavat käyttää petipaikan varanneet 1–2 vrk ajan. Varaustupien käyttö matkailun liiketoiminnassa on sallittua vain Metsähallituksen luvalla. 

Kansallispuiston yhteistyöyrittäjien vaellus- ja hiihtoryhmät voivat varata Hetta-Pallas -reitin varaustupia ajalla 1.3.–30.4. kaksi kertaa / yrittäjä, ajalla 1.6.–15.10. kolme kertaa / yrittäjä ja muina aikoina enintään kuusi kertaa / yrittäjä.

Vuoden 2024 varauksia voi tehdä 2.5.2023 klo 12:00 alkaen.

Hetta-Pallas -reitti on kohta roskaton!

Hetta-Pallas vaellusreitistä tulee virallisesti roskaton, kun jätepisteet poistetaan reitiltä kevättalvella 2023. Tartu haasteeseen ja kannusta kanssaretkeilijät pitämään huolta upeasta kansallispuistostamme. Tehdään yhdessä Hetta-Pallas -reitistä roskaton! Käy retkellä ja jaa tärkeää viestiä somessa aihetunnisteilla: #RoskatonHettaPallas, #RetkiEtiketti ja #PallasYllästunturinKansallispuisto.

Sijainti, kartat ja yleiskuvaus

Länsi-Lappi, Enontekiön kunta (enontekio.fi), Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Hannukurun varaustupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 13.0573' lon: 23° 56.6526'  ETRS-TM35FIN: N: 7570261 E: 373497
 

Tupa sijaitsee Hetta-Pallas -reitin varrella 28 km Hetasta ja 27 km Pallakselta.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kartta
Retkikartta.fi 

Hinta ja avaimet

16,50 €/yö/hlö (sis 10% alv).

Pallastunturin luontokeskus on suljettu, joten avainten noudosta pitää aina sopia erikseen. 

Hetassa Tunturi-Lapin luontokeskus palvelee normaalisti. Ole luontokeskukseen etukäteen yhteydessä, jos et pääse paikalle aukioloaikana. 


Saunan käyttömaksu on 10,00 € / aikuinen, 5,00 € / lapsi (alle 7v) tai ryhmäläinen (ryhmä on > 10 henkilöä). Maksun voi suorittaa etukäteen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskuksiin tai Eräluvat -verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi). Saunassa voi käydä tunnin mittaisilla miesten-, naisten- tai yhteissaunavuoroilla. Saunaa ei voi varata yksityiskäyttöön.

Varustus

Kamiina, kaasuliesi, kuivakäymälä ja puuvarasto. Välttämättömät keittoastiat (kattila, paistinpannu, kahvipannu). Tuvalla ei ole lusikoita, haarukoita eikä muita ruokailuvälineitä. Kerrossängyt, joissa patjat, tyynyt ja huovat. Huom! Ota petivaatteiden suojaksi makuupussin sisäpussi, makuupussi tai lakanat ja tyynyliina!

Tuvan läheisyydessä sijaitsee kota ja telttailualue.  

Läheisen lammen rannalla noin 150 m päässä tuvalta sijaitsee sauna.

Huomaathan, että tuvan lämpiäminen vie aikansa.

Hannukurun tupien pihapiirin asemapiirros.

Huomautukset

Ruuhkahuippuja ovat pääsiäinen ja ruska-aika. 

Talvella kaivo ei toimi, vaan vesi on noudettava purosta saunan pohjoispuolelta tai sulatettava lumesta.

Älä tiskaa tai peseydy kaivon kannella tai 15 m lähempänä sitä, jotta veteen ei pääse bakteereja.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Varaustuvasta 200 metrin päässä sijaitsee autiotupa.

Telttailu on sallittu vain merkityllä telttailualueella.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

Hetta-Pallas -reitti on 2023 alkaen kokonaan roskaton. Kansallispuiston taukopaikoilla ei ole roska-astioita. Pakkaa eväät kestäviin ja uudelleen käytettäviin rasioihin ja pusseihin, jolloin mukana kannettavaa jätettä on vähemmän. Ekopisteet löytyvät Yllästunturin, Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Pallastunturin luontokeskus, puh. 0206 39 7930, ja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950. 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Hannunkurun tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita varaustuvan käyttäjälle

Lue ohjeita varaustuvan käyttäjälle.

Katso varauskalenteria

Näet Hetta-Pallas -reitin varrella sijaitsevien varaustupien varaustilanteen eraluvat.fi verkkokaupasta (eraluvat.fi) etukäteen. Varaus tehdään annetun yhteystiedon kautta.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa hiihtäjä nostaa roskan ladulta.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää